Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Unelmien häämatkakohde Seychellit – paratiisisaaret haltuun kahdeksalla vinkillä

Seychellit

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät.fi

Seychellit on kaikkea sitä mitä kuvittelettekin sen olevan. Perillä noin 10 lentotunnin päässä Euroopasta odottavat kristallinkirkas meri, valkoiset korallihiekkaiset rannat, trooppiset palmumetsät, herkullinen ruoka ja eloisa kreolikulttuuri. Kävimme viettämässä Seychelleissä ikimuistoista aikaa. Näillä vinkeillä häämatkasta tulee taatusti täydellinen!

1. Saarihyppely

Monien muiden eksoottisten saarikohteiden joukossa Seychelleistä tekee erityisen se, että täällä – Intian valtameressä 1600 kilometrin päässä Afrikan itärannikolta – tarjoutuu mahdollisuus jakaa loma useampaan kohteeseen eli hyppiä vaivattomasti saarelta toiselle. Mahé, Praslin ja La Digue muodostavat mainion kattauksen Seychellien paratiisista.

Seychellit

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät.fi

2. Mahén pääkaupunki Victoria hurmaa

Mahélla lomailijan päiviä rytmittävät uinnin ja herkuttelun ohella kävelyretket pitkillä hiekkarannoilla ja pistäytymiset pikkuostoksilla kylien raiteilla. Pääkaupunki Victoria ja sen kauppahalli Sir Selwyn Selwyn-Clarke Market kannattaa ottaa suunnaksi erityisesti lauantaina, jolloin hedelmät, mausteet ja muut eksoottiset tuotteet vaihtavat omistajaa vilkkailla markkinoilla. Muita matkamuistoja ja tuliaisia voi etsiä paikallistuotteita myyvästä basaarista Camion Hallista Albert Streetillä tai siirtomaa-aikaisesta Kenwyn Housesta. Samalla reissulla ehtii vielä katsastaa Englannin siirtomaa-ajoista muistuttavan Big Benin, Lontoon isoveljeä jäljittelevän pikkureplikan, ja värikkään hindutemppelin.

Jos suunnitelmissa on lomailla Mahélla useampia päiviä, kannattaa asettua upean Beau Vallonin kuusi kilometriä pitkän rannan tuntumaan. Beachin lisäksi Beau Vallonissa matkailijoille riittää tekemistä ja palveluita eikä ajomatka pääkaupunki Victoriaan ole pitkä.

Katso kuinka upea Beau Vallon onkaan!

Seychellit

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät.fi

3. Paikallinen iltaelämä löytyy Eden Islandilta

Jos kahden kesken vietettyjen kynttiläillallisten ohella paikallinen iltaelämä kiinnostaa, sitä löytyy käytännössä ainoastaan pääsaarelta, jossa asuu noin 90 prosenttia saariryhmän 90.000 asukkaasta. Tutkimukset kannattaa aloittaa Victorian ja lentokentän väliin rakennetulta uudelta ranta-alueelta Eden Islandilta. Esimerkiksi The Boardwalk Bar and Grill on ­sekä paikallisten että saarelle matkailun pariin töihin tulleiden ulkomaalaisten suosiossa, joten se on hyvä paikka sekä kahdenkeskiselle irrottelulle että kansainvälisten tuttavuuksien solmimiselle.

4. Pakene hälinää Praslinin paratiisiin

Suurin osa Seychelleille tulevista matkailijoista viettää ainakin muutamia huolettomia lomapäiviä Mahélta tunnin lauttamatkan päässä sijaitsevalla Praslinin saarella. Praslinille houkuttelevat upeat rannat ja ylelliset resort-hotellit, vilkasta iltaelämää tai hulppeita ostoskeskuksia täältä on turha etsiä. Praslinin saarella ei kannata ohittaa mahdollisuutta käydä saaren keskiosassa sijaitsevassa Unescon maailmanperintökohteeksi listaamassa luonnonpuistossa nimeltä Vallée de Mai. Siellä voi nähdä myös Seychellien tunnuksena näkyvät Coco de mer -palmut ja niiden jännittävät hedelmät.

Seychellit

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät.fi

5. Kuhertele maailman kauneimmilla rannoilla

Seychellit ovat kuuluisia jumalaisista rannoistaan. Maailman kauneimpiin rantoihin lukeutuvat Anse Lazio ja Anse Georgette. Nämä sijaitsevat Praslinin saaren pohjoispuolella. Vartin venematkan päässä La Diguen saarella sen sijaan odottelee Anse Source d’Argent -ranta. Kuuluisalle rannalle matka taittuu parhaiten polkupyörillä, autoja tällä leppoisalla saarella ei käytetä.

Anse Source d’Argent on maineensa veroinen kauneudessaan, sillä pyöreänmuotoiseksi hioutuneet tummat graniittilohkareet luovat huikean kontrastin valkoista rantahiekkaa ja kristallinkirkasta merta vasten. Ihan itselleen tätä maisemaa ei kuitenkaan kukaan saa, kannattaa varautua vilkkaaseen rantapäivään kaikkien halajamalla rannalla.

Seychellit

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät.fi

6. Rommia Seychellien tapaan

Jos paikallisten juomien bongaus kiinnostaa, käynti Mahén eteläosassa sijaitsevassa Takamakan rommitislaamossa on ihan must. Kierros on mielenkiintoinen, ja tastingiin päästyämme pehmeästi maustettujen rommien aromit vievät mennessään.

7. Luksusta, hemmottelua, henkeäsalpaavia maisemia – yövy näissä

Praslinilla sijaitseva Lémuria on ns. barefoot luxury -hotellien joukossa käsite, joka pitää itse kokea. Laajan hoidetun puutarhan ja Seychellien ainoan 18-reikäisen golfkentän lisäksi sen tekee ainutlaatuiseksi pitkä hiekkaranta, jolle isot merikilpikonnat nousevat laskemaan munansa. Kävelymatkan päässä hotellista lymyää kätketty helmi, suojainen paratiisiranta Anse Georgette.

Seychellit

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät.fi

Tyylikäs Hilton Seychelles Northolme on rakennettu Beau Vallonin pohjoispuolelle rehevään trooppiseen rinteeseen, josta aukeaa upeat näkymät merelle ja romanttisiin auringonlaskuihin. Jos aiotte pitää Mahélle saapuessanne hengähdystauon ennen muille saarille suuntaamista, tässä hotellissa matkan rasitukset unohtuvat nopeasti.Hilton.com

Mikäli etsitte pientä mutta hyvin hoidettua B&B-hotellia Mahélta, Crown Beach Hotel  saattaa olla oikea kohde teille. Pointe Au Selissä, vain vartin matkan päässä lentokentältä etelään sijaitseva 12 huoneen pikkuhotelli sopii hetken hengähdykseen hyvien kulkuyhteyksien vuoksi mutta mainiosti myös pidempään oleskeluun ja omatoimisten retkien tukikohdaksi.

Seychellit

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät.fi

8. Maailman suurimmat pähkinät

Nähtävyyksistä tärkein on suojeltu palmumetsä Vallée de Mai, jossa on pienemmän Curieuse-saaren ohella ainoa mahdollisuus nähdä kuuluisat, maailman suurimpia hedelmiä kantavat Coco de mer -palmut. Naaraspalmun kantama kypsä pähkinä painaa 15–30 kiloa ja muistuttaa ulkomuodoltaan veikeästi naisen lanteita. Entistä hassummaksi tämän evoluution tuloksen tekee se, että urospalmussa kasvava pitkänomainen kukinto tuo empimättä mieleen miehen peniksen.

Seychellit

Teksti ja kuvat Sari Yli-Salomäki / Häät.fi

Lennot

Lentomatka Helsingistä Mahén saarelle kestää noin 15 tuntia. Lentokenttä sijaitsee noin 15 kilometrin päässä pääkaupunki Victoriasta.

Hyvä tietää

  • Seychellien tasavalta eli Seychellit on saarivaltio Intian valtameressä noin 1 600 kilometriä Afrikan mantereesta itään.
  • Seychellit koostuu noin 115 saaresta, joista 33 on asuttuja.
  • Ilmasto on kivan trooppinen. Lämpötila 24-29 astetta. Luoteismonsuunin sateet osuvat saarille joulukuusta maaliskuuhun.
  • Sadevesi on ainoa makean veden lähde saarilla.
  • Unelmakohde, mutta kotimaisia lomalentoja ei ole saatavilla. Monet suomalaiset matkatoimistot räätälöivät kuitenkin valmismatkapaketteja, joihin sisältyy lennot, hotellit ja paikalliskuljetukset.
  • Infrastruktuuri on melko kehittynyt, ja ihmiset ovat avuliaita ja kielitaitoisia.
  • Valuutta: Seychellien rupla 1 EUR = 14 SCR. Hintataso kohtuullinen.
  • Aikaero Suomeen +2 tuntia, +1 tunti kesäisin.
  • Saarilla puhutaan kreolia ja englantia.

Lisätietoa

www.seychelles.travel
www.seychelles.org
www.airseychelles.com

Muokattu: 30.4.2021