Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häiden ohjelma

Perinteiset hääleikit modernisoituina versioina

Kuva Miska Koivumäki

Perinteisiä hääleikkejä karsastetaan niiden kuluneisuuden vuoksi. Perinteistäkin perinteisimpien leikkien ja ohjelmanumeroiden modernisoidut versiot saavatkin nykyään paljon kannatusta. Tässä muutamia ideoita modernisoiduista hääleikeistä.

Hääkimpun heitto

Perinteisesti morsiuskimpun heiton avulla ennustetaan, kuka juhlaväen naimattomista neidoista on seuraava avioituva nainen. Morsiamen olan yli neitojen joukkoon heittämisen sijaan heittokimppuun voidaan sitoa nauhoja, joista vain yksi on oikeasti kiinni hääkimpussa. Kaikki neidit saavat käteensä nauhan, jota vetämällä selviää, kenelle hääkimppu kuuluu. Toinen vaihtoehto on sitoa monta heittokimppua, jotka morsiamen kädessä ollessaan näyttävät yhdeltä. Vasta kimppua heitettäessä paljastuu, että kimppuja onkin monta. Näin jaetaan yhdellä heitolla useammalle neidolle hääonnea.


Sukkanauhan heitto

Seuraavaa ukkomiestä etsitään naimattomien miesvieraiden joukosta usein sukkanauhan heitolla. Moni morsian on kuitenkin kokenut oman sukkanauhansa lahjoittamisen tuntemattomalle miehelle hassuna perinteenä. Siksipä perinne, jossa sulhanen riisuu sukkanauhan morsiamen reidestä ilman käsiä, on jäänyt noudattamatta. Perinteisen olan yli heittämisen sijaan sukkanauhaa voidaan heitettää rinkiin, jonka keskellä kuohuviinipullo. Naimattomien herrojen pitää saada sukkanauha heitettyä mahdollisimman lähelle pullon kaulaa. Mikäli useampi heittäjä saa sukkanauhan pullon kaulaan, jatketaan karsintaa kunnes yksi voittaa. Voittanut poikamies saa sukkanauhan lisäksi kuohuviinipullon. Yksi vaihtoehto on myöskin pujottaa sukkanauha amerikkalaisen jalkapallon ympärille ja heittää miesvieraille.

Morsiamen ryöstö

Perinteinsessä morsiamen ryöstössä bestman apujoukkoineen tai polttariporukka kaappaa morsiamen joko näkyvästi kaappaajiksi pukeutuneena tai vain ryntäämällä morsianta noutamaan. Sulhaselle keksitään tehtäviä, jotka selvittämällä hän voi vapauttaa morsiamensa. Muunnelmana morsiamen ryöstöstä voidaan järjestää sulhasen, anopin, appiukon tai sekä morsian että sulhanen ryöstö, jolloin appivanhemmat saavat tehtävän lunastakseen morsiuspari takaisin.


Ukoksi ja akaksi tanssittaminen

Perinteinen hääohjelma on ollut myös ns. vieroitusvalssi tai rouvasäätyyn tanssittaminen, jossa morsian on piirin keskellä. Piiriin tulee häävieraiden joukosta jo naimisissa olevia naisia. Valssin aikana jokainen tanssija tanssittaa morsianta vuorollaan, ja antaa minulle hyviä neuvoja "miehelään". Sulhaselle tehdään sama miesten kesken. Tanssi lopussa morsianta ja sulhasta heitetään ylös ilmaan.
Modernissa versiossa häävalssin jälkeen häävieraille annetaan mahdollisuus tanssittaa morsianta ja sulhasta pitkän valssin ajan, joka jatkuu niin pitkään, että kaikki halukkaat ovat saaneet tanssia hääparin kanssa. Tanssittajaa vaihdetaan lennosta. Muu hääväki saa tanssia yhtä aikaa.


Kuva Miska Koivumäki, Valokuvaaja Miska Koivumäki

Muokattu: 19.4.2023

Lue lisää samasta aiheesta

Häiden istumajärjestystä mietitään viime tippaan asti

Yksi häiden järjestämisen ongelmallisimpia kysymyksiä on vieraslistan ja istumajärjestyksen laatimin...

Hääleikit esittelevät morsiusparin häävieraille

Hääjuhlassa on monesti paikalla vieraita, jotka eivät tunne hääparia, morsianta tai sulhasta kovinka...

Viimeisin villitys: Kerää häävieraiden onnittelut ääniviesteinä äänivieraskirjaan

Fefefone tarjoaa jännittävän vieraskirjavaihtoehdon kaikkiin juhliin. Tyylikkäällä, lainassa olevall...

Ohjelmaa häihin – Mentalisti on yleisönsä osallistavana esiintyjänä nappivalinta häihin

Hauska ja mukaansatempaava ohjelmanumero, kuten mentalimi, nostaa hääjuhlan tasoa. Hääjuhlaan esiint...

Hääleikkivinkki: Tee oma Fortune Teller!

Linnunnokka, Kirppu, Ennustuskone – hauskalla lapsuuden leikillä on monta nimeä. Emman ja Panun häis...

Häävieraina tyytyväiset lapset

Mikäli häihin on tulossa lapsivieraita, on tärkeää pitää heidänkin viihtymisensä osana hääsuunnittel...

Mainos: Mentalisti Tommi Viikinkoski

Ohjelmaa häihin – Mentalisti on yleisönsä osallistavana esiintyjänä nappivalinta häihin

mentalisti osallistaa yleisöään esityksessään

Kuva Laura Ensiö-Tikka Photography

Siis mitä just tapahtui? Hauska ja mukaansatempaava ohjelmanumero, kuten mentalimi, nostaa hääjuhlan tasoa. Hääjuhlaan esiintymään pyydetyn mentalisti Tommi Viikinkosken tavoitteena on tarjoilla unohtumattomia hetkiä. 

Hääesiintymiset ovat monenlaisissa tilaisuuksissa vuosien varrella esiintyneelle Tommi Viikinkoskelle mieluisia.

– On kunnia päästä mukaan hääparin tärkeimmän päivän luomiseen.

Esityksen sisällöstä jutellaan hääparin kanssa etukäteen, ja hääpari voi samalla päättää, haluavatko he päästä osalliseksi temppuihin vai vain katsella ja nautiskella. Kokonaisuuteen on yhdistettävissä hääparille tärkeitä teemoja ja aiheita.

– Jos kerron esityksessä bestmanin joskus pelastaneen sulhasen avannosta, tarina sekä tutustuttaa molemmat paremmin koko porukalle mutta samalla kääntää huomion pois esiintyjästä ja sinne, missä sen oikeasti kuuluu olla: häävieraisiin ja illan päätähtiin, Tommi kiteyttää. 
 

mentalisti Tommi Vikinkoski

Kuva Laura Ensiö-Tikka Photography

Lavashow vai lähitaikuutta?

Lavalla tapahtuva viihteellinen Oudot ihmeet -lavashow on viihdyttänyt ihmisiä joka puolella Suomea, poliitikoista putkimiehiin, Porista Porvooseen. Asiakkaina ovat olleet niin kansainväliset suuryritykset kuin paikalliset toimijat. Tilaisuuksina ovat olleet niin juhlalliset gaalatilaisuudet, messut, tyky-päivät kuin viihteellisemmät pikkujoulut. 
 
Lähitaikuus sen sijaan on loistava icebreaker tilaisuuksiin, joissa mentalisti voi kierrellä pienemmissä pöytäryhmissä pidemmän aikaa. Lähitaikuus toimii kun haluat tarjota vieraillesi jotain, joka jää takuulla muistoihin. Taikuus on parasta livenä, mutta erityisesti se iskee läheltä koettuna. Silmien alla tapahtuvat ihmeet pelikorteilla tai muilla esineillä luovat hetken, jota voi hyvällä omallatunnolla kutsua taikuudeksi.

– Se on se hetki, kun se mitä näit, oli jotain niin outoa, että päässäsi olevat rattaat hyppäävät muutaman pykälän ylimääräistä ja suustasi pääsee huudahdus: Mitä tapahtui? Näiden hetkien tarjoaminen on työni suola.

 

Kuvat Laura Ensiö-Tikka Photography 

Mentalisti Tommi Viikinkoski

Instagram @tommiviikinkoski
www Viikinkoski.fi

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä MENTALISTI TOMMI VIIKINKOSKI

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2023.

 

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 7.6.2024