Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääperinteet uusiksi: Fortune-kimppu ei jaottele naimattomiin ja rouviin

Hääperinteet uusiksi: Fortune-kimppu ei jaottele naimattomiin ja rouviin

Yksi vakiintuneimmimmista hääperinteistä on hääkimpun heitto. Tätä perinnettä on viime vuosina lähdetty uudistamaan mm. sen vuoksi, että moni on kokenut perinteen olevan jopa kiusallinen. Jaottelu naimisissa oleviin ja naimattomiin voi tuntua kiusalliselta, niistä jotka ovat yksin tai joilla ei ole parisuhteesta huolimatta kiire naimisiin.

Perinteinen morsiuskimpun heitto onkin saanut uuden vaihtoehtoisen muodon rapakon takana, ja nimekseen Fortune-heittokimppu.

Fortune-heittokimpun ideana pyytää mukaan kaikki häihin osallistuvat naiset, ei ainoastaan naimattomia. Se on hääohjelma, jossa heittokimpussa on irrallaan joko yksittäisiä kukkia tai pieniä morsiuskimppuja löyhästi yhteen sidottuna, jotka siten kimppua heitettäessä irtoavat toisistaan. Fortune-idea tulee siitä, että kukkien varsiin on kiinnitetty nauhoja, joissa on "ennustuksia", aforismeja tai pieniä viestejä kimpun nappaajille.

Hääperinteet uusiksi: Fortune-kimppu ei jaottele naimattomiin ja rouviin

Nuo ennustukset ja viestit voi jättää tietysti pois, jolloin kyseessä on yksinkertaisesti lennon aikana hajoava hääkimppu. Tällaisen hääkimpun heitoin järjesti lahtelainen Tiia Kangassalo omissa häissään.

– Halusimme perinteitä kunnioittavat häät, mutta kuitenkin pienellä "tiwistillä". Siitä lähti idea muokkailla perinteisiä hääohjelmia meidän näköiseksi. Minusta on kiva, että häissämme oli jotain erilaista, mistä juuri meidän häät muistetaan. Kimpun heiton idean löysin Martha Stewart:n nettiartikelista, Tiia kertoo.

Tiian häissä kimpun heitto suoritettiin kahvituksien jälkeen juhlapaikkamme pihalla.

Hääperinteet uusiksi: Fortune-kimppu ei jaottele naimattomiin ja rouviin

– Olimme suunnitelleet heittokimpun niin, että se sisälsi kolme pientä erillistä kimppua, jotka olivat sidoittuina narulla yhteen. Kimpun heittoon valmistauduttaessa osallistujat eivät tienneet ideasta mitään, vaan avasin narun piilossa.  Kun heitin tätä kimppua, se avautui kolmeksi eri kimpuksi. Tytöt tykkäsivät ja olivat innoissaan kun kimppu "levisi” moneen osaa, Tiia muistelee.

Vinkki

Fortune-kimppuja tehdessä ja heitettäessä kannattaa muistaa, ettei ohjelmanumeroa pidä ottaa liian vakavasti. Pilke silmäkulmassa on paljon hauskempaa - ja muista varoa loukkaamasta ketään ennustuksilla.

Kuvat Astrid Mannerkoski, Astrid Mannerkoski Photography

Muita uudenlaisista kimpunheitto-ideoita löydät täältä

Hääperinteet uusiksi: Hääkimpun heitto >>

Muokattu: 26.9.2019