Hääperinteet uusiksi: Hääkimpun heitto

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääperinteet uusiksi: Hääkimpun heitto

Kuva Arto Ketola

Perinteisesti morsiuskimpun heiton avulla on ennustettu, kuka juhlaväen naimattomista naisvieraista on menossa seuraavana naimisiin. Erilaiset modernit versiot hääkimpu heitoista ovat aivan viime vuosina alkaneet kasvattaa suosiotaan. Yksi näistä on hääkimpun veto.

Ideana on, että kaikki osallistujat saavat käteensä nauhan, jonka toinen pää on morsiamella. Morsian solmii hääkimppuunsa johonkin nauhoista. Muut nauhat piilotetaaan löysästi morsiamen käteen. Sitten laskettaan 1 - 2 - 3 ja vetäkää!

Elokuiset häät -blogin Anni järjesti häissään juuri tällaisen modernin version morsiuskimpun heitosta. Perinteiden tuuletus oli tässäkin taustalla.

– Oli mukava välillä saada jotain vaihtelua vanhojen tapojen lisäksi - tehdä sama asia uudella tavalla. Jos emme olisi tehneet uutta versiota, niin emme varmaankaan olisi heitelleet kimppua ollenkaan. Erilainen kimpunheitto sai myös aikaan keskustelua vieraiden kesken. Hääohjelmassa luki kimpun veto, joten ihmiset ovat saattaneet pohtia, että mikähän tuo on. Vieraat tulivat myös sanomaan, että olipa kiva ohjelmanumero, kertoo Anni Wilkko.

Kuva Arto Ketola

Kuva Arto Ketola

Kuva Arto Ketola

Annin häissä kimpun vedossa käytetyt nauhat pääsivät lopulta osaksi naisten hääasuja: niitä löytyi päästä, kaulasta, vyötäröltä ja ranteista.

Kuva Arto Ketola

Annin vinkki

– En suosittelisi käyttämään hääkimpun vedossa kapeaa narua. Meillä oli tuuman levyinen nauha, joka näkyi hyvin kuvissa, eikä solmuuntunut. Kannattaa myös pitää naruja höllästi kädessä, jottei vahingossa kierrä niitä kimpun ympärille. Silloin kimppu saattaa lentää kädestä, Anni vinkkaa.


Kuvat Arto Ketola, Arto Ketola Photography
 

 

Muita uudenlaisista kimpunheitto-ideoita löydät täältä

Hääperinteet uusiksi: Fortune-kimppu ei jaottele naimattomiin ja rouviin >>

Muokattu: 26.9.2019