Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häiden ohjelma

Hääleikit esittelevät morsiusparin häävieraille

Kuva Matti Hämäläinen

Häiden ohjelmaa suunniteltaessa usein mietitään hääleikkejä, jotka luovat vieraille ja hääparille yhteisiä hauskoja muistoja ja kokemuksia. Hääjuhlassa on monesti paikalla vieraita, jotka eivät tunne hääparia, morsianta tai sulhasta kovinkaan hyvin. Siksi erilaiset ohjelmanumerot, jotka tutustuttavat häävieraat hääpariin ovat hääjuhlassa paikallaan.

– On tärkeää muistaa, että morsiusparia ei höykytetä tai nöyryytetä. Esimerkiksi perheenlisäykseen liittyvät leikit voivat olla arkaluontoisia. Kaikki parit eivät saa tai halua lapsia, muistuttaa virikeohjaaja Kirsi Koivula.

Ota tästä käyttöön muutama pettämätön hääleikki hääparille:

Neulomiskilpailu

Tämän leikin ideana on testata morsiusparin, ja vaikka juhlavieraidenkin tai appivanhempien, yhteistyökykyä. Leikissä tuolit laitetaan selät vastakkain, nainen toiselle ja mies toiselle puolelle. Miehille annetaan kutomapuikot, joihin on neulottu pari riviä valmiiksi. Tämän jälkeen naisen on tarkoitus yrittää neuvoa miehille suullisesti, miten kudotaan. Voittaja on ensimmäisenä kokonaisen rivin selvittänyt pari. Tämän leikin voi tehdä myös vaikkapa kravattisolmun solmimisella niin, että mies neuvoo naista.

Sinä olet kuin…

Hääparin eteen asetetaan luonnosta poimittuja asioita, kuten kiviä, havunneulasia, sammalta, lehtiä, kukkia. Hääpari poimii kumpikin yhden sellaisen asian pöydältä, joka mielestään kuvaa puolisoa ja kertoo ääneen, miksi se puolisoa kuvaa. Leikkiä jatketaan pyytämällä hääparia poimimaan seuraavaksi asian, joka kuvaa parhaiten itseään ja perustelemaan valintansa. Kolmannessa vaiheessa sekä morsian että sulhanen kertovat, kuinka nämä kaksi poimittua asiaa saadaan sopimaan yhteen ja olemaan onnellisia.

Tuttu juttu / Minä vai hän

Hääparia ja appivanhempia varten tehdään etukäteen kysymyksiä, joihin voi vastata "Minä" tai "Hän". Leikinvetäjä esittää kysymyksen, ja morsian ja sulhanen sekä osallistuvat appivanhemmat vastaavat omilla vastauskylteillään heille vuoron perään esitettyihin kysymyksiin, joko minä tai hän. Eniten pisteitä saanut leikkijä pariskunta voittaa. Pisteitä saa vain, mikäli molemmat ovat samaa mieltä vastauksesta. Kylttien sijaan vastausmerkkeinä voidaan käyttää vaikka miesten juhlakenkää ja korkokenkää.

Kaksi pakettia

Kaksi paketti -leikissa morsiamen ja sulhasen on valittava kahdesta samanlaisesta lahjapaketista omansa. Toiseen on paketoitu kaulin ja toiseen tohvelit. Se kumpi saa tohvelit on avioliitossa tossun alle ja toinen pitää komentoa talossa. Kaulimen ja tohveleiden sijaan voidaan käyttää muitakin tavaroita, jotka esimerkiksi parin menneisyyteen, harrastuksiin tai muuhun. Tämä on modernisoitu versio hääkakun leikkaamisen yhteydessä tehtävästä polkaisusta.

 

Lisää hääleikki-ideoita löydät Häät.fistä

Lue myös Hääleikkejä juhlatunnelman rentouttamiseen >>

Salatehtävät-leikissä hääpari osallistaa häävieraita suorittamaan tehtäviä, joista muut vieraat eivät tiedä mitään. Lue lisää >>

Muokattu: 20.5.2024

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Häiden istumajärjestystä mietitään viime tippaan asti

Yksi häiden järjestämisen ongelmallisimpia kysymyksiä on vieraslistan ja istumajärjestyksen laatimin...

Viimeisin villitys: Kerää häävieraiden onnittelut ääniviesteinä äänivieraskirjaan

Fefefone tarjoaa jännittävän vieraskirjavaihtoehdon kaikkiin juhliin. Tyylikkäällä, lainassa olevall...

Ohjelmaa häihin – Mentalisti on yleisönsä osallistavana esiintyjänä nappivalinta häihin

Hauska ja mukaansatempaava ohjelmanumero, kuten mentalimi, nostaa hääjuhlan tasoa. Hääjuhlaan esiint...

Hääleikkivinkki: Tee oma Fortune Teller!

Linnunnokka, Kirppu, Ennustuskone – hauskalla lapsuuden leikillä on monta nimeä. Emman ja Panun häis...

Häävieraina tyytyväiset lapset

Mikäli häihin on tulossa lapsivieraita, on tärkeää pitää heidänkin viihtymisensä osana hääsuunnittel...

Perinteiset hääleikit modernisoituina versioina

Perinteistäkin perinteisimpien leikkien ja ohjelmanumeroiden modernisoidut versiot saavatkin nykyään...

Mainos: Mentalisti Tommi Viikinkoski

Ohjelmaa häihin – Mentalisti on yleisönsä osallistavana esiintyjänä nappivalinta häihin

mentalisti osallistaa yleisöään esityksessään

Kuva Laura Ensiö-Tikka Photography

Siis mitä just tapahtui? Hauska ja mukaansatempaava ohjelmanumero, kuten mentalimi, nostaa hääjuhlan tasoa. Hääjuhlaan esiintymään pyydetyn mentalisti Tommi Viikinkosken tavoitteena on tarjoilla unohtumattomia hetkiä. 

Hääesiintymiset ovat monenlaisissa tilaisuuksissa vuosien varrella esiintyneelle Tommi Viikinkoskelle mieluisia.

– On kunnia päästä mukaan hääparin tärkeimmän päivän luomiseen.

Esityksen sisällöstä jutellaan hääparin kanssa etukäteen, ja hääpari voi samalla päättää, haluavatko he päästä osalliseksi temppuihin vai vain katsella ja nautiskella. Kokonaisuuteen on yhdistettävissä hääparille tärkeitä teemoja ja aiheita.

– Jos kerron esityksessä bestmanin joskus pelastaneen sulhasen avannosta, tarina sekä tutustuttaa molemmat paremmin koko porukalle mutta samalla kääntää huomion pois esiintyjästä ja sinne, missä sen oikeasti kuuluu olla: häävieraisiin ja illan päätähtiin, Tommi kiteyttää. 
 

mentalisti Tommi Vikinkoski

Kuva Laura Ensiö-Tikka Photography

Lavashow vai lähitaikuutta?

Lavalla tapahtuva viihteellinen Oudot ihmeet -lavashow on viihdyttänyt ihmisiä joka puolella Suomea, poliitikoista putkimiehiin, Porista Porvooseen. Asiakkaina ovat olleet niin kansainväliset suuryritykset kuin paikalliset toimijat. Tilaisuuksina ovat olleet niin juhlalliset gaalatilaisuudet, messut, tyky-päivät kuin viihteellisemmät pikkujoulut. 
 
Lähitaikuus sen sijaan on loistava icebreaker tilaisuuksiin, joissa mentalisti voi kierrellä pienemmissä pöytäryhmissä pidemmän aikaa. Lähitaikuus toimii kun haluat tarjota vieraillesi jotain, joka jää takuulla muistoihin. Taikuus on parasta livenä, mutta erityisesti se iskee läheltä koettuna. Silmien alla tapahtuvat ihmeet pelikorteilla tai muilla esineillä luovat hetken, jota voi hyvällä omallatunnolla kutsua taikuudeksi.

– Se on se hetki, kun se mitä näit, oli jotain niin outoa, että päässäsi olevat rattaat hyppäävät muutaman pykälän ylimääräistä ja suustasi pääsee huudahdus: Mitä tapahtui? Näiden hetkien tarjoaminen on työni suola.

 

Kuvat Laura Ensiö-Tikka Photography 

Mentalisti Tommi Viikinkoski

Instagram @tommiviikinkoski
www Viikinkoski.fi

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä MENTALISTI TOMMI VIIKINKOSKI

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2023.

 

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 7.6.2024