Hääleikit esittelevät morsiusparin häävieraille

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääleikit esittelevät morsiusparin häävieraille

Kuva Matti Hämäläinen

Häiden ohjelmaa suunniteltaessa usein mietitään hääleikkejä, jotka luovat vieraille ja hääparille yhteisiä hauskoja muistoja ja kokemuksia. Hääjuhlassa on monesti paikalla vieraita, jotka eivät tunne hääparia, morsianta tai sulhasta kovinkaan hyvin. Siksi erilaiset ohjelmanumerot, jotka tutustuttavat häävieraat hääpariin ovat hääjuhlassa paikallaan.

– On tärkeää muistaa, että morsiusparia ei höykytetä tai nöyryytetä. Esimerkiksi perheenlisäykseen liittyvät leikit voivat olla arkaluontoisia. Kaikki parit eivät saa tai halua lapsia, muistuttaa virikeohjaaja Kirsi Koivula.

Ota tästä käyttöön muutama pettämätön hääleikki hääparille:

Neulomiskilpailu

Tämän leikin ideana on testata morsiusparin, ja vaikka juhlavieraidenkin tai appivanhempien, yhteistyökykyä. Leikissä tuolit laitetaan selät vastakkain, nainen toiselle ja mies toiselle puolelle. Miehille annetaan kutomapuikot, joihin on neulottu pari riviä valmiiksi. Tämän jälkeen naisen on tarkoitus yrittää neuvoa miehille suullisesti, miten kudotaan. Voittaja on ensimmäisenä kokonaisen rivin selvittänyt pari. Tämän leikin voi tehdä myös vaikkapa kravattisolmun solmimisella niin, että mies neuvoo naista.

Sinä olet kuin…

Hääparin eteen asetetaan luonnosta poimittuja asioita, kuten kiviä, havunneulasia, sammalta, lehtiä, kukkia. Hääpari poimii kumpikin yhden sellaisen asian pöydältä, joka mielestään kuvaa puolisoa ja kertoo ääneen, miksi se puolisoa kuvaa. Leikkiä jatketaan pyytämällä hääparia poimimaan seuraavaksi asian, joka kuvaa parhaiten itseään ja perustelemaan valintansa. Kolmannessa vaiheessa sekä morsian että sulhanen kertovat, kuinka nämä kaksi poimittua asiaa saadaan sopimaan yhteen ja olemaan onnellisia.

Tuttu juttu / Minä vai hän

Hääparia ja appivanhempia varten tehdään etukäteen kysymyksiä, joihin voi vastata "Minä" tai "Hän". Leikinvetäjä esittää kysymyksen, ja morsian ja sulhanen sekä osallistuvat appivanhemmat vastaavat omilla vastauskylteillään heille vuoron perään esitettyihin kysymyksiin, joko minä tai hän. Eniten pisteitä saanut leikkijä pariskunta voittaa. Pisteitä saa vain, mikäli molemmat ovat samaa mieltä vastauksesta. Kylttien sijaan vastausmerkkeinä voidaan käyttää vaikka miesten juhlakenkää ja korkokenkää.

Kaksi pakettia

Kaksi paketti -leikissa morsiamen ja sulhasen on valittava kahdesta samanlaisesta lahjapaketista omansa. Toiseen on paketoitu kaulin ja toiseen tohvelit. Se kumpi saa tohvelit on avioliitossa tossun alle ja toinen pitää komentoa talossa. Kaulimen ja tohveleiden sijaan voidaan käyttää muitakin tavaroita, jotka esimerkiksi parin menneisyyteen, harrastuksiin tai muuhun. Tämä on modernisoitu versio hääkakun leikkaamisen yhteydessä tehtävästä polkaisusta.

 

Lisää hääleikki-ideoita löydät Häät.fistä

Lue myös Hääleikkejä juhlatunnelman rentouttamiseen >>

Salatehtävät-leikissä hääpari osallistaa häävieraita suorittamaan tehtäviä, joista muut vieraat eivät tiedä mitään. Lue lisää >>

Muokattu: 28.2.2023