Näin onnistut hääkuvissa

Näin onnistut hääkuvissa

Tuttu tilanne, hääjuhlat tulossa ja kameroiden räiskyntä ja räpsyminen hermostuttaa jo etukäteen. Jo pelkkä ajatus hääkuvassa poseeraamisesta ahdistaa. Tyylikonsultti Leena Sarvi ja stylisti Tommi Peltonen neuvovat muotimaailman 8 yksinkertaista niksiä, kuinka hääkuvassa on mahdollista onnistua.

1. Yksi ajatus. Kameran eteen ei saa mennä ilman ajatusta, muuten lopputulos näyttää yhtä pelästyneeltä kuin peura ajovaloissa. Ajatuksella itsellään ei ole väliä, tärkeintä olla ajatelematta kamerakammoaan tai epämukavaa tilannetta.

2. Silmät aina kiinni. Jos ongelmasi on, että silmät menee helposti kiinni valokuvissa, tässä ammattilaisen vinkki:  laita ne ensin ajatuksella kiinni, ja sitten avaat ne juuri ennen kuvan ottoa.

3. Älä pönötä! Pahin virhe hääkuvassa on seisoa paino molemmilla jaloilla ja vetäytyä taaksepäin. Lopputuloksena on vain, että lantio tulee esiin (suurenee), ja leuan alta löytyy komea kaksoisleuka!

4. Painopiste. Etsi painopiste toiselta jalalta. Älä jäykisty, vaan yritä ottaa rennosti. Äläkä lukitse polvia!

5. Vartalonkierto. Seiso ensin hieman sivuttain, ja käänny vasta sitten kohti kameraa. Tämä helppo niksi auttaa löytämään kauniin kulman vartalosta.

6. Älä purista käsiä vartaloa vasten. Laita kuvitteelliset kaktukset kainaloihin, ja taivuta kyynerpäät taaksepäin. Jos kuvassa kätesi ovat ristittynä, laita ne "mukaristiin" niin, että todellisuudessa kannattelet käsiäsi. Käsimakkarat jäävät näin helpommin piiloon!

7. Istu istuimen etuosassa. Näin siksi, etteivät reidet leviä. Jos laitat polven toisen päälle, varo painamasta pohjelihasta. Mies, älä istu jalat harallaan myöskään valokuvissa. Etteivätkä "ne" karkaa mihinkään, vaikkei niistä pitäisikään kiinni!

8. Älä pelkää kameraa! Se ei ole syönyt ketään, eikä varasta sieluasi.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HääkuvausHäiden suunnittelu