Mainos: Ikimuistoiset kaupunkihäät Bottalla – yhdistä tyylikkyys, historiallinen miljöö ja huippuluokan palvelu
Äänestä nyt! Vuoden Kaunein Sormus 2024 -finaali on käynnissä
Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.
Kuva Lotta Polviander
Potrettikuvat voi hyvin ottaa hääpäivän ulkopuolella, jopa häämatkalla. Ilman kiirettä syntyvät useimmiten juuri ne lumoavimmat otokset. hääparista. Häävieraiden ja hääjuhlan tunnelman kannalta pahin moka on se, että hääpari viipyy potrettikuvauksissa aivan liian kauan. Vähintä mitä voi tehdä, on järjestää oikeasti viihdyttävää ohjelmaa ja virvokkeita siksi aikaa, kun hääkuvat otetaan.
Hääparin oma mielentila olisi hyvä myös saada mahdollisimman rennoksi ja unohtaa aikataulu kuvauksen ajaksi. Ihan helppoa se ei kuitenkaan ole. Valokuvaaja Lotta Polviander tietää, ettei kuvista tule rentoja, jos kiire jyskyttää takaraivossa.– Usein paras ja kiireettömin hetki potreteille on ennen vihkimistä, jolloin vieraat eivät joudu odottamaan juhlapaikalla. Silloin parikaan ei mieti aikaa niin paljon.
Lotta Polviander otti Lauran ja Aleksin kuvat Yyterissä vuosi virallisen hääpäivän jälkeen. Varsinaisena päivänä valo- ja kuvausolosuhteet olivat hyvin erilaiset tähän hetkeen verrattuna. Ensimmäisen hääpäivän kunniaksi kuvaus toteutettiin samassa paikassa optimaalisissa valo-olosuhteissa. – Kuvista huokuu mielestäni heidän ilo, onni ja rakkaus sekä kiireettömyyden mukanaan tuoma rentous. Lotta Polvianderin tärkein vinkki potrettikuvauksiin on aika. Sitä pitää olla tarpeeksi ilman painetta seuraavaan paikkaan siirtymisestä. Siksi hääpäivän ulkopuolella otetut kuvat huokuvat usein enemmän rentoutta ja hetkeen heittäytymistä. Tärkeää on sekin, että kuvat näyttävät ja tuntuvat hääparin tyylisiltä.
Kuva Miika Hämäläinen
Valokuvaaja Miika Hämäläinen on tullut tunnetuksi potrettikuvien ottamisesta mielettömissä pohjoisen maisemissa. Hänen mielestään ei tarvitse mennä kuin kymmenen vuotta taaksepäin todetakseen, että paljon on asioita muuttunut hääkuvauksessa.– Nykyään kuviin halutaan panostaa huomattavasti enemmän, ja usein hääsuunnittelun ensimmäinen asia on valokuvaajan varaaminen. Monien vanhempiemme seinällä on studiolla otettu hääkuva, mikä on jo tovin ollut melko harvinainen ratkaisu.
Miika on reissannut kuvattavien kanssa vaikeakulkuisissa tuntureissa ja tarponut syvissä lumihangissa.– Ihan kaikkien hommaa tämä ei ole, mutta lopputulos on joka kerta ollut kaiken vaivan arvoinen. Sanomattakin selvää lienee se, ettei tällaisia kuvauksia tehdä hääpäivänä.– Koemeikki ja -kampauspäivä on tähän hyvä valinta. On myös pareja, jotka eivät järjestä isoja juhlia, jolloin hääpäivänä irtoaa aikaa potrettikuvaukselle enemmän, Miika toteaa.
Miika Hämäläinen kuvasi Vilman ja Valtterin Pyhätunturilla ennen virallista hääpäivää. Ruska-aika Pyhätunturilla oli Vilman ja Valtterin toive hääkuvilleen. He, kuten moni pari nykyään, on valmis heittäytymään melkoisiin seikkailuihin ikimuistoisia kuvia varten.
Ensin 150 kilometrin ajomatka Rovaniemeltä tunturille ja perillä seurue vaihtoi vaellusvaatteet ylleen. Kuuden kilometrin taivallukselle otettiin eväät mukaan ja pukupussit rinkkaan kiinni. Kuvauspaikalla pari vaihtoi hääpuvut päälleen ja Miika aloitti kuvaamisen. Välillä syötiin eväitä ja morsian pääsi lämmittelemään paksun takin alle. Ikimuistoisesta päivästä pari sai upeat kuvat ja hauskan kokemuksen Pyhätunturin tunnelmissa.
Myös Lotta haluaa parien muistavan mahdollisuuden ottaa kuvat hääpäivän ulkopuolella. Tällöin voi toteuttaa hurjimmatkin haaveet kuvien suhteen.– Lokaation valinnassa on mielikuvitus vain rajana, koska muita sijainteja ei tarvitse miettiä samalla tavalla kuin hääpäivänä. Kaiken lisäksi kuvaushetki voidaan sijoittaa niin, että valo on parhaimmillaan.Kun potrettikuvaukselle on ihan oma päivänsä, hääpäivään vapautuu aikaa kaikelle muulle enemmän.– Ei myöskään tarvitse miettiä kestääkö hiukset auki -kampaus koko päivän tai miten mekon kanssa käy mahdollisessa sateessa, Lotta muistuttaa.
Valtaosin hääpotretit otetaan edelleen samana päivänä juhlan kanssa. Kuvauksen voi hyvin jakaa pienempiin osiin.
– Jos mahdollista, potretteja kannattaa ottaa useampaan otteeseen hääpäivän aikana lyhyempi aika kerrallaan. Näin kuviin saa erilaisen miljöön, valon ja tunnelman, sillä päivän kuluessa hääpari varmasti rentoutuu iltaan päin mennessä, Lotta vinkkaa.
Potreteista ei myöskään tulisi ottaa liikaa stressiä vaan tehdä juuri sellaiset ratkaisut, joista itse pitää. Miika kertoo ottavansa edelleen potretteja paljon hääpäivänä juhlan aikataulujen puitteissa.
– Asiansa osaavaa kuvaaja pystyy kyllä lyhyemmässäkin ajassa taltioimaan toiveiden mukaiset kuvat.
Kuva Maria Hedengren
Valokuvaajana Maria Hedengren on päässyt ikuistamaan häämatkaansa viettävien parien rakkaustarinaa kuvien muotoon. Sansibarin upea ranta oli yksi Been ja Aben pysähdyksistä heidän pitkällä häämatkallaan Afrikan ja Euroopan halki. Maria kuvasi pariskunnan kahdessa eri lokaatiossa satumaisissa olosuhteissa.
Potrettien kuvaamisen voi viedä myös täysin uudelle tasolle ja panostaa niihin häämatkallaan. Valokuvaaja Maria Hedengren on matkustanut ympäri maailman kuvaten pareja heidän häämatkoillaan.
Juhlapäivänä voi varata pienen hetken potrettikuville, jolloin juuri sen päivän lookit ja tunne tulee ikuistettua, mutta mitäpä jos jättäisi pidemmän kuvausajan jemmaan häämatkalle?
– Häämatka sijoittuu yleensä sellaiseen kohteeseen, jossa pari ei ole koskaan vielä käynyt yhdessä. Tuossa vaiheessa juhlat ovat ohitse ja olotila melko rentoutunut ja raukea. Tämä kaikki välittyy upeasti kuvissa, Maria tietää.
Häämatkalle ei yleensä tule pakattua mukaan samoja juhla-asuja kuin hääpäivänä oli yllä, mutta toki sekin on mahdollista. Kuvausta varten pääseekin ihanasti suunnittelemaan miljööseen sopivan, ehkä vähän rennomman lookin. Ja mikä olisikaan hienompaa kuin saada häämatkaltaan upeita, ammattilaisen ottamia kuvia?– Varmasti hääpari haluaa muistoja matkalta kuvien muodossa joka tapauksessa, joten omasta mielestäni kuvaushetki reissussa ammattilaisen käsissä on korvaamaton kokemus. Silloin voi olla varma siitä, että ikuistettuna on upeita hetkiä kauniissa maisemassa oman rakkaansa kanssa, Maria kertoo.
Joakim ja Crina matkasivat tapaamaan pyhää peuraa Japanin Nara-nimiseen kaupunkiin valokuvaaja Maria Hedengrenin kanssa. Kesyyntyneet eläimet saavat elää puistossa vapaina, sillä shintolaisuudessa uskotaan niiden olevan jumalten sanansaattajia. Maria Hedengren kulki heidän mukanaan tämän lisäksi monessa muussakin kohteessa hääpäivämatkan kunniaksi.
1. ”Keskity kuvaushetkellä täysin puolisoosi, älä poseeraamiseen. Näin kuvista välittyy teidän keskinäinen kemianne ja rakkaus, jolloin lopputulos on täydellisen tunteikas.” Lotta Polviander2. ”On tärkeää löytää itselleen sopiva kuvaaja, sellainen, jonka tyyli miellyttää eniten. Suomessa hääkuvaajien keskinäinen tiimihenki toimii loistavasti ja me suosittelemme mielellämme toinen toisiamme.” Miika Hämäläinen
3. ”Panosta ihmiseen, joka auttaa teitä jäsentämään hääpäivän niin, että se tarjoaa sekä intiimejä yhteisiä hetkiä rakkaasi kanssa hääkuvia varten että paljon aikaa vieraidenne kanssa. Tai voitte myös suunnitella rennon kuvauspäivän eri päivälle kuin juhlat.” Maria Hedengren
Teksti Tanja HakalaJuttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2023.
Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.
Onnistunut hääkuva kertoo parin rakkaustarinan. Lue juttu Häät.fistä >>
Usko tai älä, mutta sadepisarat voivat hurmata hääkuvissa! Lue Häät.fistä >>
Muokattu: 30.8.2024
Haluaisitko potrettikuviin jotain täysin erilaista?
Valokuvaaja kohtaa työkseen hääpareja ja käy läpi useita hääpäiviä vuodessa, vaikka itse hääparille ...
Rovaniemeläisen valokuvaaja Miika Hämäläisen kuva voitti kilpailun ja keräsi 37 prosenttia annetuist...
Häävideo on elokuvamainen tarina hääparin tärkeästä päivästä, mutta aito. Hääelokuvaksi kuvattu hääp...
Susan ja Nikon hääkuva Samassa veneessä on Vuoden Hääkuva 2023. Mari Hakasen usvaisessa hääkuvassa t...
Leffatyylinen videomuisto hääpäivästä on kultaakin kalliimpi Elisalle ja Nikolle. Valmista videota o...
Kulta on kestävä ja erittäin arvostettu jalometalli hääkoruissa. Kullan erityisominaisuudet ovat tehneet siitä täydellisen korujen valmistukseen. Korkea kiilto, hyvä kestävyys ja työstettävyys koruksi ovat kullan vahvuuksia. Pitkä vuosituhantinen perinne kiinnittää kullan edelleen arvostetuimmaksi vihki- ja kihlasormusmateriaaliksi.
Mikä sormusten jalometalleista puhuttelee sinua eniten?
Laatukorun Silván-malliston vihkisormukset valmistetaan käsityönä Suomessa parhaista raaka-aineista. Hyvinkäällä sijaitsevalla koruverstalla valmistuvat sormukset on saatavissa valkokultaisina, keltakultaisina tai rosekultaisina. Halutessaan Silván-sormuksen saa myös tilattua platinaisina.
Silván-sormukset valmistetaan parhaista materiaaleista: 14 tai 18 karaatin kullasta. Laatukorun käyttämä kulta on 100 prosenttisesti kierrätettyä ja huolellisen käsittelyn ja puhdistuksen ansiosta uuden kullan veroista. Käyttämällä kierrätettyä kultaa Laatukorulla vähennetään kullantuotannon ympäristövaikutuksia ja tarvetta uuden kullan louhintaan.
Laatukoru ostaa myymälöidensä kautta asiakkailta paljon vanhoja kultakoruja ja kultaesineitä ”romukultana”. Asiakkailta ostamamme kulta sulatetaan ja puhdistetaan ja hienokulta otetaan talteen uusien korujen valmistukseen. Kulta on materiaalina aina puhdasta ja ensiluokkaista, ja säilyy kierrätettynäkin vastalouhitun kullan kaltaisena.
Keltakulta ja valkokulta ovat tunnetuimmat ja arvostetuimmat kihla- ja vihkisormusten materiaaleista. Erityisesti valkokulta on ollut viime vuosikymmeninä kaikista suosituin sormusjalometalli. Keltakulta on monen mielestä se ainoa oikea kulta ja kaunis materiaali, joka sopii hyvin yhteen monien erisävyisten jalokivien kanssa.
Niiden rinnalla punakulta, rosekultana tai ruusukultanakin tunnettu punainen kulta, on ollut välillä hyvin trendikäs sormusmateriaali. Platina on myös kullan rinnalla vähintään yhtä arvostettu jalometalli, mutta myös jonkin verran vähemmän suosittu johtuen muun muassa platinakorujen hintavuudesta.
Laatukoru / Silván
Sivusormus timanteilla 0,07 ct
Laatukorun Silván sivusormus timanteilla 0,07 ct. Sivusormus sopii täydellisesti pyöreän Silván-halosormuksen rinnalle. Sivusormuksen kaarevan aukon sisähalkaisija rungon kohdalta on noin 5,9 mm, joten sormus saattaa sopia myös muiden pyöreiden halo-mallisten sormusten rinnalle.Materiaali: 14K valkokultaRungon profiili: PuolipyöreäTimantit: Yhteensä 0,07ctTimantit: 1 x 0,02 ct, 2 x 0,01 ct, 4 x 0,007 ctTimanttien väri: HTimanttien puhtaus: VSTimanttien hionta: BrilliantValmistettu SuomessaHinta 1008 €
Kihlasormus pallomuodoilla
Laatukorun Silván kihlasormus pallomuodoilla. Kaunis kotimainen Silván kihlasormus pallo-muotoisella rungolla. Silván kihlasormus pallokuvioidulla rungolla on moderni ja trendikäs valinta. Sormuksen kiiltävä pinta heijastelee kauniita hetkiä ja unohtamattomia muistoja. Sormus on sisäpuolelta tasainen ja tästä syystä sormus voidaan kaivertaa!Materiaali: 14K KeltakultaRungon profiili: Pallomuotoinen, sisältä tasainen (kaiverrettava)Rungon leveys: 2,5 mmRungon paksuus (korkein kohta): noin 1,5 mmPinta: KiiltäväHinta 315 €
Lauriel timanttisormus 0,33 ct
Laatukorun Silván Lauriel-timanttisormus 0,33 ct. Upeassa halo-mallisessa Silván Lauriel-timanttisormuksessa keskitimanttia ympäröi pienemmät timantit ja lisäksi sormuksen runkoa koristaa timanttirivistö.Materiaali: 14K keltakulta ja valkokultaaTimantti (valittavissa): luonnontimantti tai laboratoriotimanttiTimantit: Yhteensä 0,33 ctTimanttien väri: HTimanttien puhtaus: VSTimanttien hionta: BrilliantRungon profiili: PuolipyöreäValmistettu SuomessaHinta alkaen 1500 €
Rosalie-timanttisormus 0,36 ct
Laatukorun Silván Rosalie -timanttisormus 0,36 ct. Kauniissa halo-mallisessa timanttisormuksessa keskitimanttia ympäröi pienemmät timantit ja myös sormuksen runkoa koristaa pienet timantit.Materiaali: 14K RosekultaTimantti (valittavissa): luonnontimantti tai laboratoriotimanttiTimanttien paino yhteensä: 0,36 ctTimantit: 1 x 0,13 ct ja 23 x 0,01 ctTimanttien väri: HTimanttien puhtaus: VSTimanttien hionta: BrilliantRungon profiili: PuolipyöreäValmistettu SuomessaHinta alkaen 1490 €
Jalometallina kulta (Au) yksinään ilman seosaineita on varsin pehmeää ja helposti naarmuuntuva metalli. Tästä syystä hienokultaisia (99,9 prosenttia kultaa eli 24 karaattia) sormuksia ei juurikaan tehdä. Melkein kaikki jalometallit ovat puhtaina käytettyinä liian pehmeitä laadukkaan ja kestävän korun valmistukseen.
Korukultana käytetäänkin erilaisia kultaseoksia, jotta ne olisivat riittävän kestäviä käyttöön. Tavallisimmin seosaineina käytetään hopeaa, palladiumia ja kuparia. Euroopan ulkopuolella seosaine voi olla vielä tänäkin päivänä nikkeli.Keltakulta syntyy, kun puhtaaseen kultaan lisätään hopeaa ja kuparia. Kuparin määrää lisäämällä syntyy punaisempaa kultaa eli punakultaa. Valkokulta puolestaan syntyy, kun kultaan lisätään palladiumia. Erilaisilla seosmetallien valinnoilla ja metallien pitoisuuksia vaihtelemalla korujen väriä ja työstöominaisuuksia sekä hintaa voidaan säädellä.
Jalometallikorulle on Suomen lainsäädännössä on määrätty pitoisuusrajat, eli se määrä minkä verran tuotteessa on vähintään oltava jalometallia. Lainsäädännössä rajat on ilmoitettu promilleina eli tuhannesosina. Kultakoruun lyöty leima kertoo pitoisuuden.
Esimerkiksi 750-leimalla varustetussa tuotteessa on 75 % puhdasta kultaa eli sormus on 18 karaatin kultasormus. Sormuksen leimassa 585-merkintä puolestaan tarkoittaa, että kultaa on vähintään 58,5 % eli tuote on 14 karaatin kultakoru. 375-leima merkitsee taas 37,5 % kultaa eli 9 karaattia.
Keltakultakorut tehdään korukullasta, jolloin korut ovat kestävämpiä ja hinnaltaan huokeampia. Keltakultaisissa koruissa seosaineena käytetään sekä kuparia että hopeaa. Keltakulta on puhdasta kultaa hiukan vaaleampaa.
Tavallisin Suomessa käytetty korukulta on 14 karaatin kulta, jolloin metalliseos sisältää vähintään 58,5 prosenttia puhdasta kultaa. Eri valmistajilta on saatavissa on myös 18 ja 9 karaatin kultaisia koruja.
Laatukorun valikoima kattaa monipuolisesti erilaisia keltakultaisia vaihtoehtoja kihla- ja vihkisormuksiksi.
Näyttävässä halo-mallisessa Silván Rosalie -timanttisormuksessa ovaalihiontaista keskitimanttia ympäröi pienemmät briljanttihiontaiset timantit. Timanttien yhteispaino on 0,26 ct. Timantit voit valita vapaasti luonnontimanttina tai laboratoriotimanttina. Silván Rosalie -halosormuksen runko on valmistettu kokonaan 14 karaatin kierrätetystä kullasta. Halosormus on ajaton valinta, jonka eleganssi ei himmene vuosien saatossa ja se on upea muistutus ikuisesta rakkaudesta.
Ihastuttavassa ja modernissa Silván Solitaire -timanttisormuksessa on siro keskitimantti istutettuna neljän krapin kruunuistutukseen. Timantin paino on 0,10 ct. Timantit voit valita vapaasti luonnontimanttina tai laboratoriotimanttina. Silván Solitaire -sormuksen runko on valmistettu kokonaan 14 karaatin kierrätetystä kullasta. Silván Solitaire-timanttisormus on näyttävä upean kruunuistutuksen johdosta, mutta runko on silti pidetty kapeana ja sirona.
Suomessa kulta seostetaan valkokultaiseksi korukullaksi palladiumia käyttäen.
Valkokullan väri ei nimestään huolimatta ole puhtaan valkoinen, vaan harmahtava. Tästä syystä valkokultaiset korut on tapana rodinoida. Kun koru pinnoitetaan rodiumilla, pinnoite saa valkokultaisen korun näyttämään samalta kuin platinakoru.
Rodiumpinnoite antaa valkokullalle kirkkaan valkoisen, korkeakiiltoisen ja näyttävän pinnan. Rodinoinnissa kyse on korun pintakäsittelystä, joka kuluu ajan myötä pois ja pinnan alta tulee näkyviin valkokullan oma, hieman harmahtava väri. Pinnoite uusitaan tarpeen mukaan sormuksen huollon yhteydessä. Se, kuinka kauan rodinoitu pinta kestää, riippuu täysin korun käytöstä.
Laatukorun valikoima kattaa monipuolisesti erilaisia valkokultaisia vaihtoehtoja kihla- ja vihkisormuksiksi.
Kauniissa ja modernissa Silván Charlotte -timanttisormuksessa on näyttävä keskitimantti istutettuna kuuden krapin kruunuistutukseen sekä molemmin puolin runkoon istutetut pienemmät timantit. Timantit voit valita vapaasti luonnontimanttina tai laboratoriotimanttina. Timanttien yhteispaino on 0,40 ct. Silván Charlotte -sormuksen runko on valmistettu kokonaan 14 karaatin kierrätetystä valkokullasta. Silván Charlotte-timanttisormus on näyttävä upean kruunuistutuksen johdosta.
Valkokultainen Silván Henrietta -timanttisormus ihastuttaa punostyylisellä rungollaan ja säihkyvillä timanteillaan. Timanttien paino on yhteensä 0,10 ct. Timantit voit valita vapaasti luonnontimanttina tai laboratoriotimanttina. Silván Henrietta -sormuksen runko on valmistettu kokonaan 14 karaatin kierrätetystä kullasta. Henrietta-sormuksen koristeellinen kiertyvä runko tekee sormuksesta herkän ja yksityiskohtaisen. Sormus sopii sekä vihki- ja kihlasormukseksi.
Rosekulta, punakulta tai ruusukultanakin tunnettuun punertavan sävyiseen kultaan on seostettu yksinomaan tai lähes yksinomaan kuparia. Punakulta onkin jalometallina huomattavan punainen. Mitä enemmän kuparia, sitä punaisempaa punakulta on.
Perinteisesti punakultaa seostetaan käyttämällä puolet kultaa ja puolet kuparia. Sekoittamalla lisäksi hopeaa punakultaan saadaan vaalempi sävy, jossa on vivahde vaalenpunaista.
Laatukorun valikoima kattaa monipuolisesti erilaisia punakultaisia vaihtoehtoja kihla- ja vihkisormuksiksi.
Kauniissa halo-mallisessa Silván Rosalie -timanttisormuksessa keskitimanttia ympäröi pienemmät timantit ja myös sormuksen runkoa koristaa pienet timantit. Timantit voit valita vapaasti luonnontimanttina tai laboratoriotimanttina. Timanttien yhteispaino on 0,47 ct. Silván Rosalie -halosormuksen runko on valmistettu kokonaan 14 karaatin kierrätetystä punakullasta.
Platina (Pt) on sormusmateriaalina arvostettu ja kestävä. Se on materiaalina huomattavasti vahvempaa kuin kulta, ja sen väri on luonnostaan sävyltään kauniin vaalean harmaa. Platinakorun kestävyys on yksi sen vahvimmista ominaisuuksista. Koruissa sitä käytetään melkein puhtaana. Platinasta valmistetaankin enimmäkseen kalliimpia arvokoruja kuten ylelliset timanttisormukset.
Jalometallina platinan raaka-ainehinta on huokeampaa kuin kullan, mutta koruissa platina on aina kalliimpaa kuin kulta. Platinaa käytetään koruissa lähes 100 prosenttisena seoksena ja se on korkean sulamispisteensä johdosta erittäin haasteellinen työstettävä, mikä nostaa platinasormuksen hintaa kultakoruihin verrattuna korkeaksi.
Hopea (Ag) on suosittu ja suhteellisen edullinen jalometalli. Se on kauniin valkoinen ja kiillotettuna upeasti hohtava metalli. Koruina hopeaa käytetään erityisesti asustesormuksina, mutta hopea on myös suosittu lupaus- ja kihlasormuksena.
Koruissa hopeaa käytetään seoksena, johon on lisäään kuparia. Korujen valmistuksessa käytetään enimmäkseen 925-hopeaa. Tätä seosta kutsutaan myös sterling-hopeaksi. Hopeakorut tummuvat herkästi käytössä.
Palladium (Pd) on kultaa edullisempi ja väriltään pehmeän hopeanharmaa jalometalli. Korunvalmistukseen se soveltuu hyvin, koska se on varsin kevyt, pehmeä ja helposti muokattava metalli. Palladiumia käytetään myös valkokullan ja platinan seostamiseen. Palladium hyväksyttiin jalometalliksi Suomessa vuonna 2009.
Palladiumsormukset kestävät hyvin kulutusta, eikä niiden sävy muutu käytössä.
Kaikki Laatukorun Silván-sormukset valmistetaan aina tilauksesta merkin omalla kultasepänverstaalla Hyvinkäällä. Tämä vuoksi muokkaaminen, kuten jalometallin vaihtaminen toiseen, on helppoa.
Myös jos sinulla on oma uniikki näkemys unelmiesi sormuksesta, Laatukorun osaavien kultaseppien hyppysissä syntyy alusta loppuun asti uniikkitilaustyö. Sormuksen teettäminen tilaustyönä takaa sen, että vihkisormuksestasi tulee juuri sinun tyylinen ja toiveidesi mukainen.
Mikäli haluat muokata jotain valmista Silván-sormusmallia mieluisaksi tai teettää kokonaan oman uniikin mallin, ota yhteyttä Laatukorun asiakaspalveluun tai lähde käymään lähimmässä Laatukoru-myymälässä.
Kullan arvostukseen vaikuttaa erityisesti vuosisatainen perinne ja jalometallin ominaisuudet. Korumetallina se on allergiavapaa ja sopivan kestävä ja muuttumaton.
Elektoroniikkateollisuus käyttää myös kultaa muun muassa tietokoneissa, matkapuhelimissa ja televisioissa. Kulta johtaa hyvin sekä lämpöä että sähköä. Laskelmien mukaan yhdestä tonnista elektroniikkalaitteita olisi saatavissa enemmän kultaa kuin perinteisestä kultakaivoksesta.
Kultaa tiedetään arvostetun jo vähintää 5000 vuotta. Kultaa hallussaan pitänyt oli rikas ja korkeassa asemassa oleva henkilö. Egyptiläiset uskoivat kullan olevan Ra-jumalan lihaa ja hopean olevan jumalan luita.
Roomalaiset tekivät ensimmäisinä kultakolikoista laajalti käytetyn valuutan, mutta kullan arvo vakiintui tärkeänä valuuttana vasta 1800-luvun alussa, jolloin Iso-Britania ensimmäisenä maana sitoi sen käyttöön rahan arvon perustaksi eli kultakannaksi.
Kulta on metallina käytännössä mahdotonta tuhota, koska se ei voi hapettua, homehtua tai syöpyä, ja vaan sitä voidaan kierrättää loputtomiin.
Tavoita asiakaspalvelu sähköpostitse osoitteesta: laatukoru.verkkokauppa@laatukoru.fi
Pyrimme vastaamaan kaikkiin viesteihin mahdollisimman pian, yleensä jo saman päivän aikana. Iltaisin ja viikonloppuisin lähetettyihin viesteihin vastaamme seuraavana arkipäivänä.
Puhelimitse numerosta 0400 110045. Asiakaspalvelu palvelee puhelimitse arkisin klo 9-16 välillä.
IG @LaatukoruFB @LaatukoruTikTok @Laatukoru
ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä LAATUKORU
Laatukorun oma kotimainen Silván–timanttikorumallisto pitää sisällään yli 300 korumallia. Valmistamme korut Hyvinkäällä Laatukorun omalla Kultasepän verstaalla.
Lue lisää
Häät-verkkopalvelut (Editus Oy) tarjoavat sinulle laadukasta kotimaista hääsisältöä ja keräävät evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat laitteesi selaimeen. Ne kertovat meille esimerkiksi, millaisella laitteella käytät verkkopalvelua ja oletko vieraillut sivustoillamme aikaisemmin. Näiden tietojen avulla kehitämme sinulle parempia palveluja ja voimme tarjota kohdennettua mainontaa ja markkinointia. Hyödynnämme myös analytiikkaa raportoinnissa sekä kävijämäärien ja mainonnan mittaamisessa. Häät-verkkopalveluille on myönnetty kertova Avainlippu-tunnus.
Valitsemalla ”Hyväksy” annat suostumuksesi siihen, että Häät-verkkopalvelut teknologiakumppaneineen tallentaa ja käyttää tunnisteita edellä mainittuihin tarkoituksiin ja käsittelee niiden avulla kerättyjä tietoja markkinoinnin ja mainonnan kohdentamiseen. Osa Häät- verkkopalveluiden tallentamista tunnisteista on välttämättömiä palvelujen ja kotimaisen hääsisällön tarjoamiseksi. Lupasi koskee palveluita haat.fi ja haamessutnetissa.fi.
Lue lisää evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteesta.
Nämä ovat välttämättömiä sivuston toiminnan kannalta. Näitä tietoja käytetään helpottamaan verkkosivuston käyttöä ja näitä ei voi poistaa.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivuston kävijöiden seuraamiseen, jotta julkaisijat voivat kohdentaa markkinointiaan asiaankuuluvilla ja kävijää kiinnostavilla mainoksilla. Käyttämiämme työkaluja on muun muassa Facebook Pixel.
Keräävät tietoja verkkosivustomme käytöstä, esimerkiksi käynneistä sivuilla tai virheilmoituksista. Nämä tiedot yhdistetään ja anonymisoidaan, ja niitä käytetään verkkosivustomme kehittämiseen. Käyttämämme analytiikka-työkalut ovat : Google Analytics, Hotjar, Clarity ja Insight Pixel.