Hääpuvun sovittamisen FAQ

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääpuvun sovittamisen FAQ

Hääpuvun sovittamisen FAQ

Unelmien hääpuvun valintaan kannattaa varata kunnolla aikaa ja malttia. Erityisesti hääpuvun sovitukseen kannattaa valmistautua huolella. Tässä koottuna hääpuvun sovittamiseen liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä, joihin vastaa Jenny Nilsson hääpukuliike Glamourista Lahdesta.

Milloin sovittamaan?

– Unelmapuvun metsästys kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä monilla valmistajilla toimitusajat ovat jopa 4-6 kuukautta, jopa huomattavasti enemmän. Eri hääpukuvalmistajien tilausajat vaihtelevat suuresti. 2-9 kk on ihan normaali vaihteluväli. Lisäksi moni valmistaja pystyy lisämaksusta tarjoamaan pikatoimituksia, Jenny muistuttaa.

– Jos suunnittelet kesähäitä ja haluat hankkia pukusi hyvissä ajoin, syksy on siihen loistava ajankohta. Syksyllä liikkeisiin saapuvat seuraavan vuoden uutuudet ja tottakai myös houkuttelevat alennusmyynnit!

Suurin osa morsiamista lähtee kuitenkin sovituskierrokselle vasta loppuvuodesta. Silloin häihin on yleensä reilu puoli vuotta aikaa, puvun ehtii hyvin tilata ja tarvittaessa tehdä korjauksiakin, eikä mielikään ehdi muuttua ennen h-hetkeä, vinkkaa Jenny.

Vinkki: Pukujen sovittelu on järkevää aloittaa vasta sitten, kun olet oikeasti hankkimassa pukua. Morsiuspukuliikkeiden mallipuvut ja valikoima muuttuvat jatkuvasti, eikä useamman vuoden takaista unelmapukua välttämättä enää löydy liikkeestä.

Kannattaako varata sovitusaika?

– Sovitusajan varaaminen on enemmän kuin suositeltavaa! Silloin voit olla varma, että henkilökunnalla on aikaa keskittyä juuri sinuun. Varaa aika hyvissä ajoin, sillä iltapäivät ja lauantait ovat luonnollisesti niitä hetkiä, jolloin kaikki muutkin ovat lähteneet morsiuspukuostoksille. Aamupäivä on rauhallisin ajankohta poiketa liikkeeseen ilman varattua aikaa, neuvoo Jenny.

Sovitusajan pituus?

– Me varaamme morsiamelle aina tunnin mittaisen sovitusajan ja useimmiten se riittää loistavasti. Jos tunti tuntuu liian lyhyeltä ja tiedät, ettei se riitä alkuunkaan, kannattaa aikaa varatessa kysäistä mahdollisesti pidemmästä sovitusajasta, Jenny kertoo.

Jos en tiedä mitä haluan?

– Ei paniikkia, moni muukaan ei vielä sovittamaan tullessaan tiedä, mitä haluaa. Itseasiassa sovittaminen on paras tapa päästä selville oikeasta sävystä ja sinulle täydellisesti istuvasta mallista. Hääpukukuvat ja kollaasit erilaisista vaihtoehdoista helpottavat työtämme. Jos sinulla on kuvamateriaalia unelmapuvustasi, me haluamme ehdottomasti nähdä sen!, Jenny kertoo.  

Millaiset alusvaatteet?

– Alusvaatteita koskevat kysymykset askarruttavat varmasti suurinta osaa ja onhan sovitustilanne monelle morsiamelle uusi kokemus. Pitääkö rintaliivien olla olkaimettomat ja valkoiset? Itseasiassa värillä ja olkaimilla ei sovitustilanteessa ole juurikaan väliä, kunhan liivit ovat hyvät ja tukevat. Tietysti jos sinulta löytyy olkaimettomat liivit, voit ottaa ne mukaasi tai pukea jo valmiiksi päällesi, mutta sovitusta varten ei todellakaan tarvitse lähteä ostamaan uusia liivejä! Pääasia, että myöhemmässä vaiheessa, puvun korjaussovituksessa, sinulla on hääpuvun alle tulevat liivit päälläsi, Jenny neuvoo.

Mitä mukaan?

– Jos sinulla on etukäteen hankitut, täydelliset, unelmiesi hääkengät, kannattaa ne ehdottomasti ottaa mukaan. Muuten voit siirtää kenkästressin kauas tulevaisuuteen, sillä yleensä morsiuspukuliikkeistä löytyy sovituskenkia vähän joka koossa. Sama koskee koruja. Jos ne vaikuttavat pääntien muotoon, puvun sävyyn tai muuten puvun valintaan, olisi ehdottoman tärkeää ottaa ne mukaan!

Ketä mukaan?

– Täydellisen morsiuspuvun valinnassa kaivataan usein runsaasti henkistä tukea ja luottohenkilöiden mielipiteitä - ja niin pitääkin. Mukaan haluavat kaasot, ystävät, äidit, anopit ja ehkä se sulhanenkin. MUTTA.. tässä kohtaa pyytäisin hieman malttia, sillä rauhallisessa ja intiimissä sovitustilanteessa on paljon mukavampi tarkastella itseään ja tehdä päätöksiä. Monelle ideaalein tilanne on tulla ensimmäiseen sovitukseen yksin, etsiä ne omat suosikit ja tulla sovittamaan lempparipuvut uudestaan makutuomareiden kanssa. Jos et halua lähteä sovittamaan yksin, suosittelemme ottamaan mukaan vain ne, joiden mielipide on sinulle erityisen tärkeä, Jenny evästää.

Meikkiä?

– Monet miettivät, saako morsiuspukuja tulla sovittamaan meikattuna. Tottakai saa, silloinhan näkee parhaiten koko kokonaisuuden! Paitsi.. sovitushuivista huolimatta, tahmaisimmat huulikiillot ja voimakkaimmat punat olisi parempi jättää laittamatta, sillä sovituksen tuoksinassa ne saattavat olla ihan missä sattuu!, Jenny opastaa.

Mitä morsiuspuvut maksavat?

– Morsiuspukujen hinnat vaihtelevat merkeittäin ja myymälöittäin, mutta karkeasti ne voidaan jakaa 600-1900 euroon. Hyvä nyrkkisääntö on, että mitä enemmän puvussa on materiaalia ja yksityiskohtia, sitä arvokkaampi puvun lähtöhinta on. Myös huipputrendikkäät pitsipuvut lukeutuvat hintahaarukan yläpäähän, ja niiden hinnat alkavat yleensä noin tuhannesta eurosta, Jenny kertoo

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä Glamour Lahti

 

Lue lisää Ammattilaisten vinkit hääpukuostoksille -juttusta Häät.fistä >>

Muokattu: 25.9.2023