Kuinka säilytän hääpukua?

Hääpuvun säilytys

Kuva Machol Butler / Pexels.com

Miten hääpukua säilytetään sen jälkeen kun saan sen pukuliikkeestä kotiin? Miten silitän häämekon? Lue vinkit morsiuspuvun säilytykseen!

Säilytä ennen häitä

Noudettuasi hääpukusi liikkeestä, laita se heti roikkumaan koko pituudeltaan ilman taitteita.

Pidä puku pukupussissa! Hääpuku kannattaa säilyttää sitä varten suunnitellussa kuitumateriaalista valmistetussa pukupussissa. Kankainen pussi hengittää, mutta ei hiosta pukua eikä lisää sen sähköisyyttä. Muovissa säilöminen hautoo kangasta tarpeettomasti.

Jos kotoa ei tunnu löytyvän sopivaa piiloa ja/tai mahdollisuutta koko pituudelta roikottamiseen, tiedustele häämekolle säilytyspaikkaa ystävän tai sukulaisen luota.

Muutamaa päivää ennen häitä

Käy läpi pukupussisi sisältö sovittamalla pukuasi vielä ennen h-hetkeä. Tässä on myös hyvä mahdollisuus kaasojen harjoitella, kuinka hääpukusi napitetaan tai nyöritetään. Samalla tarkistat, että sinulla on kaikki tarvittavat osat.

Hääpuvun silitys

Ole varovainen, ettet onnistu silittämään pukuusi polttomerkkiä tai tekemään silitysraudan muotoista reikää huntuun. Silitysraudan ykkösellä tai kakkosella pitäisi suoristua kangas kuin kangas.

Tarkista ennen silitystä, saako kankaaseen käyttää höyryä! Kaikki materiaalit eivät kestä vettä. Varo erityisesti puvun koristeluja. Muoviset helmet sulavat, jos laitat raudan niiden päälle!

Hääpäivän jälkeen

Vie hääpukusi pesulaan pesetettäväksi mahdollisimman pian. Älä missään tapauksessa laita käytettyä pukua muoviin. Se hautoo tahrat vaikeammin poistettaviksi. Muista, mitä ripeämmin puvun viet pesulaan, sen paremmin tahrat ja lika lähtevät.

Säilytä pesty puku joko hengittävässä pukupussissa tai pahvilaatikossa.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HääpuvutHäiden suunnittelu