Lapset häävieraina vai hääjuhla aikuisten kesken?

Lapset häävieraina vai hääjuhla aikuisten kesken?

Lapsettomat häät ovat Suomessakin yleistyneet pikku hiljaa. Jokainen hääpari joutuu omien häiden osalta ratkaisemaan kysymyksen, kutsuvatko he lapset häihin vai vietetäänkö juhlaa aikuisten kesken. Joskus kysymys on tärkeää ratkaista jo ennen hääpaikan valintaa.

Lapset häävieraina vai hääjuhla aikuisten kesken?

Lapset häävieraina

+ Voisiko mikään olla suloisempaa kuin juhlavaatteisiin puetut pienokaiset morsiusneitoina ja sulhaspoikina? Lapsilla on useissa häissä aivan oma roolinsa.

+ Pikkuväen kommentit laukaisevat takuuvarmasti kaikki alkujäykistelyt. Lasten läsnäolo keventää häiden tunnelmaa.

– Jos vieraslistalla on runsaasti lapsiperheitä, se vaikuttaa väistämättä häiden budjettiin.

– Ravintolassa tai vaellusreitin päässä järjestettävät häät on haastava toteuttaa, jos vieraiden joukossa on paljon eri ikäisiä lapsia. Lapset tarvitsevat omaa leikkitilaa ja ohjelmaa sekä mielellään leikittäjän, jotta vanhemmatkin pääsevät nauttimaan juhlasta.


Hääjuhla aikuisten kesken

+ Lapsettomissa häissä aikuiset voivat rentoutua ja keskittyä pitämään hauskaa keskenään. Pienten lasten vanhemmilla näitä tilaisuuksia on harvassa, joten kutsu lapsettomiin häihin voi olla vieraille ilahduttava yllätys.

+ Häävieraiden on helpompi järjestää ohjelmanumeroita ja osallistua niihin, kun kenenkään ei tarvitse pitää silmällä jälkikasvua.

– Osa vieraista tai kutsutta jääneistä alaikäisistä voi pahoittaa mielensä.

– Kaikki vieraat eivät välttämättä pääse tulemaan tai lähtevät juhlista aikaisin kotiin lapsia nukuttamaan.
 

Teksti Miia Kärnä
Kuvat Lilly

 

Lue Häät-lehdestä 1/2015 'Runsasta ja eleganttia' (ilm. helmikuussa 2015) neljän hääparin ajatukset siitä, miksi lapset kutsuttiin tai jätettiin kutsumatta heidän hääjuhliinsa. Lue tämä numero digilehtenä täältä!

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden suunnittelu