Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääkutsu

Kuka saa hääkutsun? Mitä tapakouluttaja tästä sanoo

hääkutsu

Kuva Pixabay

Kutsu hääjuhlaan on usein hyvin odotettua postia. Vieraslistan laatiminen aiheuttaa silti monelle parille tuskaisia hetkiä. Mikä avuksi? Tapakouluttaja Mirva Saukkola vastaa.

1. Miksi kutsulistan laatiminen tuntuu tuskalliselta?

– Häät ovat merkittävä tapahtuma myös läheisille, joten aika moni odottaa kutsua. Tila ja budjetti asettavat omat puitteensa, mutta silti moni läheinen olisi mukava kutsua juhlaan.

2. Kenet pitää ehdottomasti kutsua?

– Yleensä ainakin vanhemmat, sisarukset ja lähimmät ystävät kutsutaan, mikäli hääjuhla pidetään. Usein myös isovanhemmat ovat listalla, samoin pariskunnan lapset – olivat nämä sitten yhteisiä tai jomman kumman edellisestä liitosta. Tosin pienet lapset voidaan jättää myös pois, jos häistä on päätetty tehdä aikuisten juhla. Toki häät voi viettää myös vaikka kaksistaan, sillä joillekin riittää vihkiminen ja juhliminen kahden tai todistajien kera.

3. Eikö voi kutsua ketä tahansa?

– Mikäli kutsuttavien lista noudattaa edes jotakin logiikkaa, kysymyksiä nousee vähemmän. Tällöin myös hankaliin tiedusteluihin on helpompi vastata, kun on yhdessä päätetty tietty linja kutsuttavien suhteen.

4. Miten suhtautua kutsulistan ulkopuolisten henkilöiden kyselyihin häihin osallistumisesta?

– Kenenkään kutsumattoman ei pitäisi tuppautua häihin, mutta kyselyitä voi joskus tulla aveceista. Näin on tilanteessa, jossa morsiuspari ei ole tiennyt jonkun läheisensä uuden ihmissuhteen syventyneen jo vakavalle tasolle. Siihen kannattaa suhtautua ymmärtäväisesti, mutta toisaalta kyselijällä tulisi olla hyvä syy kysymykseensä. Suuren rakkautensa haluaa ehkä tuoda häihin mukaan, mutta kaverin tai upouuden tuttavan tuomista aveciksi on turha pyytää ja vaivata näin hääparia.

5. Miten välttyä riidoilta listaa laatiessa?

– Kuuntele kumppanisi perustelut ja ole myös itse valmis joustamaan. Päättäkää säännöt ja noudattakaa niitä. Jos serkut päätetään jättää pois, sääntö koskee molempia.

6. Entäs etiketti? Onko sitä pakko noudattaa?

– Etiketti elää koko ajan ja vaihtelee maailmankolkasta toiseen. Siksi paras ohjenuora on hyväsydämisyys ja huomaavaisuus. Mieti, millaiset juhlat haluat, mutta punnitse myös, miten vältyt pahoittamasta kenenkään mieltä.


Anni ja Henkka ottivat joulukortit avuksi häävieraita miettiessä. Lue lisää Häät.fistä.

Mari ja Samuli tekivät ensin listan kutsuttavista vieraista ja varasivat sen jälkeen juhlatilan. Lue lisää Häät.fistä.

Muokattu: 25.6.2024

Lue lisää samasta aiheesta

Kiittäminen on tärkeä osa juhlaperinnettä – kiitoskortit edelleen suosittu tapa

Kiittäminen kuuluu vahvasti suomalaiseen juhla- ja hääperinteeseen. Se on kohtelias tapa kertoa hääv...

Viisi vinkkiä, kuinka pyydän häälahjaksi rahaa

Miten voisi hääkutsussa hienovaraisesti ilmaistaan, että hääparin toiveena on fyysisten häälahjojen ...

Pidä hääkutsu ytimekkäänä – lisätieto laitetaan liitteisiin

Hääkutsun on tarkoitus kertoa vieraille juhlien tyylin ja antaa vihjeitä tulevasta. Tyylin valinta, ...

Kenen kanssa jakaisit tärkeimmän päiväsi?

Mari ja Samuli tekivät ensin listan kutsuttavista häävieraista ja varasivat vasta sen jälkeen juhlat...

Mikä ihmeen Save the Date -ilmoitus?

Save the Date -kortti eli varaa päivä -kortti on Amerikasta rantautunut tapa postittaa ennakkoilmoit...

Kuusi tekstiesimerkkiä hääkutsuun

Monelle hääkutsun teksti tuottaa päänvaivaa. Tyylejä tekstiin on monia, eikä oikeita ja vääriä vaiht...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024