Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kesähäät ja naku-uinti, mikä ettei!

hirvihaara

Kuva Iiro Rautiainen Photography

Karoliinan ja Markuksen kesähäät Hirvihaaran Kartanossa Mäntsälässä olivat huikeat bileet. Omatoiminen juhlaväki piti tunnelman katossa ilman järjestettyä ohjelmaa. Ilta kävi yhä hilpeämmäksi, kun väki suuntasi rantasaunalle naku-uinnille ja kanoottiretkille. Jossain vaiheessa päivää kartanon väki oli melkein puhelin kourassa näppäilemässä hätänumeroa.

– He luulivat, että olimme sytyttäneet metsäpalon! Meidän valokuvaaja Iiro se vain poltti metsässä savukynttilöitä potrettejamme varten, Markus naurahtaa.

hirvihaara

Kuva Iiro Rautiainen Photography

Muumimaailma rakkauden alustana

Pari tapasi toisensa ensi kertaa vuonna 2011 Naantalin Muumimaailmassa töiden merkeissä. Seurustelun he aloittivat vuonna 2013, jolloin elämä muuttui muutenkin.

– Karoliina lähti puoleksi vuodeksi Balille vaihtoon ja minä seurasin aika pian perässä.

– Balilta palattuani asuin Vaasassa 1,5 vuotta, Markus Helsingissä. Kunnolla yhteen asumaan päädyimme muuttaessamme Budapestiin vuodeksi. Markus opiskeli kaupungissa sävellystä. Nyt olemme asettuneet Helsinkiin, Karoliina selventää.

hirvihaara

Kuva Iiro Rautiainen Photography

Hääbrunssi

Markus kosi Karoliinaa Koh Samuin saarella rantaravintolassa kynttilöiden valossa tammikuussa 2017. Kesähäitä biletettiin seuraavan vuoden kesänä. Hääjuhla oli molemmille oivallus ja muistutus siitä, miksi suuria juhlia ylipäätään järjestetään.

– Kaikki meidän rakkaimmat ihmiset olivat yhdessä brunssilla kartanon pihamaalla häitä seuraavana päivänä. Sen me muistamme onnen hetkenä ikuisesti! Yhteisöllisyys tuntui niin hienolta.

hirvihaara

Kuva Iiro Rautiainen Photography

Mitä jos hääpäivänä sataa?

Karoliina ja Markus pelkäsivät vihkimissuunnitelmiensa puolesta. Myrskyvaroitus oli annettu, eikä se oikein sopinut ulkoilmavihkimiseen. Entä jos sataa ja vihmoo?

– Me emme oikein tienneet mitä tehdä ja kello raksutti eteenpäin!

Bestmanit ottivat vastuun päätöksestä ja suostuttelivat parin jättämään päätöksenteon sisätiloihin siirtymisestä viime hetkille. Se kannatti. Lujasti takonut sade loppui puoli tuntia ennen vihkimistä, joten katos ja punainen matto laitettiin kuntoon vauhdilla. Sitten saapui auringonpaiste. Aurinkoinen keli vaihtui rankkasateeseen juuri niillä hetkillä, kun vieraat siirtyivät sisätiloihin. Tätä hääpäivää luonnonvoimat pitivät taitavasti otteessaan.

hirvihaara

Kuva Iiro Rautiainen

TYYLIN AVAIMET

KAROLIINA

Häämekon suunnittelu ja toteutus: Ateljee Sari Lindell
Kengät: Anna, Marimekko
Vihkisormus: Dorathea, Annette Tillander
Hiukset ja meikki: Salon Klipsi, Järvenpää

 

MARKUS

Puku: Digel
Korjausompelu: Dandy Helsinki
Taskuliina: Silvio Fiorello, Dandy Helsinki
Rusetti: TrendHim
Kengät: ZAR, Lloyd
Sormus: AuMore

 

Juhlapaikka, catering ja kakku: Hirvihaaran kartano

Kukat: Järvenpään Kukkatalo

Hääbudjetti: noin 20 000 e

Valokuvaus: Iiro Rautiainen Photography

hirvihaara

Kuva Iiro Rautiainen Photography

hirvihaara

Kuva Iiro Rautiainen Photography

Lue valokuvaaja Iiro Rautiaisen Vuoden Hääkuva 2019 -voitosta täällä!


Teksti Tanja Hakala / Häät.fi
Kuvat Iiro Rautiainen Photography

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2019. Karoliinan ja Markuksen kesähäistä ja paljosta muusta voit lukea näköislehdestä, jonka löydät Issuusta.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuusta

Muokattu: 19.6.2023