Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääkuvaus

Iiro Rautiaisen otos Säteet vei voiton tiukassa kisassa – Vuoden Hääkuva 2019

Valokuvaaja Iiro Rautiaisen auringonlaskun aikaan ottama tunnelmallinen potrettikuva Säteet voitti perinteisen Vuoden Hääkuva 2019 -kilpailun.

Kilpailu suosituimpien kuvien välillä oli äärimmäisen jännittävä aina viimeisiin äänestyshetkiin asti. Voittajakuva keräsi lopulta noin 16 prosenttia annetuista äänistä. Parasta kuvaa kävi Häät.fi-palvelussa valitsemassa yhteensä 4756 lukijaa.

Kuva Iiro Rautiainen

Vuoden Hääkuva 2019

Voittoisaan kuvaan johtivat kuvaajan valppaus ja otolliset olosuhteet.

– Tykkään aina ottaa mahdollisuuksien mukaan ottaa iltasella lisäpotrettikuvia päivällä kuvattujen lisäksi. Näissä tunnelma on jo rentoutuneempi ja valokin aina upea. Olen yrittänyt ottaa tämän tyyppistä kuvaa useaan kertaan, mutta koska muuttuvia tekijöitä on valon, ajoituksen, tuulen ja sopivan taustan löytämisen vuoksi niin paljon, on tämän onnistuminen hyvin harvinaista, Iiro Rautiainen taustoittaa.

– Kuuman heinäkuisena alkuiltana kuitenkin kaikki loksahti kohdilleen. Hääpari Karoliina ja Markus oli juuri vapautunut ohjelmanumeroiden pyörityksestä ja he olivat haukkaamassa happea Hirvihaaran Kartanon pihalla. Huomasin, että tuuli ja valo olivat läheisessä pienessä metsäspotissa juuri oikeat, ja pyysin paria poikkeamaan hetkeksi metsään muutamaa kuvaa varten. Nappasin repustani muutamat pienet savupommit, joita aina pidän mukanani ja lähdimme kuvaamaan. Savu kestää vain minuutin, joten hetki oli nopeasti ohi, mutta saimme kuvat otettua mukavan tehokkaasti. Yksi näistä otoksista oli juuri tämä kuva Säteet, Iiro iloitsee.

Iiro Rautiainen

– Voittouutinen oli mahtava ylläri ja piristi huimasti työviikon alkua! Vuoden Hääkuva 2019 -kilpailun voitto merkitsee minulle hyvin paljon. Olen aina halunnut säilyttää kuvatessa uteliaisuuden sekä kokeilunhalun, ja tämä voitto palkitsikin nyt tämän kuvaamisen piirteen erityisellä tavalla! On hienoa saada tunnustusta juuri häitä suunnittelevilta eli niiltä ihmisiltä, jotka tarkastelevat kuvia kohdeyleisön silmin, sillä heillehän minä hääkuvausta juurikin teen.

– Kamera on keikkunut olalla n. 12 vuotta ja päätoimisena valokuvausyrittäjänä matkaa on taittunut kohta neljä vuotta. Upeita hääpäiviä on tuolle reissulle mahtunut yli 100. Monen monituista naurunpitoista hetkeä olen siis kunnian saanut ikuistaa, love my job! Iiro Rautiainen kuvailee.

Lotta Polvianderin taianomainen kuva jäi täpärästi toiseksi

Jännittävässä kilpailussa toiseksi sijoittunut Lotta Polvianderin ottama hääkuva Sinä ja minä ikuisesti keräsi myös noin 16 prosenttia äänistä jääden vain 23 äänen päähän voittajasta.

Kuva Lotta Polviander

– Lähetin tämän hääkuvan ehdolle kilpailuun, sillä se oli kuvana mielestäni ainutlaatuinen. Kuva otettiin Tampereella elokuisena, kiireisenä kesälauantaina, ja ympärillä vilisti hirmuisesti ihmisiä aivan vieressä, mutta silti kuvaa katsoessa tulee tosi taianomainen ja rauhallinen fiilis; aivan kuin pari olisi ihan kaksin tässä maailmassa, kuvaaja Lotta Polviander kertoo.

Kansallisromanttinen tunnelma Kolilta ylsi kolmannelle sijalle

Valokuvaaja Joel Järvisen kuvaama Rakastavaiset Kolin kansallismaisemassa -kuvan taustalla oli jännitystä, mykistymistä ja rakkautta.

Kuva Joel Järvinen Photography

– Hääpäivälle oli luvattu pelkkää sadetta, joka turhautti niin minua kuin hääpariakin. Kuvaushetkellä sadepilvet kiersivät kuitenkin mykistävästi Kolin huipun oikealta ja vasemmalta ja loivat upeita tummia kontrasteja taivaalle. Jopa aurinko paistoi hennosti pilvien läpi. Pieni tuulenvire, joka tarttui äärettömän kauniin morsiamen mekkoon ja upean komean sulhasen takin liepeeseen, kruunasi olosuhteet. Tämä on Suomea parhaimmillaan! Joel Järvinen hehkuttaa.

Iiro Rautiainen ja Sari Yli-Salomäki

Diplomi luovutettiin Rakkaudella Sinun Gaalassa

Kilpailun voittaja Iiro Rautiainen palkittiin lauantaina 16.3.2018 pidetyssä Rakkaudella Sinun Gaalassa Restaurant Pörssissä Helsingissä diplomilla ja 1390 euron arvoisella mediapalkinnolla.

Valokuvaajat ilmoittivat kilpailuun 163 toinen toistaan upeampaa vuonna 2018 kuvattua hääkuvaa, joista Häät-tiimin ja Häät-blogiyhteisön jäsenistä koostunut raati valitsi jatkoon 10 parasta kuvaa. Finaaliäänestys tapahtui Häät.fi-palvelussa 15.2.–10.3.2019. Äänestäjien kesken arvottiin tyylikäs Paul Hewitt -rannekello.

Katso kaikki Vuoden Hääkuva 2019 -finalistikuvat

Klikkaamalla näet kuvat suurempina!

Muokattu: 15.5.2024

Lue lisää samasta aiheesta

Miika Hämäläisen Love High on Vuoden Hääkuva 2024

Rovaniemeläisen valokuvaaja Miika Hämäläisen kuva voitti kilpailun ja keräsi 37 prosenttia annetuist...

Häävideo kertoo hääpäivästä elokuvallisesti

Häävideo on elokuvamainen tarina hääparin tärkeästä päivästä, mutta aito. Hääelokuvaksi kuvattu hääp...

Upeaan hääkuvaan tallentuu rakkauden kaunein hetki

Hääparin oma mielentila on tärkeää saada mahdollisimman rennoksi ja unohtamaan hääpäivän aikataulu k...

Mari Hakanen on Vuoden Hääkuva 2023 -kilpailun voittaja

Susan ja Nikon hääkuva Samassa veneessä on Vuoden Hääkuva 2023. Mari Hakasen usvaisessa hääkuvassa t...

Häävideo takaa ihanan paluun hääpäivään

Leffatyylinen videomuisto hääpäivästä on kultaakin kalliimpi Elisalle ja Nikolle. Valmista videota o...

Boudoir-kuvaus räjäyttää tajunnan

Boudoir-kuvaus ylistää rakkautta omaa kehoa kohtaan. Se voimaannuttaa sinut ja hemmottelee puolisoas...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024