Joulukortit avuksi häävieraita miettiessä

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Joulukortit avuksi häävieraita miettiessä

Anni & Henkka

Kuva Laura Karlin / L. Karlin Creative

Anni ja Henkka tunteilivat kutsuttavia pohtiessaan.

Anni ja Henkka vihittiin keväällä 2018 Pyhän Laurin kirkossa ja juhlat pidettiin Wanha Bäckbyssä Vantaalla. Juhliin osallistui noin 70 vierasta. Kutsulistan viilaus aloitettiin Excel-taulukon avulla.

– Vertasimme luonnoksiamme vuosittaiseen joulukorttilistaan. Pohdimme ketkä ovat meille läheisimpiä nyt ja tulevaisuudessa. Mietimme myös tarkasti kenet tunnemme aidosti tai kenet koemme hyvin läheisiksi. Läheisin suku oli meille myös tärkeä asia. Kaverit rajasimme polttareiden kautta: ne kenet halusimme polttareihin, halusimme tietysti myös häihin, Anni kertaa.

Ihan helppoa listan tekeminen ei ollut. Anni varsinkin tuskaili, miten ihmiset asian ottavat jos eivät saakaan kutsua. Anni yritti ajatella loukkaantuisiko itse, jos listan ulkopuolelle jäävä ihminen ei kutsuisi heitä omiin juhliinsa.

– Aika tunnemylläkkää koimme molemmat Henkan kanssa!

Vieraslista olisi paisunut mahdottomiin, jos mitään rajausta ei olisi tehty. Parin piti varata tilaa myös DJ:lle, papille, kuvaajille ja viulistille. Pöytäjärjestys antoi sekin osviittansa kutsuttavien määrään. Lopulta kaikki kutsutut saapuivat paria ihmistä lukuun ottamatta mukaan juhlintaan. Annille ja Henkalle jäi lopulta vain hyviä muistoja vieraslistan muodostamisesta.

Annin ja Henkan häiden kutsuvieraslistalle mahtui noin 70 ihmistä. Heille oli hyvin tärkeää kutsua läheiset, jotka he kokivat aidosti tärkeiksi ja rakkaiksi elämässään muutenkin.

Wanhassa Bäckbyssä Vantaalla pidettyyn hääjuhlaan saapui lapsiakin mukavasti. Anni ja Henkka eivät olleet varmoja, kuinka moni ottaisi lapset mukaansa juhlaan, joten siihenkin piti kutsuja lähettäessä varautua.

Kutsujen laatiminen ja listan tekeminen konkretisoi Annin ja Henkan tärkeän päivän.

Tapakouluttaja Mirva Saukkola ohjeistaa kuuntelemaan sydäntään vieraslistan teossa. Juuri niin Anni ja Henkkakin tekivät.

Teksti Tanja Hakala

Lisää vinkkejä kuka saa haakutsun Häät.fistä

Mari ja Samuli tekivät ensin listan kutsuttavista vieraista ja varasivat sen jälkeen juhlatilan. Lue lisää Häät.fistä.

Muokattu: 22.5.2019