Vuoden hääpukusuunnittelija 2023 -kilpailun finalistit ovat nyt selvillä

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Vuoden hääpukusuunnittelija 2023 -kilpailun finalistit ovat nyt selvillä

Vuoden hääpukusuunnittelija 2023 -kilpailun finalistit

Raati on valinnut yhteensä kuusi finalistisuunnittelijaa Vuoden hääpukusuunnittelija 2023 -finaaliin! Nämä hääpukusuunnittelijat ovat hakemuksillaan osoittaneet ammattitaitoa, potentiaalia ja valmiutta edustaa osaamistaan kilpailussa kolme hääpukua käsittävällä mallistolla.

Vuoden hääpukusuunnittelija 2023 -kilpailun 6 finalistia

Miia Kuusinen-Heikkilä 

Anna Lindh 

Iina Naumanen

Batel Lindström

Jenny Aarrekangas

Anette Ahokas

Tulkintoja Unelmien puvusta

Vuonna 2023 hääpukusuunnittelijoiden haasteena on tuottaa Unelmien puku -mallisto, joka heijastaa kantajansa persoonallisuutta. Hääpäiväänsä pukeutuva on parhaimmillaan upea versio itsestään, onnellinen omassa vartalossaan. Hääpuvun tehtävä on saada sen kantaja tuntemaan itsensä parhaalla tavalla omaksi itsekseen, antaa hyvää oloa ja itsevarmuutta, heijastaa kantajan mieltä, toiveita ja odotuksia sekä tehdä juhlapäivän pukeutumisesta uniikki ja ainutlaatuinen. Hääpuku myös edustaa kantajansa arvoja ja ajatusmaailmaa.

Kilpailumallistot valmistuvat syksyksi

Vuoden hääpukusuunnittelija 2023 -kilpailun mallistoista yleisö saa äänestää suosikkiaan syyskuun aikana. Finalistipukujen kuvia julkaistaan myös syksyn Häät-lehdessä 2/2023, joka on myös upea Häät-lehden 30-vuotisjuhlanumero.

Varsinainen finaali nähdään ja voittaja valitaan Love me do Autumn Fair -häätapahtuman catwalkilla la 30.9.2023 Kaapelitehtaalla Helsingissä.

Klpailun raadissa toimivat 

Muotisuunnittelija Teemu Muurimäki
Gloria-lehden päätoimittaja Kristiina Raitala
Muodin asiantuntija, kirjailija Mirva Saukkola
Vuoden hääpukusuunnittelija 2022 Heidi Tuisku
Häät-lehden & Häät.fi:n päätoimittaja ja yrittäjä Sari Yli-Salomäki
European Bridal Weekin johtaja Andrew Lookman

Tuomariston sihteerinä toimii Love me do:n vastaava tuottaja Nonna Sjöberg

Suomessa suunniteltua hääpukudesignia

Kukin osallistuja esittää kilpailussa kolme uniikkia, ennen julkaisematonta pukua, jotka muodostavat kilpailumalliston. Kilpailussa esitettävä hääpukumallisto voi olla suunnattu morsiamelle, sulhaselle tai se voi olla vapaa perinteisestä sukupuoliajattelusta.

Osallistujan tulee toimia ammatikseen alalla, ja pukujen tulee olla itse suunniteltuja. Pukujen tulee olla valmistettu kotimaassa tai Euroopassa.

Vuoden hääpukusuunnittelija -kilpailun järjestää Love me do -häätapahtuma yhteistyössä Häät-lehden ja Häät.fin kanssa nyt seitsemättä kertaa. 

Kilpailun tavoite on nostaa esiin kotimaisia pukusuunnittelijoita, tarjota heille näkyvyyttä kotimaassa ja samalla kehittää alaa kansainvälisesti kilpailukykyiseen suuntaan. Yhteisenä päämääränä on kehittää suomalaisen hääpukusuunnittelun arvostusta ja tasoa sekä antaa suunnittelijoille ja kotimaiselle käsityölle sen ansaitsema paikka parrasvaloissa.

Lue lisää Häät.fissä! Heidi Tuisku – Vuoden hääpukusuunnittelija 2022

Etsi hääpukua Häät.fi Hääpukukoneesta

Aiemmin valitut Vuoden hääpukusuunnittelija -kilpailun voittajat

2022 Heidi Tuisku
2020 Laura Hyvi
2019 Terhi Löfman
2018 Heidi Tuisku
2017 Irina Rogusina
2016 Aurora Raiskinen

Muokattu: 27.9.2023