Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Ruusuja ja mansikoita polttaripäivään

Ruusuja ja mansikoita polttaripäivään

Tyttöjen hemmottelupäivän kruunaa makea herkku. Ja jos kakkublogien upeat luomukset tuntuvat ylivoimaisilta, ei kannata lannistua. Laakeaan maljaan koottava trifle on näyttävä vaihtoehto tavalliselle täytekakulle. Voit tehdä kakkupohjan ja täytteen etukäteen, ja koota komeuden vasta vähän ennen tarjoilua. Täytteitä voit muunnella mielesi mukaan. Tässä versiossa mansikan seurana on kurtturuusun terälehtiä.

Ruusuinen mansikka-trifle

3 kananmunaa

2 ½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

50 g voita

1 dl maitoa

3 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta
 

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sulata voi ja mittaa joukkoon maito. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

3. Sekoita voi-maitoseos ja jauhot varovasti nostellen muna-sokerivaahtoon.

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan ja paista 175ºC:ssa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kumoa vähän jäähtynyt kakku ritilän päälle.

Kostutukseen 2 dl sitruunalimonadia. Väliin 2 litraa tuoreita mansikoita ja 2–3 kurtturuusun kukkaa.


Täyte

4 dl kuohukermaa

5 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia

150 g mantelimassaa

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sokeria
 

Kakun kokoaminen

Viipaloi kakku 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa mansikat viipaleiksi tai puolikkaiksi. Irrota ruusunkukkien terälehdet. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kermavaahtoon jogurtti, raastettu mantelimassa sekä sokerit. Kostuta kakkuviipaleet sitruunalimonadilla. Laita kulhoon kerroksittain kakkuviipaleita, mansikoita, ruusun terälehtiä ja täytettä. Jätä ylimmäksi kerrokseksi kakkua ja sen päälle koristeeksi marjoja ja ruusun terälehtiä.

Ruusuja ja mansikoita polttaripäivään
Ruusuja ja mansikoita polttaripäivään

Kesän runsaasta raparperisadosta kannattaa tehdä raikasta juhlajuomaa. Sen voi laimentaa vedellä tai kivennäisvedellä ja tarjota vaikka alkoholittomana boolina tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla koristeltuna.

Raparperijuoma

8–10 raparperinvartta

1 luomusitruuna

5 dl sokeria

3 tl sitruunahappoa (apteekista)

2 l kiehuvaa vettä

Leikkaa huuhdellut raparperinvarret paloiksi. Pese sitruuna, ja raasta sen kuori. Purista myös mehu sitruunasta, ja kaada se raparperipalojen sekaan kuoriraasteen kanssa. Lisää joukkoon sokeri ja sitruunahappo sekä kiehuva vesi. Anna juoman maustua huoneenlämmössä vuorokauden. Siivilöi ja pullota valmis juoma. Säilytä viileässä. Laimenna raparperijuoma tarjolle vedellä tai kivennäisvedellä.

 

Teksti, reseptit ja kuvat Tuija Markkula


Resepti julkaistu aiemmin Häät-lehdessä 2/2012

Muokattu: 6.3.2023