Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Tee itse häihin huikean upea paperikukkaseinä!

diy seina

Kuva Katja Rinkinen

 

Kepeä ja ilmava kukkaseinä liikkuu kauniisti ilmavirtojen mukana.  Tämä melko helppo tehdä, joten pyydä askarteluiltaan mukaan kaasot ja tunnelmoikaa tulevaa juhlaa yhdessä tehden!

Tarvikkeet 

 • valkaistuja suodatinpusseja 
 • musteväriä, esim. Distress Ink täyttöpullo; sävy Picked Rasperry 
 • suihkepullo
 • kuppeja tai mukeja 
 • muoviastia
 • mitta
 • sakset 
 • puikkoliimaa 
 • sivellin tai paksu kynä
 • ohutta virkkauslankaa 
 • parsinneula
 • ripustuskeppi
diy seina

Kuva Katja Rinkinen

Liukuvärjäys  


Valkaistut suodatinpussit liukuvärjättiin lisäämällä värin määrää asteittain. 

1.  Aloita vaaleammasta sävystä. Mittaa sekoituskuppiin 1 dl vettä. Lisää joukkoon 10 tippaa mustetta ja sekoita. 

2. Aseta suodatinpussi muovisen astian pohjalle. Kaada väriliemi suihkepulloon. Suihkuta väriä paperin päälle niin, että se kostuu kauttaaltaan. Käännä suodatinpussi toisin päin ja jatka, kunnes se on läpivärjäytynyt. Aseta sitten päälle toinen pussi ja jatka samaan tapaan. Jatka, kunnes sinulla on tarvittava määrä vaaleita pusseja. Nosta suodatinpussinippu pois ja asettele kuivumaan tasolle. Muista suojata kuivumisalusta! 

3. Sekoita seuraavaan väriliemeen 20 tippaa väriä. Sitten 30 ja viimeiseen 40. Jos värilientä on jäljellä edellisistä, voit jatkaa lisäämällä väriä suoraan näihin. Tee vielä lopuksi joitakin aivan vaaleita kappaleita siten, että kostutat pussit runsaasti laimennetulla värjäysliemellä. Näin saat melkein valkoisia pusseja, aavistuksella sävyä. Värjää näin tarvitsemasi määrä suodatinpusseja. Tarkista, että sinulla on muutamia aivan vaaleita ja muutamia hyvin tummia, jotka sopivat köynnöksen ylä- ja alariveille. Loput sävyt vaihtelevat näiden välillä. 

diy seina

Kuva Katja Rinkinen

diy seina

Kuva Katja Rinkinen

Kukkaköynnös

1. Leikkaa suodatinpussit terälehtien muotoon. Leikkaa samalla taite- ja prässäysreuna pois. Yhdestä pussista tulee aina kaksi kaksiosaista terälehteä. (seinäkoriste_2) 

2. Taita terälehdet keskeltä ja aseta kaksi vastakkain kellokukan muotoon. Levitä liimaa alueille, jossa terälehdet ovat päällekkäin. (seinäkoriste_3) 

3. Kokoa kukat köynnökseksi. Ota pitkä pätkä ohutta virkkaus- tai kalalankaa. Pujota kukat lankaan neulalla. Tee aina yksi pisto jokaisen kukan kohdalla, jotta kukka lukkiutuu paikoilleen. Köynnöksen kukat pujoteltiin vaihtelevin 20-25 cm välein. 

4. Sido kukkaketjut ripustuskeppiin. Huom! Jos teet kukkaköynnökset juhlapaikalle, voit niputtaa kukkaketjut pinoihin ja kuljettaa ne kätevästi paikalle näin. Sido ketjut ja muotoile kukat vasta juhlapaikalla. (seinäkoriste_4) 

5. Lisää kukkiin eloa rullaamalla terälehtien päät siveltimenvarren ympärille ja ”avaamalla” kukat. 

diy seina

Kuva Katja Rinkinen

Malli ja ohjeet Kaarina Korventaka Kuvat Katja Rinkinen 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/20. Voit ostaa lehden näköisversion itsellesi täältä.

Muokattu: 2.2.2021