Tee itse romanttinen kukkajääcooleri

Kuva Camilla Bloom

Jääcoolereita on viime aikoina vilahdellut ohimennen telkkarissa, naisten lehdissä ja erityisesti Pinterestissä. Jääcoolerin resepti on yksinkertainen ja helppo, mutta samalla projekti on herkkä epäonnistumaan.

Jääcoolerin tekemiseen ei tarvitse kuin vettä ja koristeita, mutta haasteena on, mistä löytää juuri oikean muotoiset ja kokoiset astiat muoteiksi. Pakastinkaan ei saa olla liian pieni tai täynnä.

Jääcoolerin sisään pakastettavan pullon sisällön alkoholipitoisuuden on oltava riittävän korkea, yli 30 %, jotta pullossa oleva juoma ei jäädy ja pullo halkea. Kuohuviini- tai viinipulloille tämä ohje ei siis sovellu. Coolerin teko kuitenkin onnistuu, jos löydät pullon kokoa vastaavan kokoisen toisen muottiastian, jonka avulla jäädytät coolerin.

Häät-lehteen 1/2017 Satumaiset pastellit (ilmestyi 7.2.2017) tehtiin romantiikkaa tihkuvat pastellihäät, joiden hääpöytää koristaa kukkajääcooleri.

Ota tästä ohje talteen, kuinka teet itse kauniin jääcoolerin!

Kuva Kaarina Korventaka

Kyrö Distilleryn yrttinen Napue gini pysyy pitkään kylmänä kukkajään sisällä.


Tarvitset
ginipullon
muovisen 1 l astian, esim. jugurttisangon
kukkia, jotka sopivat väriteemaan

Kuva Kaarina Korventaka

1. Valitse jäädytysastia niin, että pullo mahtuu astian sisään. Huomioi, että astia reunat ovat sileät ja suorat. Jos reunat kaartuvat sisäänpäin, et saa veden jäädyttyä jäätä ulos astiasta. Astiana voi käyttää kaikkea mikä kestää pakastamista, esim. jugurttisankoa. Tarkista, että pullon ja astian väliin jää ympäriinsä vähintään noin 2 cm tila jäälle. Laita sangon pohjalle 2-3 cm vettä ja ripottele mukaan muutamia terälehtiä.

2. Jäädytä coolerin pohja näin: Tee tilaa pakastimeen niin, että saat pullon jäädytettyä pystyasennossa. Jäädytys tulisi tehdä tasaisella alustalla, jotta pullo pysyy suorassa astian sisällä.

3. Tarkista, että pohja on jäätynyt niin, että se kantaa pullon painon. Lisää sankoon vielä kokonaisia kukkia, terälehtiä sekä pullo. Asettele kukat niin, että ne jäävät ahtaaseen tilaan ”jumiin” pullon ja sangon seinämän väliin, näin ne eivät nouse pinnalle siinä vaiheessa, kun vesi lisätään. Lisää sitten vesi yläreunaan asti ja laita pullo jäätymään pakastimeen. Anna jäätyä yön yli.

Kuva Camilla Bloom

4. Kuljeta valmis jääcooleri juhlapaikalle muovisangossa ja sanomalehteen käärittynä. Käytä kesällä lisäksi kylmälaukkua. Jää säilyy pitkään näin suojattuna ja eristettynä.

5. Aseta pullo juhlapaikalla tarjolle reunalliseen astiaan. Varaa viereen myös pellavainen ruokaliina tai kaunis keittiöliina, jolla on helppo tarttua jääpintaan.

 

Teksti Kaarina Korventaka
Kuvat Camilla Bloom Photography ja Kaarina Korventaka

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden koristeluHäämenu