Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häiden suunnitteluopas

Miten selvitä koronan aiheuttamasta epävarmuudesta häiden suunnittelussa?

voitonmerkki kasvomaski naisen kasvoilla

Kuva Engin Akyurt / Unsplash.com

Poikkeusaika toi mukanaan uudenlaiset stressin aiheet. Häiden suunnittelu ei ole monelle normaalitilanteessakaan aina ruusuilla tanssimista, mutta jatkuvasti päällä oleva koronatilanne aiheuttaa epävarmuutta ja stressiä. Koronastressiä voi kuitenkin yrittää lievittää ja hallita. Häät-lehden toimituspäällikkö Tanja Hakala tiivistää muutaman vinkin kipuiluun.



– Ykkösvinkkini on puhuminen. Puhuminen on yksinkertaisin tapa lievittää stressiä. Häitä suunnittelevan pariskunnan kannattaisi jutella keskenään tunteista ja kaikesta epävarmuuden kokemuksista. Olisi hyvä, ettei jäätäisi yksin miettimään, pyörittämään ja vääntämään asioita. Puhu ja kuuntele myös muiden ajatuksia, neuvoo Tanja.

– Tosi tärkeää on myös, että keskittyy oleelliseen. Eli siihen, että me olemme menossa naimisiin ja me haluamme mennä naimisiin. Sen esteeksi ei pitäisi koskaan tulla mikään muu kuin ne kaksi ihmistä, jotka avioitua haluavat, Tanja muistuttaa.

Älä pelkää, vaan hyväksy ajatus mahdollisuudesta muutoksiin

Pandemia-aikana, ja elämässä yleensäkin, pitäisi ottaa vastaan elämään sellaisena kuin se eteen sattuu. Kaikki halut, toiveet ja unelmat ei vain aina voi toteutua.

– Olisi hyvä tiedostaa ja hyväksyä valmiiksi, että suunnitelmia saattaa joutua muuttamaan koronasta johtuen, tai peruminen voi olla edessä ihan mistä asiasta tahansa johtuen. Hääpäivänä voi iskeä vaikka oksennustauti, muistuttaa Tanja.



Tanja kehottaa niitä, jotka tunnistavat itsessään täydellisyyden tavoittelijan piirteitä, pohtimaan, onko mahdollista antaa vähän enemmän siimaa odottamattomille mahdollisuuksille.



– Voi olla, että omaan hääjuhlaan joutuu tulevaisuudessa tekemään kompromisseja. Älä pelkää niitä etukäteen! Vaikka häät on monelle yksi elämä tärkeimmistä päivistä, tärkeintä on kuitenkin edelleen rakkaus. Teidän rakkaus voittaa loppujen lopuksi kaikki esteet, Tanja lohduttaa.

Jos muutoksia on pakko tehdä, niistä on mahdollista päästä eteenpäin.

– Ehkä maailma ei kaadu siihen, ettei juhla mene juuri niin kuin olit itse suunnitellut. Elämässä aika harvoin asiat menee niin kuin suunnittelit. Jos tulee eteen jokin ennaltaodottamaton takapakki, silloin voi vain pysähtyä, ja miettiä mitä on tapahtunut ja minkä takia. Seuraavaksi voi alkaa pohtimaan, miten voi jatkaa eteenpäin. Jos vain pystyy välttämään paniikkia ja pahan mielen lietsontaa, pääsee helpommin eteenpäin kohti maalia, Tanja vinkkaa.

Katso videolta keskustelu Korona-ajasta selviämisestä ja sen mukanaan tuomista uusista mahdollisuuksista

Häämessut netissä -messuemäntä Elli Ojankosken ja Tanja Hakalan keskustelussa mietitään Korona-stressiä ja todetaan, että poikkeusaika toi mukanaan myös ihan uusia mahdollisuuksia.


Poikkeusaika: Hääalan uudet tuulet pandemian aikana ja sen jälkeen video ensiesitettiin Häämessut netissä syksy 2020 -ohjelmistossa.

Lue Häät.fistä kannustavia esimerkkejä kuinka Covid-19 keskelläkin on järjestetty onnistuneita häitä

Lue Jumalaisen kauniit syyshäät - ylistys luonnolle ja rakkauden voimalle

Lue Porilaispariskunta striimasi vihkimisensä - tilaisuus yllätti intiimiydellään

Lue Pieta ja Henri antoivat koronalle kyytiä - naimisiin poikkeustilasta huolimatta

Muokattu: 21.4.2021

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Mistä aloittaa häiden suunnittelu?

Häiden järjestämiseen liittyy paljon muistettavia yksityiskohtia ja morsiusparin kesken tehtäviä pää...

Ilmainen ja muokattava häiden muistilista löytyy Häät.fistä

Kun kaipaat häidesi suunnittelun tueksi hääsuunnittelu listaa, muistilistaa tai to do -suunnitelmaa,...

Laske hääbudjetti helposti ja nopeasti Häät.fissä

Häiden rahamenot aiheuttavat usein pään vaivaa, siksipä Häät.fin häiden suunnittelutyökaluissa on il...

Häävieraslistan hallitseminen on yksinkertaista Häät.fissä

Mihin ihmeeseen alan kerätä häiden vieraslistaa? Häät.fissä on vieraslista-työkalu, jonka avulla lu...

Aloita häiden suunnittelu ottamalla maksuttomat häiden suunnittelutyökalut käyttöön

Häät.fin häiden suunnittelutyökalujen avulla suunnittelet onnistuneet häät helposti. Käytössäsi on i...

Häät-blogiyhteisö

Häät-median koolle kutsuma blogiyhteisö toimi tammikuuhun 2024 asti.

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024