Miten selvitä koronan aiheuttamasta epävarmuudesta häiden suunnittelussa?

voitonmerkki kasvomaski naisen kasvoilla

Kuva Engin Akyurt / Unsplash.com

Poikkeusaika toi mukanaan uudenlaiset stressin aiheet. Häiden suunnittelu ei ole monelle normaalitilanteessakaan aina ruusuilla tanssimista, mutta jatkuvasti päällä oleva koronatilanne aiheuttaa epävarmuutta ja stressiä. Koronastressiä voi kuitenkin yrittää lievittää ja hallita. Häät-lehden toimituspäällikkö Tanja Hakala tiivistää muutaman vinkin kipuiluun.– Ykkösvinkkini on puhuminen. Puhuminen on yksinkertaisin tapa lievittää stressiä. Häitä suunnittelevan pariskunnan kannattaisi jutella keskenään tunteista ja kaikesta epävarmuuden kokemuksista. Olisi hyvä, ettei jäätäisi yksin miettimään, pyörittämään ja vääntämään asioita. Puhu ja kuuntele myös muiden ajatuksia, neuvoo Tanja.

– Tosi tärkeää on myös, että keskittyy oleelliseen. Eli siihen, että me olemme menossa naimisiin ja me haluamme mennä naimisiin. Sen esteeksi ei pitäisi koskaan tulla mikään muu kuin ne kaksi ihmistä, jotka avioitua haluavat, Tanja muistuttaa.

Älä pelkää, vaan hyväksy ajatus mahdollisuudesta muutoksiin

Pandemia-aikana, ja elämässä yleensäkin, pitäisi ottaa vastaan elämään sellaisena kuin se eteen sattuu. Kaikki halut, toiveet ja unelmat ei vain aina voi toteutua.

– Olisi hyvä tiedostaa ja hyväksyä valmiiksi, että suunnitelmia saattaa joutua muuttamaan koronasta johtuen, tai peruminen voi olla edessä ihan mistä asiasta tahansa johtuen. Hääpäivänä voi iskeä vaikka oksennustauti, muistuttaa Tanja.Tanja kehottaa niitä, jotka tunnistavat itsessään täydellisyyden tavoittelijan piirteitä, pohtimaan, onko mahdollista antaa vähän enemmän siimaa odottamattomille mahdollisuuksille.– Voi olla, että omaan hääjuhlaan joutuu tulevaisuudessa tekemään kompromisseja. Älä pelkää niitä etukäteen! Vaikka häät on monelle yksi elämä tärkeimmistä päivistä, tärkeintä on kuitenkin edelleen rakkaus. Teidän rakkaus voittaa loppujen lopuksi kaikki esteet, Tanja lohduttaa.

Jos muutoksia on pakko tehdä, niistä on mahdollista päästä eteenpäin.

– Ehkä maailma ei kaadu siihen, ettei juhla mene juuri niin kuin olit itse suunnitellut. Elämässä aika harvoin asiat menee niin kuin suunnittelit. Jos tulee eteen jokin ennaltaodottamaton takapakki, silloin voi vain pysähtyä, ja miettiä mitä on tapahtunut ja minkä takia. Seuraavaksi voi alkaa pohtimaan, miten voi jatkaa eteenpäin. Jos vain pystyy välttämään paniikkia ja pahan mielen lietsontaa, pääsee helpommin eteenpäin kohti maalia, Tanja vinkkaa.

Katso videolta keskustelu Korona-ajasta selviämisestä ja sen mukanaan tuomista uusista mahdollisuuksista

Häämessut netissä -messuemäntä Elli Ojankosken ja Tanja Hakalan keskustelussa mietitään Korona-stressiä ja todetaan, että poikkeusaika toi mukanaan myös ihan uusia mahdollisuuksia.


Poikkeusaika: Hääalan uudet tuulet pandemian aikana ja sen jälkeen video ensiesitettiin Häämessut netissä syksy 2020 -ohjelmistossa.

Lue Häät.fistä kannustavia esimerkkejä kuinka Covid-19 keskelläkin on järjestetty onnistuneita häitä

Lue Jumalaisen kauniit syyshäät - ylistys luonnolle ja rakkauden voimalle

Lue Porilaispariskunta striimasi vihkimisensä - tilaisuus yllätti intiimiydellään

Lue Pieta ja Henri antoivat koronalle kyytiä - naimisiin poikkeustilasta huolimatta

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden suunnittelu