Syyshäiden kutsut lähetettiin WhatsApp-viestein

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Jumalaisen kauniit syyshäät - ylistys luonnolle ja rakkauden voimalle

syyshaat

Kuva Valokuvaus Sini Sirén

Annukka ja Jouni seurasivat kesän 2020 aikana, miten monet peruivat ja siirsivät häitään. Heidänkin oli tarkoitus pitää isot juhlat rakkautensa kunniaksi vuonna 2021. Ajatus alkoi kuitenkin muuttaa uomiaan radikaalisti koronan vuoksi. Ja onneksi muutti.

– Totesimme heinä-elokuun tienoilla, että hitto vie, ensi vuosi oli jo monessa paikassa buukattu täyteen! Mistä edes tietäisimme, että ensi vuosi olisi yhtään parempi koronan suhteen kuin tämä vuosi? Annukka ja Jouni kertovat.

Millaiset häät me oikeasti haluamme?

Tuleva hääpari hiljentyi miettimään, ovatko isot häät heidän suurin toiveensa juhlien suhteen.

– Eivät ne olleet. Me olemme kolmenkympin puolivälissä oleva pari, meillä on perhe ja yhteinen koti. Tajusimme, että haluamme mieluummin juhlistaa meitä ja meidän liittoa luonnon äärellä lähimpien ystäviemme ja sukulaistemme kesken.

Tuolloin pari päätti järjestää juhlat parin kuukauden aikataululla. Annukan äitikin pääsi mukaan Ruotsista etäyhteyden avulla. Näin kaikki tärkeät läheiset saatiin paikalle.

syyshaat

Kuva Valokuvaus Sini Sirén

Luja usko pysyvyyteen

Annukka ja Jouni ovat olleet yhdessä reilut pari vuotta. Rakkauden apurina toimi yhteinen tuttu, joka uskoi, että he voisivat toimia yhdessä hyvin. Ja näin kävi, heti ensimmäisistä treffeistä lähtien. Annukka mainitsee, että he ovat molemmat määrätietoisia ja intuitiivisia. Oli helppoa heittäytyä luottamaan, että tämä oli nyt tässä.

– Minulla oli takana monen vuoden totaaliyksinhuoltajuus. En olisi päästänyt Jounia Sampon elämään, ellen olisi tiennyt sataprosenttisesti, että hän myös jää tähän. Olimme molemmat niin varmoja alusta asti. Toimimme nopeasti ja yhteinen elämä sekä perhe olivat ihan selviä valintoja.

Muutaman kuukauden tuntemisen jälkeen kaikki asuivat saman katon alla ja pian ilmoitti tulostaan nyt reilun vuoden ikäinen Aino-tyttö. Kodin perhe osti Noormarkusta, molempien työpaikkojen puolesta välistä.

syyshaat

Kuva Valokuvaus Sini Sirén

WhatsApp-kutsut ja kertakäyttöastiat

Boheemihenkiset syyshäät juhlittiin pienen järven rannalla Noormarkussa. Paikalla oli noin 20 vierasta. Hääpari halusi että kaikki pääsisivät juhlissa mahdollisimman vähällä. Kutsut lähetettiin WhatsApp-viesteillä. Samalla Annukka ja Jouni kielsivät puheet ja hääleikit.

– Käytimme pääosin kertakäyttöastioita ja kultaiset muoviset samppanjalasit jokainen sai nimikoida tussilla täyttöä varten. Teimme paljon itse, mutta kaasoni Suvi auttoi meitä proaktiivisesti läpi viikonlopun. Se merkitsi meille todella paljon.

Itse tehty morsiuskimppu ja patruunan hylsy vieheessä

Vihkiminen hoidettiin maistraatissa ja koko viikonlopun pari vietti juhlapaikalla Huvila Haukirannassa. Budjetti pysyi tarkoituksella pienenä. Annukka ja Jouni panostivat valokuvaukseen, morsiamen kampaukseen ja kakkuun. Valokuvaajaksi valittiin Valokuvaus Sini Sirén. Hurmaavan morsiuskimpun Annukka teki itse oman pihan kukista, kuivakukista ja kukkakaupan leikkokukista. Pronssatut kävyt olivat omasta pihasta ja sulhasen vieheessä näkyi tämän rakas harrastus metsästys: viehe tehtiin itse kiväärin patruunan hylsyyn!

syyshaat

Kuva Valokuvaus Sini Sirén

Hääjuhla aikuisten kesken

Luonto on molemmille ollut aina merkittävä asia elämässä. Koko perhe retkeilee metsäpoluilla usein ja nauttii tavallisen kiireettömästä arjesta. Jouni metsästää, Annukka on ehkä hiema enemmän keräilijä ja retkeilijä. Näiden asioiden vuoksi luonto ja paikallisuus haluttiin tuoda esille rakkauden juhlassa.

Hääjuhlassa oli aluksi mukana parin lapset ja  lasten isovanhemmat, mutta alkumaljojen, kakkukahvien ja häätanssin jälkeen lapset poistuivat isovanhempien mukana. Loppuillan Annukka ja Jouni viettivät pienellä porukalla saunoen ja viihtyen. Illalla valmistettiin yhdessä hampurilaisia, joissa pihvinä oli Jounin kaatamaa peuraa. Tarjolla oli myös vegevaihtoehto.

Ai tuodaanko meille häälahjoja?

– Meidän oli tarkoituskin tarjota mukava ilta ihan vain aikuisten kesken. Onhan meidän monet ystävämmekin perheellisiä, elämän ruuhkavuosia eläviä. Oli ihana olla heidän kanssaan yhdessä ilman kiirettä. Me muuten jopa unohdimme järjestää lahjapöydän. Olimme niin uppoutuneita yhdessäoloon, ettemme ymmärtäneet, että meille saatetaan tuoda lahjoja!

syyshaat

Kuva Valokuvaus Sini Sirén

Annukka osti Rosemunde Copenhagenin pitsimekon nettikaupasta. – Koitin löytää mekkoa aika pitkään ja tuo oli lopulta ainoa, joka vastasi mielikuvaani siitä, mitä haluan. Kolusin pääasiassa nettiä, koska hääputiikkeihin ei ollut aikaa mennä enää niin lyhyellä varoitusajalla. Vaikka olen pienikokoinen, niin kävi tuuri, että tilaamani mekko oli täysin sopivan kokoinen!
Annukan kampauksen teki Elisa, Hairstatement, morsiamen kenkinä Bullboxerin bootsit.

syyshaat

Kuva Valokuvaus Sini Sirén

Jounin puku oli jo olemassa. Sininen väri oli juuri sopiva juhlaan. Uutena ostettiin riistalintu-aiheinen silkkirusetti Tieroomista sekä siihen sopiva taskuliina. Kengät Vagabond. Sampolle juhlalook löytyi H&M:n valikoimista.

syyshaat

Kuva Valokuvaus Sini Sirén

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi Kuvat Valokuvaus Sini Sirén

Muokattu: 12.11.2020