Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Porilaispariskunta striimasi vihkimisensä - tilaisuus yllätti intiimiydellään

korona

Kuva Milla x Markus

Charlien ja Ykän suunnitelmat Pori Jazz -teeemaisista häistä murenivat käsiin koronapandemian vallatessa maailman. Toukokuulle suunnitelluissa alkuillan juhlissa ei olisi tarjoiltu alkoholia, mutta musiikkia sitäkin enemmän.

– Kutsu jätettiin lähettämättä ja olimme jo valmiita perumaan koko homma. Sitten kuitenkin mietimme, että mitä jos tehdään striimi ja juhlitaan myöhemmin rennommissa tunnelmissa, Ykä kertoo.

korona

Kuva Milla x Markus

Livestriimaus kirkosta - etähäät!

Peruminen ei pienen alkushokin jälkeen ollutkaan iso juttu. Ykä, joka muutenkin huolehti melkein kokonaan häiden järjestelyistä, oli heti sitä mieltä, että häät voi järjestää milloin tahansa myöhemmin.

– Se meitä harmitti, että hauskat suunnitemat jäivät toteuttamatta juuri nyt, Ykä toteaa.

– Mutta kirkko oli varattuna ja kaikki vihkimistä varten valmiina. Päätimme mennä joka tapauksessa naimisiin. Korona on vakava asia ja se vaikuttaa ihmisiin hyvin moninaisin tavoin, mutta ei kai se kaikkea elämää voi estää. Päätimme striimata häät, koska Ykä pystyy sellaisen hoitamaan suhteellisen "helposti" oman liiketoiminnan ja suhteiden ansiosta Äänirasian yrittäjänä, Charlie kertoo.

Uudenlaisen hääkonseptin kokeileminen tuntui molempien mielestä hauskalta ajatukselta. Ammattilaisena Ykä tiesi, että kunnolla striimattujen häiden seuraaminen antaa katsojalle mahdollisuuden nähdä koko toimitus selkeästi, paljon paremmin kuin kirkossa hääparin selän takana.

korona

Kuva Milla x Markus

Vieraana häästriimauksessa

Sain itse kunnian osallistua kutsuttuna Charlien ja Ykän vihkitilaisuuteen striimauksen kautta. Kun lähetys alkoi, kilistelin kuohuvalla ja seurasin innolla. Aluksi hääpari kertoi etukäteen kuvatulla videolla suhteestaan ja yhteisestä elämästään. Salamarakkauden siivittäminä tämä pari meni kihloihin viime joulukussa ja alkoi melkein heti suunnitella häitä.

Videon jälkeen lähetys Keski-Porin kirkosta alkoi. Vihkimisen aikana itkin liikutuksesta ja siitä rakkauden määrästä, joka luokseni tulvi näytön välityksellä. Uskomaton! Itkuhanat olivat auki viimeistään siinä vaiheessa, kun pariskunnan ystävät lauloivat ja soittivat. Striimauksen ansiosta pääsin lähelle herkkää tilaisuutta ja sain nähdä molempien kasvojen ilmeet ja kuulin selkeästi kaiken. Ikimuistoista!

korona

Kuva Milla x Markus

korona

Kuva Milla x Markus

Bestman Heikki Haaparanta esitti kirkossa Stellan kappaleen Häävalssi.

Kaunis vihkitilaisuus

Bestmaneja ja kaasoja piti olla molempia aluksi kolme, mutta hääpari joutui ikävästi valitsemaan vain yhdet, sillä koronan vuoksi väkimäärä kirkossa oli rajoitettu. Pitkän vihkikaavan aikana esiintyi siis bestman Heikki Haaparanta sekä Ykän ystävät Heta Halonen, Tuomo Vähä-pesola ja Giacomo Angeli. Kanttorina toimi tuttu opettaja kouluajoilta, Guido Kriik. Stellan Häävalssin lisäksi kuultiin Pepe Willbergin Aamu Vain Elämää -sarjan sovituksena.

korona

Kuva Milla x Markus

Tyhjän kirkon tunnelmaa

Charlie kertoo kokemuksen olleen hyvällä tapaa jännä.
– Tulimme kirkkoon sakastin ovesta ennen striimin alkua, moikkasimme henkilökuntaa ja juteltiin papin kanssa niitä näitä. Isän kanssa sitten kävelimme käytävän päähän ovien taakse odottamaan alkua. Kirkko oli täysin tyhjä. Vain Ykä, kaaso, bestman ja pappi näkyivät alttarilla.

Uusi elämä ja arki koronan jälkeen

Juhlia juhlitaan sitten, kun on sen aika. Juuri nyt aviopari valmistautuu mullistavaan koitokseen kun Charlien laskettu aika lähenee.

– Voihan se olla, että tulevaisuudessa meidän hääjuhla ei sinänsä ole enää vain hääjuhla, vaan kaava on omannäköisemme ja ideana on vain juhlistaa rakkautta ja vapautta liikkua sekä mahdollisuutta nähdä ihmisiä.  Eiköhän uusi "normaali arki" ole kaikin tavoin parempi ja terveempi maailman kannalta kuin koronaa edeltävä aika.

korona

Kuva Milla x Markus

Lue QR-koodi ja katso striimaus YouTubesta! Tai klikkaa tästä.

Striimauksen toteutti Äänirasia. Käytössä oli muun muassa:

3x Panasonic robokamera
2x käsikamera, joista toinen kraanassa ja toinen jalustalla
Kuvamikseri ja kameraohjaimet
Striimaustietokone
Digitaalinen äänimikseri, mikit, boxit, monitorit, langattomat mikit jne.

5 teknikkoa
Äänimies
Ohjaaja
Robo-operaattori
Käsikameraoperaattori
Kraanaoperaattori

QR-koodi Charlie+Yka vihkijaiset striimaten

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi Kuvat Milla x Markus

Muokattu: 9.6.2020