Koronalle kyytiä!

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Pieta ja Henri antoivat koronalle kyytiä - naimisiin poikkeustilasta huolimatta

korona

Kuva Pieta Piiroinen

Pietan ja Henrin piti mennä naimisiin 18.4.2020 Suomenlinnassa, mutta korona päätti toisin. Pari aloitti juhlien siirtämisen heti poikkeustilan julistamisen jälkeen.

– Vaikka rajoitusten piti alun perin loppua vajaa viikkoa ennen hääpäiväämme, koettiin sen olevan silti liian lähellä. Arvelimme tilanteen jatkuvan pidemmälle, joten peruimme häämme viisi viikkoa ennen hääpäivää, Pieta selittää.

Hirveä pettymys

Innostunut tunnelma juhlista vaihtui surkeaan pettymykseen.

– Harmitti ihan hirveästi. Olimme odottaneet päivää vuoden ajan ja kaikki oli ihan lähellä. Sitten pitikin laittaa kaikki uusiksi, Pieta kertoo.

Keväthäät vaihtuivat talvihäiksi ja uusi päivämäärä on sovittu marraskuulle.

– Odotukseen tulikin aika monta kuukautta lisää.

korona

Kuva Pieta Piiroinen

Poikkeustila luo uuden mahdollisuuden

Koronan vuoksi peruuntuneet häät oli pakko järjestää uuteen ajankohtaan. Pietan ja Henrin pettymys vaihtui lopulta helpottunut.

– Tilanteelle ei vain voinut mitään. Saimme harmituksen käsiteltyä melko nopeasti ja juhlien siirtäminen onnistui meidän onneksemme aika helposti. Olimme tehneet kaikki valmistelut jo muutenkin hyvissä ajoin, joten pystyimme pakkaamaan kaiken odottamaan uutta ajankohtaa. Ja sitä paitsi, poikkeusolot vaativat poikkeuksellisia järjestelyjä, joten nyt voi tehdä sillä varjolla helposti kaikkea perinteisistä kaavoista poikkeavaa!

Väärä päivä sormuksissa

Samalla kun pari päätti siirtää juhlat, päättivät he mennä keväällä sittenkin naimisiin. Maistraatista varattiin sopiva vapaa aika.

– Olemme lomautettuina, joten päivällä ei ollut väliä. Halusimme kuitenkin päivän lähelle alkuperäistä, joten varasimme maistraatista 22.4. Meillä on sormuksissa kaiverrettuna 18.4.2020, mutta meitä se ei haitannut.

korona

Kuva Pieta Piiroinen

Kippis ja kohti hääyötä

Pieta ja Henri menivät naimisiin koronatilanteen keskellä molempien vanhempien läsnäollessa. Vihkimisen jälkeen nostettiin maljat ja kahviteltiin rennoissa, mutta sopivan juhlallisissa tunnelmissa. Potrettikuvat pari otti itse jalustaa apuna käyttäen ja hääyöksi aviopari siirrtyi hotelliin.

– Vaikka isommat juhlat saavatkin nyt odottaa, emme olisi voineet parempaa hääpäivää toivoa. Se oli meidän näköinen!

korona

Kuva Pieta Piiroinen

Ei sittenkään niin paha juttu

Vaikka korona on aiheuttanut paljon huolta, ahdistusta ja stressiä muiden asioiden suhteen, Pietan ja Henrin mielestä häiden kannalta tilanne ei lopulta tuntunut niin pahalta.

– Löysimme asioista monta hyvää puolta. Meillä ei ole koskaan ollut unelmana pitää näyttäviä ja suuria häitä. Tälläinen järjestely sopi meille oikein hyvin. Tärkein asia on kuitenkin nyt saavutettu, sillä me menimme naimisiin. Totta kai odotamme myös marraskuun juhlia. On kiva saada tärkeitä ystäviä yhteen ja juhlistaa rakkautta.

Uskokaa rakkauteen!

Pieta ja Henri haluavat tsempata muita korona-ajan hääpareja.

– Tämä aika on stressaavaa ja surullista häitä ajatellen. Harmillisista asioista löytyy kuitenkin usein myös positiivisia puolia. Tietysti pitää antaa tilaa myös surulle ja pettymykselle. Hyvää kannattaa silti varmasti odottaa!

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi Kuvat Pieta Piiroinen

Muokattu: 25.5.2022