Miltä näyttää 2020-luvun häät?

Häät-lehti 01-2021 aukeama

Elämme vasta 2020-luvun alun vuosia, mutta jo nyt vuosikymmenen alku on ollut täynnä isoja muutoksia globaalilla tasolla. Maailma on ollut täynnä epävarmuutta. Ensin Covid-19-pandemia siirsi hääjuhlia hamaan tulevaisuuteen vuosina 2020–2022 tai pakotti järjestämään mikrohäät, sitten epävarmuuden tunnetta ja taloudellisia haasteita lisäsi Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan. Myös ilmastonmuutoksen vaikutukset ja uhat näkyvät koko ajan selvemmin niin arjessa kuin juhlasuunnitelmissa.

Ulkoasultaan 2020-luvun alun suomalaiset häät ovat olleet tyylikkäitä, sykähdyttäviä ja hääparin näköisyyteen panostavia. Niissä on ilmennyt runsaasti modernia luksusta eli esimerkiksi vastuullisuusmielessä tehtyjä harkittuja valintoja. Nykyaikaiset häät ovat ennen kaikkea hääparin järjestämät ja yhteenkuuluvuuden tunnetta nostattavat bileet hääparin läheisille.

2020-luvun hääpöytä

Kuva Stelios Kirtselis

Tulevaisuuden häätrendi 2020-luvulta?

Häät-lehden 30-vuotisjuhlissa keväällä 2023 ennusteltiin myös suomalaisten häiden tulevaisuutta hääsomistusten muodossa. 

– Nykyaikaa kuvastavan pöydän kukkakoristeluissa haettiin persoonallisuutta, meheviä värejä ja kontrastia sekä leikkisää asettelua, kertoo Sonja Civil Pastelligrafiasta.

– Halusimme suunnata katseemme tulevaan: mitä uutta tullaan näkemään jatkossa? Tuomme tässä esille sitä, mitä meillä Suomessa ei ehkä vielä ole: asioita ja tyyliä, joita haluaisimme tulevaisuudessa tehdä enemmän ja jotka ovat vasta tänne tulossa, Sonja lisää.

2020-luvulla hääkakkukin voi olla näyttävä veistos, joka sävähdyttää juhlavieraat erikoisuudellaan ja suussa sulavalla maullaan.

2020-lukua ennustavan somistuksen tekijät

Somistus, paperituotteet Sonja Civil, Pastelligrafia
Kukat Suvi Kantoluoto ja Johanna Valjakka, Kukkatehdas

Kakku Venla Katariina Daffeh, V.K. Cake & Sculpting

Lue lisää Häät.fissä: 2010-luvun häissä joustettiin vanhoista perinteistä

Häät-lehti täyttää 30 vuotta!

Suomalainen Häät-lehti juhlii 30-vuotista taivaltaan vuonna 2023. Juhlinnan lomassa katsotaan myös taaksepäin ja muistellaan, miten häät ovat vuosien saatossa muuttuneet. Häät-lehden 30-vuotisjuhlissa huhtikuussa 2023 nähtiin erilaisia tulkintoja hääkattauksista menneiltä vuosikymmeniltä ja päästiin maistamaan vuosikymmenille tyypillisiä hääkakkuja.

Seuraa Häät-lehden 30-vuotisjuhlaa lukemalla ensimmäistä juhlanumeroa 1/2023 näköislehtenä

Uusimman Häät-lehden ja aikaisemmin ilmestyneitä numeroita voi lukea edullisesti ja paikasta riippumatta näköislehtenä Issuu.comissa.

ISSUU.COM

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häät-lehti