Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Miika Hämäläisen Love High on Vuoden Hääkuva 2024

Vuoden Hääkuva 2024 Love High – Kuvaaja Miika Hämäläinen

Rovaniemeläisen valokuvaaja Miika Hämäläisen kuva voitti kilpailun ja keräsi 37 prosenttia annetuista äänistä. Voittokuvassa Love High hääparin rakkaus loistaa tunteikkaana Lofoottien mykistävissä maisemissa. Kuva on otettu pian keskiyön jälkeen, kello 00.20.

Vuoden Hääkuva 2024 Miika Hämäläinen hääpari Lofooteilla

Kuva Miika Hämäläinen

Hämäläinen voitti kilpailun ylivoimaisella äänienemmistöllä nyt jo kolmannen kerran. Hän voitti myös Vuoden Hääkuva 2021 ja Hääkuva 2022 -kilpailut.

– Tuntuu aivan uskomattoman hienolta tämä voitto, sillä Ennan ja Tuomaksen hääkuva on varmasti yksi hienoimmista, minkä olen ikinä ottanut, Miika iloitsee.

Ihan helpolla tämä kuva ei tullut, sillä Love High on otettu Rytenin huipulla Norjan Lofooteilla. Kolmen kilometrin vaellukselle lähdettiin hääparin, videokuvaajan ja kahden muun tiimiläisen kanssa myöhään illalla. Keli ei ollut paras mahdollinen, mutta matkan aikana taivas alkoi selkeytyä.

– Halusin potretteihin yöauringon valon, ja meillä kävikin todella hyvä tuuri kelin kanssa, Miika kertoo.

Kuvausta varten Miika oli tehnyt paljon pohjatyötä myös yhdessä videokuvaajan kanssa.

– Sillä välin kun pari vaihtoi vaatetusta Rytenin huipulla, valitsimme kuvauspaikkoja Lappifilmsin Anssin kanssa tarkemmin. Juuri tähän kuvaan sopi hienosti tanssitaivutus myös sen vuoksi, että morsiamella on tanssitaustaa. Olin aika varma sillä samalla hetkellä, kun kuva oli otettu, että tällä osallistun kilpailuun, vaikka reissulta tuli lukuisia muitakin mielettömiä kuvia, Miika fiilistelee.
 
Miika tosiaan ehdotti hääparille kuvausmatkaa Lofooteille, eikä Ennaa ja Tuomasta tarvinnut hetkeäkään houkutella. He olivat varanneet Miikan hääkuvaajakseen jo aiemmin ja kaikki kolme tunsivat toisensa hyvin myös entuudestaan.

– Halusimme ehdottomasti ottaa potrettikuvat ennen hääpäivää, ja Miikan ehdotushan oli aivan täydellinen. Kaikki kunnia Miikalle tästä! Meille tämä oli oman hääkuplamme täydellisin yllätyskruunu. Kisassa oli todella kovia kuvia, joten jännitimme loppuun asti tuloksia! Enna ja Tuomas kertovat.

Tämä oli Miika Hämäläiselle kolmas Vuoden Hääkuva -voitto.

– Kun voitin toisen kerran, niin mietin, että olisihan se aika kova juttu saada se kolmaskin voitto. Tämä oli kyllä unelmien täyttymys!  

Vuoden Hääkuva 2024 Voittaja IG Livessä Miika Hämäläinen

Kuuntele Miika Hämäläisen tarinoita voittajakuvasta @haatfi IG-livessä. Miikaa haastatteli Häät-lehden ja Häät.fin tuottajana toimiva Tanja Hakala. Livessä mukana oli myös voittajakuvan morsian Enna.

KATSO LIVEN TALLENNE

  

Vuoden Hääkuva 2024 -kilpailun kovin kaksintaistelu käytiin kilpailun toisesta ja kolmannesta sijasta.

Worht it Maria Peltomaa vuoden hääkuva 2024 finalisiti

Kuva Maria Peltomaa

Maria Peltomaa: Worth it

Ylöjärveläisen valokuvaaja Maria Peltomaan upea sumuinen auringonlaskukuva Worth it keräsi 13,1 prosenttia äänistä sijoittuen näin kilpailussa toiseksi.

– Karkasimme juhlinnan keskeltä tallentamaan muutamat kuvat illan viimeisten auringonsäteiden kanssa. "Totally worth it" karkasi parin suusta, kun he näkivät raakakuvat kameran näytöltä, Maria kertoo Emmin ja Teemun hääkuvan synnystä.

Yhdessä olemisen voima Sander Vill Vuoden Hääkuva 2024 finalisti

Kuva Sander Vill

Sander Vill: Yhdessä olemisen voima

Kolmannen sijan sai turkulainen valokuvaaja Sander Vill. Hänen tunteikas kuvansa keräsi 12,7 prosenttia äänistä.

– Sain idean kuvasta, kun tuuli voimistui. Pyysin Pinjaa ja Arinaa kävelemään kalliolle ja pitämään kädestä kiinni. Heti kuvan ottamisen jälkeen tajusin, että tuli ikuistettua todella voimakas hetki, Sander kertoo ensireaktiostaan.

Vuoden Hääkuva 2024

Vuoden Hääkuva 2024 -finaalissa annettiin ääniä yhteensä 3162. Äänestys järjestettiin Häät.fissä tammi-helmikuun 2024 aikana.

Katso kaikki Vuoden Hääkuva 2024 -kilpailun finalistit

Löydä parhaat hääkuvaajat läheltäsi Häät.fin Hääpalvelut -hakemiston avulla >> HÄÄKUVAUS

Vuoden Hääkuva 2025 -kilpailu käynnistyy taas loppuvuodesta 2024.

Muokattu: 16.5.2024