Krista ja Mikko päätyivät yllätysvihkimiseen kesken hääsuunnittelun

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Krista ja Mikko päätyivät yllätysvihkimiseen kesken hääsuunnittelun

Hääpari Krista ja Mikko oäätyi yllätysvihkimiseen

Kuva Viivivisuals

Krista ja Mikko vihittiin syyskuussa 2020 Turun maistraatissa kihlautumisen vuosipäivänä. Intiimi vihkiminen ei kuulunut alun perin kuvioihin, vaan idea syntyi yllättäen hääsuunnittelujen tuoksinassa. Yllätyksestä tiesivät vain lähimmäiset.

– Vihkiminen oli tarkoitus toteuttaa juhlapaikalla, mutta kesällä saimmekin ajatuksen, että sen voisi järjestää perhepiirissä jo aikaisemmin. Olimme haaveilleet tunnelmallisista syyshäistä, joten nyt saimme vihkimisen syksyllä ja kesähäät!

Illallinen ja kilistelyt

Kymmenen hengen juhlaväki koostui molempien perheistä, kaasoista sekä bestmaneista. Aurinkoisen sään ansiosta vihkiminen pystyttiin järjestämään maistraatin pihalla, jolloin koko seurue saatiin mukaan koronarajoituksista huolimatta.

– Vihkitilaisuuden jälkeen oli valokuvausta. Kuvaajamme Viivi Niemenmaa taltioi vihkimisen videolle ja otti vielä lopuksi potretit. Ryhmäkuvien jälkeen juhlaväki meni edeltä ravintola E. Ekblomiin, me liityimme seuraan valokuvauksen päätyttyä.

Ruokailun jälkeen Krista ja Mikko kävivät muistamassa sulhasen isää viemällä kynttilän hänen haudalleen. Illaksi hääpari matkasi Turun kattojen ylle, Wiklundin Walo Rooftop Bar -kattoterassille kilistelemään ystävien kesken. 

Takaisin juhlatunnelmaan

Varsinainen hääjuhla järjestetään myöhemmin Panimoravintola Koulussa, Turussa. 60 vieraan hääjuhla alkaa vihkihenkisellä seremonialla juhlapaikalla. Vieraat ohjataan omille paikoilleen seisomaan tai puhujan korokkeen ympärille.

– Kävelemme yhdessä puhujan luokse musiikin tahtiin isäni saattamana. Serkkuni toimii puhujana. Seremoniassa on myös eräs meille merkityksellinen teksti, jonka sulhasen isoäiti lukee. Lisäksi yksi kaasoistani laulaa kappaleen ”Sua vasten aina painautuisin” serkkuni säestämänä.

Seremonian jälkeen vuorossa ovat onnittelumaljat, ryhmäkuvat ja ruokailu. Vihkivideota Krista ja Mikko eivät näytä hääjuhlassa, mutta lisäävät sen tahtoo.fi:n hääsivulle katsottavaksi.  

– Juhlissa on myös näytillä valokuva-albumi, johon keräsimme kuvia molempien lapsuudesta, yhteiseltä ajaltamme sekä vihkimisestä.  

Kristan ja Mikon häihin pääset tutustumaan Instagramissa @ruusukultaisiaunelmia

Lue lisää tarinoita kaksiosaisita häistä ja erilaisista vihkiseremonioista Häät.fistä

Kaksiosaisissa häissä juhlitaan kaksin verroin. Lue Häät.fistä >>

Persoonallisimmat vihkiseremoniat ottavat myös häävieraat mukaan. Lue Häät.fistä >>

Anna ja Jyri järjestivät kaksiosaiset häät – "Emme halunneet luopua hääpäivästä". Lue Häät.fistä >>

 

Teksti Mia Makkonen
Kuva Viivisuals

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2021.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 30.6.2023