Koristeellisen timanttisormuksen tarinan päähenkilö on Aino Ackte

Kun Assi Arnimaan Kohinoor-mallistoon suunnittelema koristeellinen timanttisormus Aino Ackté nousi Vuoden Kaunein Sormus 2018 -finaaliin, korut arvostellut raati löysi siitä jopa itämaista loistoa, vahvaa muotoilua ja tarinallisuutta. Jännittävä sormus on samaan aikaan sekä selkeä että runsas.

Assi Arnimaa timanttisormus Aino Ackte Vuoden Kaunein Sormus 2018 finalisti

– Tämä timanttisormus on kunnianosoitukseni Suomen ensimmäiselle kansainväliselle oopperatähdelle Aino Acktélle, Assi Arnimaa valottaa.

– Suunnittelin sormuksen upean 1,06 ct timantin ympärille. Halusin tuoda sormukseen ripauksen ensimmäistä maailmansotaa edeltäneen ajan Belle Époque-tyyliä, joka muistuttaa Aino Acktén Pariisin-vuosista. Sormuksesta tuli koristeellinen, mutta se on kuitenkin mukava käyttää ja helppo yhdistää rivisormukseen. Käytettävyys on todella tärkeää, sillä tällainen arvosormus toivottavasti siirtyy sukupolvelta toiselle tulevaisuudessakin.

– Ihmiset liittävät koruihinsa valtavan määrän muistoja ja tunteita. Minulle muotoilijana on suuri ilo, jos suunnittelemani koru on osa jonkun elämän tärkeimpiä hetkiä. Ehkä Aino Ackté -sormuksenikin jatkaa tarinaansa vielä kauan minun jälkeeni. Assi Arnimaa toivoo.

Sormus Aino Ackte Vuoden Kaunein Sormus 2018 Finalisti Assi Arnimaa

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Aino Ackté – design by Assi Arnimaa

"Aino Ackté oli upea suomalainen kosmopoliitti aikana, jolloin naisen ei ollut helppoa saavuttaa unelmiaan. Menestyksekkään maailmanvalloituksensa jälkeen hän osallistui suomalaisen kulttuurielämän kehittämiseen esimerkiksi Savonlinnan oopperajuhlien perustajana."

Aino Ackté -sormus 585-keltakultaa, cushionhiontainen timantti 1,06 ct ja briljanttihiontaisia timantteja yhteensä 1,40 ct. Hinta 15.975 euroa.

Design Assi Arnimaa, Kohinoor-timanttikorut

Äänestä nyt vuoden kauneinta!

Vuoden Kaunein Sormus 2018 -kilpailun finaaliäänestys on käynnissä Häät.fissä 31.10.2018 asti. Äänestä – ja voit voittaa itsellesi aidon timantin!

ÄÄNESTÄMÄÄN >>

Käytä koruja rohkeasti!

Jo 11. kertaa järjestettävä Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu tuo esiin korujen käytön helppoutta ja monimuotoisuutta. Vahvat arvokorut kestävät jokapäiväistä käyttöä esimerkiksi kihla- ja vihkisormuksena, ja juhlakoruja voi kantaa mukanaan samalla tavoin kuin aurinkolaseja tai juhlakenkiä: koru otetaan esiin korupussukasta esimerkiksi työpaikalla tai juhlissa ja sujautetaan siihen takaisin kotimatkan ajaksi.

Vuoden kaunein sormus 2018 Kilpailu logot

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset