Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häiden suunnitteluopas

Jäähyväiset rahariidoille

Jäähyväiset rahariidoille

Uskalla järjestää järkevällä budjetilla teille juuri oman näköiset häät. Lue 10 vinkkiä, niin tiedät miten se onnistuu!

1. Suunnittele ja budjetoi realistisesti ja tarkasti ja pysy budjetissa. Säästä mieluummin etukäteen ja vältä lainanottoa häitä varten. Menneiden juhlien kuluja on kurjaa lyhennellä kuukaudesta toiseen, kun samalle rahalle olisi jo ehkä muutakin käyttöä.

2. Tärkein kuluja ohjaava tekijä on vierasmäärä. Mieti haluatko kutsua 60 läheisintä ihmistä vai 120 vierasta, joista osaa et kunnolla edes tunne tai ole tavannut moniin vuosiin. Muista että häät ovat sinun ja tulevan puolisosi, eivät vanhempienne!

3. Suurin kuluerä on ruoka ja juoma. Satsaatko määrään (vrt. myös vierasmäärä) vai laatuun? Pienelle vierasjoukolle voi ainakin osan tarjottavista valmistaa myös itse. Jos käytät pitopalvelua, pyydä tarjouksia useammasta paikasta. Samansisältöisissäkin tarjouksissa voi olla suuri hintaero. Käy pitopalvelussa paikan päällä neuvottelemassa ja sopimassa tilattavista palveluista ja pyydä sopimus kirjallisena, niin että tiedät mistä kaikesta on sovittu. Järjestä häät paikassa, johon voi hankkia itse alkoholitarjoilut. Alkoholitarjoilussa ravintolahinnat tekevät ison loven budjettiin.

4. Mieti häiden logistiikka niin, että vihkipaikalta juhlapaikalle siirtyminen on mahdollisimman vaivatonta. Järjestä häät mieluiten paikassa, johon pääsee – ja varsinkin josta pääsee pois – myös julkisilla kulkuneuvoilla, henkilöautoilla ja takseilla. Erillisen tilausbussikuljetuksen järjestäminen nakertaa budjetista aimo osan.

5. Hyödynnä alennusmyynnit esim. pukujen ja sormusten hankinnassa. Asut voi myös vuokrata, samoin usein esim. hääpaikan koristelussa käytettävät koristeet. Tai osta ylimenneitä ruusuja ja käytä terälehtiä koristeluun.

6. Häiden ajankohtakin vaikuttaa. Perjantaina järjestät häät kenties edullisemmin kuin lauantaina, samoin on usein laita kesän kuumimman hääsesongin ulkopuolella.

7. Tarvitaanko häihin bändi vai riittäisikö hyvä DJ? Onko hääauton oltava kaikkein kallein limusiini vai kävisikö vähän tavallisempi malli?

8. Mieti onko oikeasti niin, että itse tekemällä pääsee halvemmalla? Askartele ja tee itse esim. kutsut, paikkakortit jne. Voisiko häiden videoinnin hoitaa joku vieraista? Mieti tarkkaan onko itse tekeminen oikeasti halvempaa, vai kuluuko tarvikkeisiin itseasiassa enemmän rahaa kuin valmiina ostamiseen? Tai väkertäminen aiheuttaa vain stressiä. Pohdi myös tarkkaan, onko häävieraan vastuulle vaikkapa kuvaamisen jättäminen hyvä idea. Voi olla parempi, että satsaatte ennemmin laadukkaaseen hääpotrettiin, kuin koko päivän dokumentaariseen kuvaukseen sukulaisen toimesta.

9. Häihin saa menemään rahaa vaikka koko omaisuuden. Realismia peliin ja järki käteen! Karsi turhat menot. Harva vieras muistaa jälkeenpäin tarjottiinko juhlissa oikeaa samppanjaa vai kuohuviiniä tai oliko servetit nimikoitu. Tunnelma on tärkeämpi kuin yksityiskohdat.

10. Älä hämäänny TV:n hääohjelmista ja somesta. Uskalla järjestää järkevällä budjetilla teille juuri oman näköiset häät! Vaikka päivä on tähänastisen elämäsi onnellisin, se on kuitenkin vain yksi päivä. Tärkeämpiä ovat kuitenkin ne häiden jälkeiset päivät, vuodet ja vuosikymmenet avioparina.

Apua hääbudjetin tekemiseen ja sen seuraamiseen saat Häät.fistä

Suunnittele oman kokoinen hääbudjetti helposti Häät.fin Hääbudjetti-työkalun avulla. Työkalussa on esimerkkibudjetti, johon on asetettu  ehdotus kulujen jakamisesta eri osa-alueille. Jokaista budjetin osasta voit muokata, lisätä ja poistaa milloin vain tarpeidenne mukaan.

Häät.fin häiden suunnittelutyökalujen käyttö on ilmaista, mutta edellyttää  Häät.fi-tilin luontia. Oma tili varmistaa työkalun henkilökohtaisuuden ja tietojen säilymisen muistissa.

Muokattu: 14.5.2024

Lue lisää samasta aiheesta

Ilmainen ja muokattava häiden muistilista löytyy Häät.fistä

Kun kaipaat häidesi suunnittelun tueksi hääsuunnittelu listaa, muistilistaa tai to do -suunnitelmaa,...

Laske hääbudjetti helposti ja nopeasti Häät.fissä

Häiden rahamenot aiheuttavat usein pään vaivaa, siksipä Häät.fin häiden suunnittelutyökaluissa on il...

Häävieraslistan hallitseminen on yksinkertaista Häät.fissä

Mihin ihmeeseen alan kerätä häiden vieraslistaa? Häät.fissä on vieraslista-työkalu, jonka avulla lu...

Aloita häiden suunnittelu ottamalla maksuttomat häiden suunnittelutyökalut käyttöön

Häät.fin häiden suunnittelutyökalujen avulla suunnittelet onnistuneet häät helposti. Käytössäsi on i...

Häät.fi uudistuu huhtikuussa 2024

Häät.fi on julkaistu uudistuneena! Lisää näppäriä ominaisuuksia häiden suunnitteluun on tulossa pian...

Kuka saa hääkutsun? Mitä tapakouluttaja tästä sanoo

Kutsu hääjuhlaan on usein hyvin odotettua postia. Vieraslistan laatiminen aiheuttaa silti monelle pa...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024