Jäähyväiset rahariidoille

Jäähyväiset rahariidoille

Uskalla järjestää järkevällä budjetilla teille juuri oman näköiset häät. Lue 10 vinkkiä, niin tiedät miten se onnistuu!

1. Suunnittele ja budjetoi realistisesti ja tarkasti ja pysy budjetissa. Säästä mieluummin etukäteen ja vältä lainanottoa häitä varten. Menneiden juhlien kuluja on kurjaa lyhennellä kuukaudesta toiseen, kun samalle rahalle olisi jo ehkä muutakin käyttöä.

2. Tärkein kuluja ohjaava tekijä on vierasmäärä. Mieti haluatko kutsua 60 läheisintä ihmistä vai 120 vierasta, joista osaa et kunnolla edes tunne tai ole tavannut moniin vuosiin. Muista että häät ovat sinun ja tulevan puolisosi, eivät vanhempienne!

3. Suurin kuluerä on ruoka ja juoma. Satsaatko määrään (vrt. myös vierasmäärä) vai laatuun? Pienelle vierasjoukolle voi ainakin osan tarjottavista valmistaa myös itse. Jos käytät pitopalvelua, pyydä tarjouksia useammasta paikasta. Samansisältöisissäkin tarjouksissa voi olla suuri hintaero. Käy pitopalvelussa paikan päällä neuvottelemassa ja sopimassa tilattavista palveluista ja pyydä sopimus kirjallisena, niin että tiedät mistä kaikesta on sovittu. Järjestä häät paikassa, johon voi hankkia itse alkoholitarjoilut. Alkoholitarjoilussa ravintolahinnat tekevät ison loven budjettiin.

4. Mieti häiden logistiikka niin, että vihkipaikalta juhlapaikalle siirtyminen on mahdollisimman vaivatonta. Järjestä häät mieluiten paikassa, johon pääsee – ja varsinkin josta pääsee pois – myös julkisilla kulkuneuvoilla, henkilöautoilla ja takseilla. Erillisen tilausbussikuljetuksen järjestäminen nakertaa budjetista aimo osan.

5. Hyödynnä alennusmyynnit esim. pukujen ja sormusten hankinnassa. Asut voi myös vuokrata, samoin usein esim. hääpaikan koristelussa käytettävät koristeet. Tai osta ylimenneitä ruusuja ja käytä terälehtiä koristeluun.

6. Häiden ajankohtakin vaikuttaa. Perjantaina järjestät häät kenties edullisemmin kuin lauantaina, samoin on usein laita kesän kuumimman hääsesongin ulkopuolella.

7. Tarvitaanko häihin bändi vai riittäisikö hyvä DJ? Onko hääauton oltava kaikkein kallein limusiini vai kävisikö vähän tavallisempi malli?

8. Askartele ja tee itse esim. kutsut, paikkakortit jne. Voisiko häiden videoinnin hoitaa joku vieraista? Satsaa ennemmin laadukkaisiin valokuviin ja hääpotrettiin.

9. Häihin saa menemään rahaa vaikka koko omaisuuden. Realismia peliin ja järki käteen! Karsi turhat menot. Harva vieras muistaa jälkeenpäin tarjottiinko juhlissa oikeaa samppanjaa vai kuohuviiniä tai oliko servetit nimikoitu.

10. Älä hämäänny TV:n hääohjelmista. Uskalla järjestää järkevällä budjetilla teille juuri oman näköiset häät! Vaikka päivä on tähänastisen elämäsi onnellisin, se on kuitenkin vain yksi päivä. Tärkeämpiä ovat kuitenkin ne häiden jälkeiset päivät, vuodet ja vuosikymmenet avioparina.

Apua hääbudjetin tekemiseen ja sen seuraamiseen saat Häät.fin Hääpolulta

Suunnittele oman kokoinen hääbudjetti helposti: aseta ensin kokonaissumma ja saat ehdotuksen kulujen jakamisesta eri osa-alueille. Jokaista budjetin osasta voit muokata, lisätä ja poistaa milloin vain tarpeidenne mukaan. Hääpolun käyttö on ilmaista mutta edellyttää rekisteröitymisen Häät.fi-palvelun käyttäjäksi.

>> Ota Hääpolku käyttöön
 

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden suunnittelu