Helsingin hääpukuliikkeet uudistuvat nyt vauhdilla

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Helsingin hääpukuliikkeet uudistuvat nyt vauhdilla

Helmikuussa 2019 Häät.fi oli mukana juhlimassa kahden hääpukuliikkeen – Niinattaren ja Vienon – avajaisia uusissa osoitteissaan Helsingin Töölössä. Eikä tässä ollut vielä kaikki, muutakin uutta helsinkiläisessä hääpukuscenessä tapahtuu.

Niinatar sovitussalonki

Kuva Petri Mast

Niinatar huokuu ylellistä tunnelmaa

Niinatar muutti uusiin tiloihin osoitteessa Runeberginkatu 23 jo tammikuussa, mutta kiireisen sesongin keskellä kutsuvierasavajaisia ehdittiin juhlimaan vasta helmikuussa. Upeaan liiketilaan on toteutettu myös asiakaspalvelua koskevia uudistuksia, sillä nyt asiakkaat voivat varata Timman kautta normaalin tunnin maksuttoman sovitusajan sijaan myös 1,5 tunnin eksklusiivisen Lounge-ajan, johon sisältyvistä tarjoiluista veloitetaan arkisin 25 euroa ja lauantaisin 35 euroa. Myös miehiä hemmotellaan aikaisempaa laajemmalla miesten juhlapukujen valikoimalla niin vuokralle kuin omaksi.

– Olen todella tyytyväinen uuteen myymäämme ja asiakkailta on tullut jo paljon kiitostakin, yrittäjä Niina Kuhta hymyilee. 
– Alkuvuosi on myös ollut erittäin vilkas esimerkiksi viime vuoteen nähden, joten tästä on hyvä jatkaa.

Julkkiksia vilisseissä avajaisissa kutsuvieraita oli viihdyttämässä ihana Diandra, ja tunnelmaa siivittivät myös Mionetton kuohujuomat, Pauligin kahvit ja The Art of Cakesin makoisa kakku.

Niinattaren VIP-avajaisista voit lukea myös Häät-blogiyhteisöön kuuluvissa hääblogeista Mon Rêve d'Amour, Häähumussa ja Bridelisa.

Vieno hurmaa ilmavilla sovitussalongeillaan

Myös toinen töölöläinen, toistaiseksi pelkästään hääpukuihin keskittynyt liike Vieno löysi uudet isommat tilat osoitteesta Runeberginkatu 58. Nyt Aino ja Jemina palvelevat hääpukusovittelijoita kahdessa ihanan ilmavassa ja tyylikkäästi sisustetussa salongissa, ja lisäksi myymälän sydämeksi jää avara tila, jossa kauniit puvut ovat väljästi esillä henkareissaan.

– Ensimmäinen liiketilamme kävi nopeasti liian ahtaaksi, mutta uskomme että tässä tilassa pystymme palvelemaan asiakkaitamme vuosia eteenpäin, yrittäjät pohdiskelivat tyytyväisinä. 

– Hääpukujen lisäksi täällä saattaisi olla sopivasti tilaa esimerkiksi laadukkaalle vaatturille, kaksikko visioi.

Helmi hemmottelee kotimaisen muodin ystäviä

Morsiusateljee Helmi on myös saanut syntynsä alkuvuodesta 2019 ja palvelee osoitteessa Museokatu 40. Helmen perustajien Aurora Raiskisen ja Suvi Leinosen ajatuksena on koota samaan showroomiin omien mallistojensa – Aurora Collection ja Suvimorsian – lisäksi muiden hääsuunnittelijoiden mallistoja. Jo nyt liikkeestä löytyvät myös Heidi Tuisku The Pieces Collection, Riikka Couturen koko mallisto sekä lisäksi Atelier Tanja Lahti ja Boutique Minnen pukuja.

Morsiusateljee Helmi

– Helpotamme kestävällä tavalla valmistettua hääpukua etsivien morsianten työtä, Suvi Leinonen (vas.) ja Aurora Raiskinen lupaavat.

– Moni sovittamaan tullut asiakas onkin jo todennut, että on ihanaa kun kotimaiset vaihtoehdot kokoava Helmi on olemassa. On isompi kynnys varata aika yksittäisen suunnittelijan liikkeeseen, jos ei ole jo etukäteen varma valinnastaan ja tuntuisi kiusalliselta lähteä pois ostamatta. Morsiusateljee Helmi on tavallaan neutraali maaperä ja asiakas uskaltaa sanoa, onko puku omaan makuun sopiva vai ei.

Isoja parannuksia asiakkaiden viihtyvyyteen

Jo helmikuisia uutisia ja uudistuksia ennen helsinkiläisissä hääpukuliikkeissä on ehtinyt tapahtua paljon kehitystä. Viime keväänä Töölössä avasi lahtelainen Glamour Helsingin liikkeensä ja vain pari vuotta sitten Stockmannin hääpukumyymälä uudistui yrittäjävetoiseksi ja aloitti toimintansa uudistuneena nimellä White Dress. Myös Kasarmintorin laidalla palveleva perinteikäs Seremonia on uudistanut tilansa viihtyisiksi ja toimiviksi viime keväänä.

Muokattu: 4.3.2019