Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääyö kaikin mukavuuksin

Hääyö kaikin mukavuuksin

Hääyön jälkeenkin kannattaa jäädä tunnelmoimaan ja nauttimaan luksushotellin palveluista, mikäli vain mahdollista. Yhden yön sijaan panostus koko viikonloppuun antaa juhlien tunnelmalle jatkoaikaa.

Hääjuhlan jälkeen pari suuntaa viettämään yötään usein hotellin sviittiin. Juhlahuumaa halutaan jatkaa mahdollisimman pitkään, jolloin hotellin tarjoamat puitteet kuohujuomineen ja aamupaloineen ovat paikoillaan.

Parit miettivät tarkasti, mikä hotelli olisi juuri heille se paras. Toiset valitsevat lähellä sijaitsevan vaihtoehdon, jotkut saattavat lennähtää kauemmaksikin viettämään samalla häämatkaansa.

Yhdistävä tekijä parien hääyönsuunnittelussa on se, että he etsivät luksusta arkeen. Myöhäinen herääminen, herkullinen aamiainen rakkaan kanssa vuoteessa ja juhlien tapahtumien läpikäynti kaikessa rauhassa.

Elämyksiä ja luksusta

Laura Kohtala helsinkiläisestä Hotel F6:sta tietää, että hääparit etsivät pelkän majoituksen sijaan kokonaista elämystä.

– Hääparit ovat meille todella tärkeä asiakaskunta. Vastaanottomme palvelee heitä ympäri vuorokauden, saapua voi siis milloin tahansa. Henkilökuntamme on aina valmiina auttamaan ja toteuttamaan parin toiveita. Moni varaakin hääpakettimme, jotta kokemuksesta tulisi vieläkin elämyksellisempi.

Hotel F6:n hääpakettiin sisältyy muun muassa samppanjaa ja sesongin mukaisia herkkuja huoneeseen tarjoiltuina. Erityistä luksusta tuo huoneeseen tarjoiltu aamiainen.

Hääyö kaikin mukavuuksin

Suomi on täynnä mitä hienoimpia majoituskohteita kartanoista ja mökeistä luksustason hotelleihin. Kohtala mainitsee, että hääyön tulisi olla ikimuistoinen, hemmoteltu, nautinnollinen ja rentouttava. Hääsuunnittelija Anu Beadle Lily Dream Weddingistä tietää, että parit ajattelevat hotelliyön olevan lopullinen, täydellinen silaus hääpäivälle.

– Unohtumaton päivä halutaan kruunata luksussviitissä. Sviitit eivät ole ihan älyttömän kalliita verrattuina normaaleihin huoneisiin. Jo 100-200 euron lisäsummalla saa ylellisyyttä.

Huonevarausta tehdessä kannattaa kertoa henkilökunnalle kyseessä olevan hääyö. Pareja muistetaan hotellin toimesta lähes poikkeuksetta, ja he tekevät sen mielellään. Moni hotelli tarjoaa vastavihityille erityispalveluja ja muistaa pareja automaattisesti esimerkiksi kuohujuomalla tai makealla tervehdyksellä huoneeseen.

Varausta tehdessä on hyvä kiinnittää huomio huoneen sijaintiin. Beadle vinkkaa varmistamaan huoneen olevan rauhallisella paikalla kaukana hisseistä tai mahdollisesta yökerhosta.

Hääyöviikonloppu yhden yön sijaan

 Yhden yön sijaan kannattaa panostaa kokonaiseen viikonloppuun, mikäli mahdollista. Näin ensimmäisen päivän voi käyttää, vaikka pelkästään lepäämiseen ja herkkujen syöntiin sekä puolison seurasta nauttimiseen.

– Yhdessä yössä saa toki nautittua tarjoiluista ja palveluista, mutta kannattaa antaa mahdollisuus pidempään vierailuun hotellissa. Jos se ei onnistu, venyttäkää vierailua ainakin myöhäiseen uloskirjautumiseen asti ja kysykää, mitä maksaisi vielä muutama lisätunti sviitissä. Hotellin mahdollinen kylpylä ja lähellä sijaitseva hyvä ravintolakin ovat kokeilemisen arvoisia juttuja, Beadle vihjaa.

Etukäteen kannattaa varmistaa, että huoneesta löytyy pientä naposteltavaa, kuohuvaa, mahdollisesti kukkia ja hyvää huonetuoksua sekä musiikkia. Ehkäpä lämmin kylpy olisi mukava yllätys, kun saavut puolisosi kanssa juhlista.

– Ja jos jotain on unohtunut, luksushotelleista löytyy kyllä kaikki tarvittava. He ovat siellä auttamassa tekemään hotellivierailusta täydellisen, Beadle tietää.

Hääyö kaikin mukavuuksin

Katse toiseen kaupunkiin

Jos unelmien hääyöhotelli sijaitsee kauempana, sinne kannattaa järjestää kuljetus. Taksi tulee usein turhan kalliiksi, ja samalla rahalla tai edullisemminkin voi järjestää itselleen kyydityksen tyylikkäässä menopelissä. Vai löytyisikö ystävistä joku, joka voisi kuljettaa teidät hotelliin ja hakea vielä seuraavana päivänä takaisinkin?

– Ota pidemmälle automatkalle naposteltavaa ja juotavaa mukaan, myös alkoholitonta. Jos hotelliyö on toisella paikkakunnalla, suosittelen ehdottomasti, että hotelliin on kirjauduttu jo aikaisemmin ja parin laukut ovat odottamassa hotellihuoneessa, jotta pitkän päivän jälkeen hääpari pääsee suoraan hotellihuoneeseen nauttimaan hääyöstään, Beadle vinkkaa.

Hääseurueelle mahdollisuus yllättää

Hääsuunnittelija Anu Beadlen mukaan vanhat perinteet herneistä vuoteessa ja vessapytyn kelmuttamisesta voidaan unohtaa. Läheisille ystäville tarjoutuukin tilaisuus muistaa paria vähän mukavammin.

– Ystävät voivat yllättää hääparin yösyötävillä ja samppanjapullolla. Ihania yllätyksiä ovat myös pienet kirjeet odottamassa huoneessa ja seuraavaksi päiväksi parille varattu yhteinen hierontahetki hotellin kylpylässä tai kauneus- hoitolassa.

Vaihtoehto hotellille 

Jos omalta paikkakunnalta tai kovin läheltäkään ei löydy unelmien hotellia, katseen voi kääntää kohti laadukkaita mökkejä. Mökit sijaitsevat usein omassa rauhassa idyllisessä miljöössä.

PARHAAT HÄÄYÖHOTELLIT

Hääyö kaikin mukavuuksin

Hääyö revontulten alla

Vietä hääyö ylellisessä lasi-iglussa tähtitaivasta ja revontulia ihastellen. Premium-igluista on esteetön näköala kauas erämaahan. Täällä koet elämäsi ikimuistoisimmat hetket rakkaasi kanssa. Uudessa Ravintola Aurora Sky:ssa voit viettää myös hääjuhlan.

Hääyö kaikin mukavuuksin

Kuva Risto Kuittinen, RKuittinen.fi

Hääyö Kolilla

Hääyö Suomen kauneimmassa kansallismaisemassa Kolilla. Nauttikaa ainutlaatuisesta mystiikasta. Hetkenne muisto saa teidät palamaan Kolille yhä uudelleen. Vietä hääyö Break Sokos Hotel Kolilla, varaa hemmotteluhetki uniikista Koli Relax Spasta ja anna romantiikan viedä.

Hääyö kaikin mukavuuksin

Merellinen Hotel Rantapuisto

Hotel Rantapuistossa onnistuu yhtä lailla hääillallinen lähimpien kesken kuin koko suvun juhlakin. Yli 50 vieraan häiden hääparille tarjotaan hääjuhlan jälkeen majoitus Superior-huoneessa merinäköalalla sekä erikoishinnat myös häävieraiden majoittamiseen.

Hääyö kaikin mukavuuksin

Romanttinen Hotel Katajanokka

Tärkeän päivän kruunaa hääyö tässä ainutlaatuisessa ympäristössä, jossa pariskuntia on vihitty avioliittoon jo 180 vuotta. Hääyöpaketti sisältää yöpymisen saunallisessa Junior Suitessa, joko samppanjaa tai kuohuviiniä ja hedelmiä sekä huoneeseen tarjoillun runsaan aamiaisen.

Hääyö kaikin mukavuuksin

Hotel F6

Helsingin keskustan tyylikäs uutuus on Hotel F6. Upea palvelu ja hääparien hemmottelu kuuluvat hotellin vahvuuksiin. Herkullinen aamiainen nautitaan tietenkin vuoteessa rakkaan kanssa. Sijainti Esplanadin kupeessa on täydellinen vähän pidemmällekin hääyöviikonlopulle.

  

Teksti Tanja Hakala
Kuvat Pixabay ja Tanja Hakala


ARTIKKELI SISÄLTÄÄ MAINONTAA.

Muokattu: 10.4.2024