Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Miten valita hyvä häämatkahotelli?

Luksus tarkoittaa häämatkailussa eri asioita eri ihmisille. Ja tiesithän, että viisi tähteä hotellin kyljessä ei välttämättä tarkoita aina parasta. Tähtien sijaan etsi netistä matkailijoiden arvosteluja.

nainen uima-altassa katsoo taustalla avautuvaa kaupunkimaisemaa

Kuva Johanna Lehtinen

Suomessa ei käytetä virallista tähtiluokitusta, mutta tähtiä näkee hotellikuvausten yhteydessä. Euroopan maista melkein kaikki muut kuuluvat kansainväliseen Hotrec-tähtiluokitusjärjestelmään. Yhdysvalloissa käytetään AAA-tähtijärjestelmää, joka jakaa timantteja tähtien sijaan. Monilla matkanjärjestäjillä on oma luokituksensa tarjontaansa kuuluville hotelleille.

Tähtiin ei sokeasti kannata luottaa. Tietysti viiden tähden hotellilta on lupa odottaa luksusta. Vaatimuksiin kuuluu, että hotellista saa aina palvelua englanniksi, mutta usein myös muilla kielillä.

Viiden tähden hotelleissa asiakas ei joudu kuljettamaan matkatavaroitaan itse huoneeseen ja tarjolla on muut luokituksen mukaiset palvelut kuten ravintola, spa ja kampaamo. Mutta halusitpa sitten pelkkää luksusta tai autenttista fiilistä, hivenen tarkempi perehtyminen itse kohteeseen kannattaa. 

nainen katsoo hotellin parvekkelta

Kuva Johanna Lehtinen

Pohdi ainaki näitä yksityiskohtia häämatkan hotellivaihtoehtoja selaillessasi!

1. Häämatkan fokus

Tahdotteko viettää mahdollisimman paljon aikaa hotellissa vai tutustua myös kohteeseen? Pohtikaa mikä on häämatkalla tärkeintä.

2. Budjetti

Paljonko on käytössä rahaa koko matkaan? Minkä verran haluatte käyttää siitä majoitukseen? Jos ajatuksissa on toteuttaa muitakin unelmia kuin upeassa sviitissä majoittuminen, voi katseen kääntää vaatimattomampiin hotelleihin, hostelleihin tai bed & breakfast- ja Airbnb-ratkaisuihin.  

tarjoilija kaataa lasiin samppanjaa

Kuva Johanna Lehtinen

3. Tähdet

Tähdet eivät kerro kaikkea. Yhden tähden hotelli voi olla elämän paras majoituskokemus. Pienet, charmikkaat, perheomisteiset hotellit eivät koskaan yllä virallisiin top-tähtiluokituksiin, mutta ne voivat olla todellisia helmiä. Tähtien sijaan etsi netistä matkailijoiden arvosteluja. Pienemmissä hotelleissa pääsee usein lähemmäs paikallista tunnelmaa. Viiden tähden hotellikin voi valitettavasti joskus olla jo parhaat päivänsä nähnyt.

4. Sijainti 

Mitä haluatte eniten matkallanne tehdä? Pitääkö palveluiden ja kaiken muun olla kävelyetäisyydellä vai vuokraatteko esimerkiksi auton tai skootterit? Sijainti on aina tärkeä tekijä matkustaessa. 

hotellihuone parisänky valkonen boheemi huone

Kuva Johanna Lehtinen

5. Uniikit kokemukset

Häämatka on luonnollisesti unelmien toteuttamista varten. Avioliittoa lähdetään juhlimaan kahden kesken paratiisiin, mikä on toisille kaukomaiden saari ja toisille suurkaupungin syke. Hotellin valinnassa tärkeintä on tietysti se, että se on teille molemmille mieluinen. Jos häämatka on pitkä, vaihtakaa hotellia puolessa välissä. Maistakaa mahdollisuuksien mukaan molempia: ylellisyyttä ja autenttisuutta.

 
Löydä lisää häämatkavinkkejä Häät.fistä, etsi hakusanalla ’häämatka

 
Teksti Tanja Hakala
Kuvat Johanna Lehtinen

 
Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2022.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 29.6.2023