Hääparin ensimmäinen katse tallentuu First Look -kuviin

Hääparin ensimmäinen katse tallentuu First Look -kuviin

First Look -kuvauksessa tallennetaan se hetki hääpäivässä, jolloin morsian ja sulhanen tapaavat ensimmäistä kertaa toisensa ennen kirkkoa. Ensinäkeminen on perinteiden mukaisesti ollut vasta kirkossa alttarilla, mutta First Look -hääkuvaus on nykyään suosittua myös Suomessa.

Juuri siinä hetkessä, kun morsiamen ja sulhasen katseet ensimmäistä kertaa kohtaavat, on taikaa. Hääparin katseissaan tiivistyy rakkaus, onni ja tunne siitä, että olemme ikuisesti toistemme, ja juuri siksi moni haluaa tallentaa tämän ainut laatuisen hetken.

Hääparin ensimmäinen katse tallentuu First Look -kuviin

Osa first look -kuvista otetaan spontaanissa, aidossa tilanteessa, mikä vaatii häävalokuvaajalta hyvää pelisilmää ja nopeaa sormea laukaisimella. Osa taas lavastetaan ainakin kuvassa näkyvän miljöön osalta. Kuvauspaikaksi saatetaan valita puisto, hääjuhlien pitopaikka tai joku muu hääparille mieluinen miljöö.

Hääparista itsestään on sitten kiinni, onko kuvassa aito first look -tilanne, jossa morsiuspari todella näkee toisensa ensimmäistä kertaa juhlavaatteissaan, vai onko tilanne lavastettu ja hyvin harjoiteltu.

Hääparin ensimmäinen katse tallentuu First Look -kuviin

Valokuvaaja Janne Miettinen kertoo, että tyypillisin tapa toteuttaa First Look -kuvia on tehdä niin, että sulhanen odottaa morsianta esimerkiksi portaikon alapäässä tai muussa kuvauksellisessa paikassa. Morsian kävelee hitaasti sulhasen selän taakse, ja jo tästä kävelystä otetaan kuvia. Tilanteessa voivat olla mukana myös esim. bestmanit tai kaasot.

– Erityisesti pidän siitä hetkestä, kun sulhanen näkee vain kaasojen ja bestmanien ilmeet ja reaktiot, mutta ei vielä itse morsianta, kertoo valokuvaaja Janne Miettinen.

Kun morsian on aivan sulhasen lähellä, hän antaa sulhaselle luvan kääntyä.

– Tämä hetki, kun he näkevät toisensa ensi kertaa, ja vieläpä aivan lähietäisyydeltä, on jälkikäteen hääparille usein yksi tärkeimmistä hetkistä koko hääpäivän aikana, Miettinen kertoo.

Hääparin ensimmäinen katse tallentuu First Look -kuviin

Parhaat hetket kuvaaja saa taltioitua, jos hääpari muistaa olla kiirehtimättä ja nauttia tilanteesta kaikessa rauhassa. Kuvaajat muistuttavat samasta myös vihkipaikalta poistumisen yhteydessä!

First look -kuvaus sopii erityisesti osaksi koko päivän dokumentaarista hääkuvausta, jossa valokuvaaja seuraa hääparia koko päivän ajan alkaen aamun ensimmäisistä hetkistä, kampaajakäynneistä ja muista aina illan juhlahetkiin saakka.

 
Kuvat Janne Miettinen, Janne Miettinen Photography

Lahjakkaita suomalaisia ja Suomessa toimivia hääkuvaajia löydät  Häät.fin Hääpalveluhakemistosta >>

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Hääkuvaus