Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääkimppu ja hääkukat

Hääkukkien ja morsiuskimpun ABC

Kukat viimeistelevät juhlien koristelun ja ovat näyttävä osa hääseurueen lookkeja. Mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon kukkia valitessa? Hanna ja Tuomas kertovat rehellisesti, mikä heidät yllätti ja kertovat megamakean oivalluksensa. Floristi Mia Myllymäki taas paljastaa, mitä hääparit usein unohtavat kukituksia tilatessaan.

Floristin vinkit hääpareille

Floristi Mia Myllämäki Kukkastudio UnelMia Oulu

Kuva Ada Saukkonen

Floristi Mia Myllymäki, Kukkastudio UnelMia, Oulu

"Rohkaisen kunnioittamaan vuodenaikaa ja sille tyypillisiä lajikkeita ja värejä."


 1. Miettikää valmiiksi ennen kukkatilausta mikä on häiden tyyli ja teema, mitä värejä halutaan tuoda esille?

 2. Huomioikaa juhlatila: onko siellä rajoituksia tietynlaisten kukkien käytölle tai vastaavasti, onko tilassa jokin tietty spotti mikä antaa erityisen upean pohjan näyttävämmälle kukkasomistukselle? Pienemmissä tiloissa toimii usein paremmin herkästi ripotellut yksityiskohdat.

 3. Rohkaisen kunnioittamaan vuodenaikaa ja sille tyypillisiä lajikkeita ja värejä, joita on ensinnäkin parhaiten saataville ja jotka tietysti sopivat parhaiten ympäröivään miljööseenkin. Hyvin monet toivovat hääkimppuunsa esimerkiksi pionia, ja sen kausi on hyvin lyhyt, vain pari kuukautta. Lohdutan kyllä, että saamme varmasti luotua muillakin kukilla saman fiiliksen. Valittavana on onneksi muita ihania lajikkeita, esimerkiksi puutarharuusuja.

 4. Budjettia ei tarvitse hävetä. Haluamme kunnioittaa sitä, että se saa olla jokaisella itselle sopiva. Meidän on vain tärkeä kertoa realistisesti, mitä milläkin rahalla saa, ja tehdä käytössä olevalla summalla mahdollisimman näyttävää ja hyvännäköistä.

 5. Kukat voi toki sommitella itse paikoilleen, mutta kannattaa muistaa, että hävikkiä saattaa syntyä näin enemmän. Floristilla on ammattitaito stailata tila kukilla niin, että kukkiin laitetulle rahalle saa varmasti parhaan vastineen. Valmiit sienityöt on helppo asetella paikoilleen, mutta mitä enemmän materiaalissa on vielä käsittelemistä, sen suurempi riski on, että prosessissa jokin ei onnistukaan. Esimerkkinä tässä yksittäiset, haaraiset leikot, kuten harsokukat voivat olla vaikea jakaa oikein, jolloin tulee hävikkiä tai materiaalina ostetut vihreät voi olla hankala asemoida pöydälle köynnökseksi.

 6. Muistakaa myös buffet- ja lahjapöydän kukat. Nämä unohtuvat useimmiten suunnitteluvaiheessa.

 7. Kukituksen suunnittelua helpottaa inspiraatiokuvat. Tarkoitus ei silti ole koskaan tehdä kuvasta identtisiä kopioita, vaan perehtyä siihen, millaiset värit, struktuurit ja muodot morsianta tai hääparia kiehtovat.


Floristi Mia Myllymäki, Kukkastudio UnelMia, Oulu
IG @kukkastudio_unelmia   

Hääparin kokemukset hääkukkien valinnasta

hääpari Hanna ja Tuomas hääkuvassa morsiuskimpun kanssa

Kuva Sanni Hirvonen Photography

Hanna ja Tuomas

”Häävieraat saivat halutessaan koota hääkukista kimpun mukaansa."


 1. Olimme ajoissa tarjouspyyntömme kanssa – se kannattaa! Kolme kuukautta ennen häitä pidimme palaverin turkulaisen floristimme kanssa kasvotusten. Yksityiskohdat hoituivat sähköpostin ja WhatsAppin välityksellä.

 2. Meidät vähän yllätti kukkien hinta ja budjettimme kasvoi 400 eurosta 700 euroon. Toisaalta taas positiivinen yllätys oli se, miten paljon vaihtoehtoja on tarjolla: aitoja, kuivakukkia, kestokukkia…

 3. Meidän floristimme kanssa kommunikointi oli sujuvaa ja vaivatonta. Nopea vastaaminen viesteihin ja hintojen selkeys auttoivat meitä paljon.

 4. Halusimme kukkien olevan osa häiden somistusta, mutta emme halunneet käyttää niihin tuhansia euroja. Floristilla oli taito saada toiveemme todeksi!

 5. Hääparina toivoimme floristin kertovan, miten eri kukkalajikkeet sopivat eri tuotteisiin, eli esimerkiksi mikä lajike kestää koko päivän hiuskukkana ilman vettä.

 6. Saimme vuokrattua maljakot pöytäkattaukseen sekä hääkimpulleni. Lisäksi floristi hoiti kukkien kuljettamisen juhlapaikalle ja asettelemisen paikoilleen – tämä säästi meiltä paljon aikaa häiden edellisen päivän koristelutalkoissa.
hääjuhlapöytä Hannan ja Tuomaksen häät

Kuva Sanni Hirvonen Photography

7. Meitä harmitti ajatus siitä, että hyväkuntoiset ja kauniit hääkukat heitettäisiin juhlien jälkeen pois, mutta olimme myös yhtä mieltä siitä, että ei olisi järkevää kuskata niitä kaikkia mukanamme kotiinkaan. Tästä sai alkunsa ajatus kukkabaarista!

Juhlan loppupuolella kaasot keräsivät kaikki kukkamaljakot pöydistä juhlapaikan uloskäynnin yhteyteen, ja pöydältä löytyi myös kukkapaperia ja juuttinarua kukkien pakkaamista varten. Häävieraat saivat halutessaan koota hääkukista kimpun mukaansa kotiin viemisiksi. Myös hääkimppu sai jatkokäyttöä, sillä se säilöttiin meille muistoksi. Kimpusta syntyi kaunis koriste-esine ja korvakorut. 

 
Hanna ja Tuomas 
IG @haapaivakirjat 

 

Teksti Tanja Hakala

Lue myös

Viimeisin villitys: Laita hyvä kiertämään hääkukkasin ja koristein

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2023.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman ja monta ennen julkaistua Häät-lehden numeroa voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


 

Löydä palveluita hääkukkiin

Kukkakauppa La Reine

Helsinki ja Uusimaa

Hääkukat

Kaikkea kukista! Ilolla ja ammattitaidolla. Kukkakauppa-alan palveluita jo kolmannessa sukupolvessa.

Rivin Sisustus & Silkkikukat

Kaikkialla Suomessa

0
Hääkukat

Somistamme hääsi aidonnäköisillä silkkikukilla, -seinillä ja näyttävillä ruukuilla olivat juhlasi sitten sisätiloissa tai puutarhassa. Silkkikukat voit vuokrata tai ostaa omaksesi.

Floramore

Helsinki ja Uusimaa

Hääkukat

Floramore on hääkukkien erikoisliike. Kukkasidontaa rennosti, taidolla ja sydämellä. Kukat on intohimoni, joten tule ihmeessä kanssani kukkien maailmaan terveisin Tanja

Lue lisää samasta aiheesta

Kesäinen "pionihääkimppu" sesongin kukista on pirteä ja romanttinen

Pionia rakastava morsian voi valita kimppuunsa myös pionia muistuttavan ruusun. Väreistä pitävän mor...

Talvinen hääkimppu henkii lumen aikaa ilman jouluisia vivahteita

Talvihäiden täydellinen hääkimppu on rustiikilla tapaa elegantti ja vienosti villi.

Villin kukkaniityn innoittama boheemihääkimppu

Kesähäiden leikkisä hääkimppu yhdistelee iloisia värejä, erilaisia kukkia ja luonnonmateriaaleja mah...

Milloin pionit tai leinikit on saatavilla hääkimppuun?

Pionit ovat nyt jo aikaa ihastuttaneet hääkukissa erityisesti. Milloin on pionien aika? Hääkukkien ...

Trendikäs hääkimppu on morsiamen näköinen

Kukkakauppiaat kertovat, että suosittu ja trendikäs hääkimppu on tällä hetkellä neljän suositun väri...

Tee itse kuivakukka-asetelma hääjuhlaan!

Katso helpot ohjeet asetelman tekoon. Voit tehdä häiden pöytäkukat näin helposti itse.

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024