Viimeisin villitys: Laita hyvä kiertämään hääkukkasilla ja hääkoristeilla

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Viimeisin villitys: Laita hyvä kiertämään hääkukkasin ja koristein

hääkoristelu paperipallot

Kuva Janina Jaakkola

Mitä tehdä hääjuhlan kukkasilla ja koristeilla tilaisuuden jälkeen? Laita hyvä kiertämään ja lahjoita iloinen mieli!

Huumaava kukkameri tuoksuu kesältä noutopöydän asetelmissa. Kaikki on juuri saatu valmiiksi, ja huomisen juhlat voivat tulla.

Juhlissa vieraat ihastelevat taidokkaita koristeita ja harkittuja yksityiskohtia.

Häiden jälkeisenä päivänä juhlatila on kuitenkin siivottava koristeista ja kukista. Ikävä kyllä usein suurin osa tavaroista päätyy jopa roskiin ja jätteeksi, kun asetelmat ja kimput eivät millään mahdu hääparin kotiin. Sama ongelma on hankittujen koristeiden kanssa. Innokkaimmat myyvät pompomit ja viirinauhat hääkirpputoreilla, ja osan koristeista voi toki säilöä, mutta tavaraa on silti yleensä laatikkokaupalla.

hääkoristelu hääkukat

Kuva Janina Jaakkola

Helpoimmalla pääsee, kun sopii etukäteen lahjoituksista ja tekee treffit juhlapaikalle ihmisten kanssa. Hääpari pääsee näppärästi eroon tavarasta, mitä ette halua säilöä, ja vastapuoli saa ilmaiseksi jotain tarpeellista ja ilahduttavaa. Lähiseudun päiväkoti ottaa varmasti innolla vastaan askarteluun sopivia juttuja, ja kenties kylän vanhain- tai palvelukoti piristyisi kukkasista.

Kannattaa kuitenkin muistaa, etteivät kaikki halua tai voi ottaa lahjoituksia. Soita tarpeeksi ajoissa haluamaasi paikkaan ja juttele päättävien ihmisten kanssa. Joka tapauksessa hyvin todennäköisesti suurin osa paikoista ottaa riemu­mielin lahjoitukset vastaan.

Mahdollisia lahjoitus­­kohteita:

  •  Päiväkodit ja perhepäivähoitajat
  •  Alakoulut
  •  Vanhain- ja palvelukodit
  •  Sairaalat
  •  Seurakunnan kerhot


Teksti Tanja Hakala


Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehdessä 1/2016.

Muokattu: 31.5.2019