Edunvalvontavaltuutus tehdään tulevaisuuden turvaksi

Oletko kasvanut pienellä paikkakunnalla? Olet ehkä voinut hoitaa isoäitisi pankkiasiat helposti tutun pankkivirkailijan kanssa ilman minkäänlaisia ylimääräisiä papereita. Ehkä olet saanut hoidettua monenlaisia muitakin virallisiakin asioita ilman henkilöllisyystodistusta. Tänä päivänä asiat eivät varmasti sujuisi enää yhtä helposti.  Ehkä yllätyt kuullessasi, että vaikka sinulla olisikin passi mukanasi, et voisi hoitaa edes oman aviopuolisosi tai täysi-ikäisen lapsesi asioita, jos sinulla ei ole siihen erillistä viranomaisen myöntämää lupaa. 

5 syytä edunvalvontavaltuutukselle - Lexly

Tee edunvalvontavaltuutus vaivattomasti verkossa, saat -10 % alennuksen

TUTUSTU

Yhteisen tulevaisuuden miettiminen ei välttämättä ole sinulle juuri nyt ajankohtainen asia, liittyyhän avioliiton solmimiseen ja häiden järjestämiseen valtavasti muitakin tärkeitä asioita. Kannattaa kuitenkin hetkeksi pysähtyä myös miettimään, mitä kaikkea yllättävää ja joskus ikävääkin elämän varrella voi tapahtua. Juuri tällaisia mahdollisia ikäviä tilanteita varten on olemassa edunvalvontavaltuutus. 

Edunvalvontavaltuutuksen avulla voit itse määrittää, kuka hoitaa asiasi ja miten niitä hoidetaan.

Edunvalvontavaltuutus on tulevaisuuden turvaksi tehtävä asiakirja. Oikeastaan voit ajatella, että edunvalvontavaltakirja on ikään kuin jonkinlainen oman mielenrauhasi vakuutus. Edunvalvontavaltakirjan avulla voit varmistaa sen, että jos sinulle tapahtuisi jotain, etkä enää kykenisi huolehtimaan asioistasi, asiasi hoituisivat siten kuin sinä itse toivoisit niiden hoituvan. Edunvalvontavaltuutuksen avulla voit itse määrittää, kuka hoitaa asiasi ja miten niitä hoidetaan. Valtuutukseen on mahdollista eritellä, mitä kaikkia asioita nimeämäsi luottohenkilö voi puolestasi päättää eli ulottuuko päätösvalta ainoastaan talousasioihin vai myös henkilöä koskeviin asioihin kuten terveyteen liittyviin asioihin.

Tee edunvalvontavaltakirja nyt kun asiat ovat hyvin

Edunvalvontavaltuutus tulee laatia ennakolta silloin, kun kaikki asiat ovat vielä hyvin. Toivetila onkin, ettei edunvalvontavaltuutusta koskaan käytännössä tarvittaisi ja se onkin tavallaan vakuutukseen rinnastettavissa. Edunvalvontavaltuutus laaditaan siltä varalta, että jotain joskus saattaa tapahtua. Silloin on tärkeää, että sinun asiasi hoituvat itsellesi mieluisalla tavalla.

Keskustele ennakolta luottohenkilösi kanssa siitä, mitä valtuutettuna oleminen merkitsee ja millaisia asioita häneltä odotat. Kun valtuutus on laadittu, elämäsi jatkuu aivan normaaliin tapaan eikä valtuuttamasi henkilö voi eikä hänen tarvitse tehdä mitään puolestasi. Edunvalvontavaltuutus astuu voimaan vasta viranomaisen eli Digi- ja väestötietoviraston vahvistuksesta ja asiantuntijan, käytännössä lääkärin, kirjoitettua lausunnon oman toimintakykysi heikentymisestä. Valtuutuksen voimaantuloa voi hakea vasta, kun toimintakykysi on todennettavasti heikentynyt.

Laatimalla edunvalvontavaltuutuksen voit keskittyä nauttimaan elämästä ja arjen tuomista ilon hetkistä. Elämä on tässä ja nyt ja sinun tehtäväsi on keskittyä juuri tähän hetkeen. Huomista ei tarvitse murehtia, kun paperiasiat on hoidettu kuntoon.

Tee edunvalvontavaltuutus vaivattomasti verkossa, saat -10 % alennuksen

TUTUSTU

Avioliiton tärkeät asiakirjat

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, YHTEISTYÖSSÄ LEXLY

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Avioliiton asiakirjat