DIY – rustiikkiset maljakot

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

DIY – rustiikkiset maljakot

DIY – rustiikkiset maljakot

Kuopiolainen DIY-morsian Iida askarteli häihinsä rustiikkisia maljakoita. Tässä hänen ohjeensa kuinka hyödynnät vanha mehupullot hääkoristeina.

Rustiikkiset, juuttinarulla päällystetyt mehupullot toimivat loistavasti maljakoina häissä. Niiden tekemiseen tarvitaan tyhjiä mehupulloja (liota etiketit ensin irti), juuttinarua ja liimaa (Erikeper tai vastaava).

DIY – rustiikkiset maljakot

Aloita sitomalla juuttinaru solmulle pullonkaulaan. Kun narua aletaan kierittää, huolehdi että narun häntä jää nyörityksen alle piiloon. Kierrä narua pullonkaulaan, kunnes kaula peittyy ja kaulan kaareva osa tulee vastaan.

Kaarevuuden vuoksi naru ei pysy pullon pinnassa – tässä vaiheessa otetaan avuksi liima. Töpötä liimaa pullon kaarevalle osalle ja kierrä naru sen päälle. Liima saattaa tulla juuttinarun läpi, mutta se ei haittaa sillä valkoinen liima kuivuu läpinäkyväksi, eikä siten näy lopputuloksessa.

Pullon suoralla osalla nyöritys on vaikea saada pysymään tiukkana. Kierrä siis löysästi narua muutama kierros, sitten työnnä kierretty naru aiempiin kerroksiin kiinni. Näin saat kerrokset pysymään tiiviinä. Kun pullo on kokonaan kieritetty, pätkäise naru ja liimaa se aiempiin kerroksiin kiinni.

DIY – rustiikkiset maljakot
DIY – rustiikkiset maljakot

Itse koristelin pullot vielä kangaskukilla, mutta pullot ovat kauniit katseenvangitsijat muutenkin! Meidän häissä maljakot täytetään luonnonkukilla, jotka kerätään hääpaikan läheisyydestä. Ja häiden jälkeen pullot pääsevät uusiokäyttöön kodin sisustuksessa!

Valmista tuli! Helppoa, vai mitä?

DIY – rustiikkiset maljakot

Lisää rustiikkisia hääkoristeita ja DIY-ohjeita löydät Häät.fistä

Pöytäkoristeet pilttipurkeista
Tee itse lasipurkista helppo kynttilälyhty
DIY – rustiikkiset maljakot

Lisää ideoita rustiikkisten häiden somistukseen löydät myös Häät Pinterestissä

Muokattu: 29.6.2020