Pöytäkoristeet pilttipurkeista

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Pöytäkoristeet pilttipurkeista

Pöytäkoristeet pilttipurkeista

Kuopiolainen DIY-morsian IIda neuvoo, kuinka teet pilttipurkeista kauniit pöytäkoristeet häihin. Iidan häissä pilttipurkeista syntyi kukkamaljakoita, mutta ne käyvät myös tuikkukipoiksi.

– Olen jemmannut kihlauksesta asti pilttipurkkeja varastoon. Vauvaa meillä ei ole, mutta itse käytän Pilttejä leivontaan, joten purkkeja on kertynyt kymmenisen kappaletta. Minulla ei ollut alusta lähtien mielikuvaa siitä, mitä niillä tekisin, mutta en ole raaskinut heittää poiskaan, sillä itse tehty koriste juhlapöydässä on kuitenkin omannäköisempi kuin valmiina ostettu, Iida kertoo.

– Häissämme teemaväreinä ovat vihreä, ruskea ja harmaa, ja oikean väriset koristeet ovat aika kiven alla. Niinpä päätin, että pilttipurkit saavat lasiseen nahkaansa uuden värin ja sprayasin purnukat. Tein niin, että suihkutin väriä yhden kerroksen ja viimeistelin purkit glitterisprayllä.

Pöytäkoristeet pilttipurkeista

Askartelutarkoitukseen käytettäviä spraymaaleja löytää taiteilijatarvikkeita myyvistä liikkeistä.

Ohjeet pilttipurkkien sprayjaukseen:

1. Poista purkeista etiketit. Purkkeja voi liottaa lavuaarissa vedessä, jolloin etiketti irtoaa helpommin. Jäljelle jääneen liiman saa pois hinkkaamalla purkkia kovalla sienellä tai jos liima on todella tiukassa, myös asetonilla.

2. Suojaa sanomalehdellä taso, jonka päällä aiot sprayjata ja tarvittaessa vähän ulkopuoleltakin, sillä spray leviää herkästi. Tee maalaustyö tilassa, joka on helppo tuulettaa ja ilma vaihtuu.

3. Peitä purkista sellaiset osat, joihin et halua maalia. Itse peitin purkkien kaulan, sillä halusin tehdä purkkeihin liukuvärjäysefektin ja maalasin pohjan räväkämmin.

Pöytäkoristeet pilttipurkeista

4. Laita purkki ylösalaisin pahvinpalan päälle sanomalehdelle, näin voit pyörittää purkkia samalla kun suihkutat siihen maalia.

5. Kokeile ensin, miten spraymaali toimii suihkuttamalla sitä sanomalehteen. Tavoitteena on kevyt kerros väriä, joten suihkuta maalia melko pitkän matkan päästä, noin 30 cm etäisyydeltä.

6. Suihkuta maalia kevyesti suihkaus kerrallaan ja pyöritä suihkausten välillä purkkia pahvinpalan avulla.

7. Anna purkin kuivua ylösalaisin noin 15 minuuttia.

Pöytäkoristeet pilttipurkeista
Pöytäkoristeet pilttipurkeista

8. Kun värikerros on kuivunut,  viimeistele maali glitterisuihkeella. Glitterissä ei ole väriainetta, joten sitä voi suihkuttaa vähän reilummalla kädellä kuin värimaalia.

9. Anna purkkien kuivua useampi tunti, jonka jälkeen ne ovat valmiita koristeltavaksi esimerkiksi juuttinarulla.

– Nämä purkit pääsevät koristamaan juhlapöytiä häissämme elokuun puolella, ajattelin täyttää purkit pienillä vaaleilla kukilla.  Pilttipurkkien maaalauksessa voisi käyttää myös sabluunaa, jolla voi tehdä esimerkiksi sydänkuviota tai nimikirjaimet purkin pinnalle, Iida ideoi lisää koristeluvaihtoehtoja.

Pöytäkoristeet pilttipurkeista

Lisää rustiikkisia hääkoristeita ja DIY-ohjeita löydät Häät.fistä

Pöytäkoristeet pilttipurkeista
Tee itse lasipurkista helppo kynttilälyhty
DIY – rustiikkiset maljakot

Lisää ideoita rustiikkisten häiden somistukseen löydät myös Häät Pinterestissä

Muokattu: 29.6.2020