Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Tee itse rustiikkiset hääkutsut

Tee itse rustiikkiset hääkutsut

Tulevan kauden häätrendeistä tärkeimmäksi näyttää asettuvan rustiikki rentous, joka sopii suomalaiseen juhlakulttuuriin mainiosti. Hääjuhlassa on kenenkään turha jäykistellä! Koristelulla, ohjelmalla ja tarjoiluvalinnoilla voi luoda tunnelman, joka viestittää juhlijoille, että näissä häissä on lupa ottaa rennosti. Rento ja rustiikkinen hääjuhlan koristelu syntyy luonnonsävyistä, leikkisyydestä ja vanhojen esineiden vähäeleisestä kauneudesta. Ja mikä parasta uudelleen käyttö on halpaa.

Hääkutsu tehtiin itse paperille tulostamalla. Ajo-ohjeista, lahjatoiveista ja kutsusta koottiin kaunis paketti, joka solmittiin tyylin mukaisesti juuttinarulla. Ohjeistus on helppo ottaa juhliin mukaan, kun se on pakattu omaan pieneen kirjekuoreen.

Tee itse rustiikkiset hääkutsut

Kutsukortti

Tarvitset

ekokorttipohjia, 14 x 14 cm
ekopaperia
mintunsävyistä paperia
minikirjekuoria, ruskea
neliökirjekuoria, ekopaperia
kaksipuoleista teippiä
tulostimen
juuttinarua
paperileikkurin

Tee itse näin

Suunnittele oma kutsuteksti siten, että se mahtuu 12 x 12 cm alueelle. Käytä erikokoisia kirjasintyylejä, näin saat tekstiin näyttävyyttä. Tulosta teksti ekopaperille. Leikkaa 12 x 12 cm neliö. Suorat reunat paperiin saat käyttämällä paperileikkuria. Leikkaa mintunsävyisestä paperista 13 x 13 cm. Teippaa paperit päällekkäin ekokorttipohjalle. Kokoa ajo-ohjeet, lahjatoiveet ja muut viestit kutsutuille pieneen minikokoiseen kirjekuoreen. Tee kortista ja kirjekuoresta paketti solmimalla juuttinarulla. Pieni sydän leikattiin käsin saksilla, mutta askartelukaupoista löytyy myös paperin leikkaamiseen tarkoitettuja sydänaiheisia kuvioleikkureita.

Vinkki!

Voit ladata ilmaiseksi kirjasintyylejä omaan käyttöösi. Lataussivustoja löydät netistä esimerkiksi hakusanoilla "free fonts".
 

Korttitarvikkeet ja kuoret Sinelli. ja muut hyvin varustetut askarteluilikkeet


Tyyli Kaarina Korventaka ja Mari Nuikka
Kuvat Annabelle Dalby
 

Lisää rustiikkisia hääkoristeita ja DIY-ohjeita löydät Häät.fistä

Printtaa hääbingo hääjuhlan hauskaksi ohjelmaksi
Tee itse rustiikkinen lahjapöydän matkalaukku
Tee itse rustiikkiset hääkyltit
Tee itse rustiikkiset vieraslahjat
Tee itse rustiikkiset pöytänumerot
Tee itse rustiikkiset hääkutsut
Tee itse rustiikkinen vieraskirja

Lisää ideoita rustiikkisten häiden somistukseen löydät myös Häät Pinterestissä

Muokattu: 29.6.2020