Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Ammattilaisten vinkit hääpukuostoksille

Hääpukusuunnittelija Laura Hyvi

Kuva Heidi Kouvo

Yleinen virhe hääpukua valitessa on, että morsian on valinnut itselleen hääpuvun tai päättänyt itselleen sopivan häämekon mallin mainoskuvien perusteella. Ja sitten sovituskopissa hän pitää kynsin ja hampain kiinni päätöksestään.

Mainoskuvassa mallin päällä täydellisen näköinen häämekko ei välttämättä ole täydellinen sinun ylläsi. Muista, että kaikkien eri hääpukumerkkien häämekoissa on erilainen istuvuus, joten kokeile vähintään kahden eri merkin morsiuspukuja. Uskalla olla avoin, ja vältyt tilaamasta itsellesi hääpukua, joka näyttää upealta kuvassa, mutta ei yhtä hyvältä sinun päälläsi.

Morsiuspukeutumisen rautaiset ammattilaiset Niina Kuhta Niinattaresta, Pirjo Koskinen Sydänkävystä ja Maija Putkonen Wedding Garagesta vinkkaavat lisää hääpukuostoksille aikovaa.

Erityisesti isommissa puvuissa rakenteen on oltava hyvä. Pukuostoksilla kannattaakin kyykkäillä ja kumarrella ja nostella käsiä. Puvun pitää pysyä mukana ja antaa tilaa liikkua.

Pohdi budjettia tarkkaan! Hyvä tuki voi näkyä hintalapussa, ja pieteetillä ja ammattitaidolla tehdyllä puvulla on hintansa. Ja kun budjetissa on liikkumavaraa, myös valittavissa olevien pukujen määrä kasvaa. Muista varata budjettia myös korjauksille. 


Älä tuijota kokolappuja vaan ole ennakkoluuloton. Tärkeintä ei ole se, että puku mahtuu vaan että se sopii – juuri sinulle.  

Hihat. Vaikka kuinka kärsisit alliallergiasta, hihat eivät välttämättä ole hyvä idea vaan saattavat jopa suurentaa. Uskalla siis kokeilla myös hihattomia pukuja. 

Uskalla vaatia erilaisia malleja. A-linja ei ole se ainoa linja. 

Rohkeutta peliin! Kurvit saa kaivaa esiin kokoon katsomatta.

 

Lue lisää hääpuvun sovittamisesta Häät.fistä >>

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2019.

Muokattu: 11.4.2024