8 ihanaa ja romanttista häämatkakohdetta Suomessa!

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

8 ihanaa ja romanttista häämatkakohdetta Suomessa!

Suomi on rakas, mutta kotimaan matkailu ei tullut edes mieleen ennen pandemiaa häämatkaa suunnitellessa. Suomesta löytyy kuitenkin monia huikeita ja romanttisia kohteita! Minilomat ja vähän pidemmätkin häämatkat kotimaan salaisissa sopukoissa tarjoavat ällistyttäviä elämyksiä.

Tehkää ennakkoluulottomia lomakohdelöytöjä läheltä joko staycation-hengessä tai lähtekää roadtripille koti-Suomeen. Lähdetpä honeymoonille tai romantiikkalomalle, matkan tunnelmasta saa erityisen kun valmistautuu huolella. Tärkeintä on tehdä juuri sellainen matka josta itse nauttii. Valitkaa kohteet vaikka yhteisen harrastuksen innottamana.

Kurkkaa Häät-lehden keräämät vinkit elämyksellisiin häämatkakohteisiin ympäri Suomen.

uimaranta hiekka lentää

Hanko, Länsi-Uusimaa

Ihana Hanko!

Häikäisevä avomeri, huikeat rannat, raikas tuuli ja upea luonto. Näiden äärellä vietät mahtavia rakkauden juhlia Hangossa. Katso mitä ihanaa Hangossa on tarjolla.

Hotel Onni Porvoo

Porvoo, Itä-Uusimaa

Kartanoromantiikkaa pienesti Hotel Onnissa

Hotel Onni Porvoon Tuomiokirkon kupeessa sulkee häämatkalaiset hellään syleilyynsä. Vuodenajasta riippumatta kokemus pienessä boutique-hotellissa on ensiluokkainen. Yöpyminen piharakennuksen sviitissä on juuri niin romanttista, miltä se kuulostaakin. 1700-luvun kartanorakennuksen ravintola on tunnettu paikallisista raaka-aineista ja modernista ilmapiiristä. Aamiainen katetaan kanssanne sovittuun aikaan valmiiksi. Paahteisen kahvin tuoksu ja huolella rakennettu aamiaispöytä on uniikki kokemus. Ja koska hotellissa on vain viisi huonetta, ruuhkaa ei pääse syntymään.

hotelli Ilona Inn Sysmä

Sysmä, Päijät-Häme

Järvi-Suomen iloinen Ilola Inn

Uusi upea boutique­hotelli Ilola Inn Sysmässä ottaa hääparin hellään huomaansa. Täällä voit järjestää myös taianomaiset häät!

Yli-Kaitalan lomamökit häämatka Iitti

Iitti, Päijät-Häme

Järvimaiseman äärellä

Yli-Kaitalan tunnelmalliset mökit sijaitsevat Iitissä, Etelä-Suomessa. Kettujärven äärellä pääsee häämatkalla hiljentymisen tunnelmaan helposti.

Ahlströmin ruukki Noormarkku

Kuva Kaarina Korventaka

Noormarkku, Satakunta

Ainutlaatuista ruukkiromantiikkaa

Suomen suurin ruukkialue kätkee monta helmeä ja majoittaa hääparin kotimaan design-klassikoiden keskelle. Pieteetillä vaalittu alue on Suomen parhaiten säilynyt ruukkikokonaisuus. Helpoiten alueen ottaa haltuun pyöräillen, sillä ruukin valtaisat tilukset ovat kymmenien hehtaarin laajuiset. Siellä täällä eteen aukeaa hyvin hoidettuja puutarhoja ja puistoalueita, joista vaikuttavin on laaja omenatarha, joka sijaitsee 1900-luvun alussa rakennetun mykistävän Havulinna-jugendhuvilan edessä.

Alueen kruununjalokivi on Villa Mairea, Alvar ja Aino Aallon suunnittelema edustuskoti Ahlströmin sukuun kuuluneelle Maire Gullichsenille. Talo on kokonaistaideteos, joka kerää Aallon arkkitehtuurista innostuneita vieraita ympäri maailmaa. Tutustuminen taloon onnistuu ohjatuilla kierroksilla, jotka tosin ovat niin suosittuja, että aika vierailulle kannattaa varata jo hyvissä ajoin.

Kuva Kaarina Korventaka

Söderudden, Pohjanmaa

Ulapan lumoissa

Yö lasitalossa meren rannalla tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen, joka on vaikuttava kaikkina vuodenaikoina. Kalle’s Inn on pieni hotelli Mustasaaren uloimmalla luodolla, joka sijaitsee Suomen läntisimmässä pisteessä, Raippaluodon uloimmassa kärjessä, Söderuddenissa.

Merenkurkun äärellä avautuu mykistävä merimaisema. Karun kaunis luonto ja vaihtuva merimaisema tarjoavat elämyksen, johon ei lyhyellä vierailulla ehdi kyllästyä. Yöpyminen lasiprismassa on mieletön kokemus, yksityinen ja samalla yhtä luonnon kanssa. Tänne tullaan vain olemaan, nauttimaan maisemasta ja rakkaan seurasta. Aamulla tuntuu jo haikealta, merimaisema houkuttelee jäämään.

Saariselän upea tunturimaisema

Saariselkä, Lappi

Taikaa tunturissa!

Haaveena unelmahäät tai taianomainen häämatka Lapissa? Juhlista rakkautta Saariselän henkeäsalpaavissa tunturimaisemissa!

Kilpisjärvi Arctic Land Adventure

Kilpisjärvi, Lappi

Uniikki Kilpisjärvi

Uniikista häämatkasta haaveileva pari varaa elämyksen boutique-majoittajan palkitulla poro-lalla Kilpisjärven taivaan alla.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 6.4.2023