Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun finalistit on valittu

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -finalistit on valittu

Vuoden Kaunein Sormus 2023 Teema Häivähdyksiä

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun tulevaisuuteen katsova Häivähdyksiä-teema innosti suunnittelijoita etsimään sormusmuotoiluun viitteitä huomisen kauneudesta kevään 2023 aikana.

Korumuotoilijat finaaliin on nyt valittu ja finalistisormukset julkistetaan lokakuun alussa Häät.fissä alkavassa yleisöäänestyksessä ja nähdään I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.10.2023.

Estetiikka ja vastuullisuus keskiössä

Kilpailutöitä arvoidessaan esiraati kiinnitti huomioita sormusten omaperäisyyteen, laatuun ja estetiikkaan. Keskustelua herättivät myös ekologisuus, eettisyys ja vastuullisuus. Vastuullisuus ja eettisyys ovat kuluttajille yhä tärkeämpiä valintaperusteita, ja suunnittelijat voivat vaikuttaa niihin esimerkiksi materiaalivalinnoilla.

– Orgaaniset muodot jatkavat voittokulkuaan. Lisäksi esiin nousi monipuolisuus – esimerkiksi värikivien ja keltakullan tuleminen. Kun pitkään nähtiin lähes yksinomaan valkokultaa ja timantteja, muotoiluun on tullut mukaan leikittelyä, iloisuutta ja rohkeutta. Varovaisuus on väistynyt, esiraadin jäsenet tiivistivät sormusmuotoilun ajan hengen.

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun finalistit

Petri Eklöf, Atelier Eklöf

Anu Kaartinen, Anu Kaartinen Jewellery

Eva Kuczora, Linea Design Finland

Mika Paasonen, Paaso Jewellery Company

Satu Pyhänniska, Pyhänniska Koruntekijä

Jouni Saarenpää, Unique Jewels

Lauri Silván, Laatukoru

Mika Tarkkanen, Kultaseppämestari Tarkkanen

Robert Tarkkanen, Kultaseppämestari Tarkkanen

Ville Tuovinen, Kultaseppämestari Tarkkanen

Finaali lokakuussa

Finalistisormukset julkistetaan 28.9.2023. Kilpailun voittaja valitaan Häät.fissä 31.10.2023 asti käynnissä olevan yleisöäänestyksen tulosten perusteella, ja voittaja julkistetaan marraskuussa. Finalistisormusten esittely ja muotoilijoita nähdään I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.10.2023 ja Häät-lehden 30-vuotisjuhlanumerossa lokakuussa.

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun finalistit valinneeseen esiraatiin kuuluivat toiminnanjohtaja Henrik Kihlman, Suomen Kultaseppien Liitto; toimittaja Hanna Kinnunen, Aito Iskelmä; yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, Designmuseo; vaikuttaja ja podcast-juontaja Sara Parikka, johtava intendentti Hanne Siekkinen, Huutokauppa Helander; viestinnän asiantuntija Pia Sievinen, Helsingin Messukeskus ja päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, Häät-lehti ja Häät.fi.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut sekä Häät-lehti ja Häät.fi. Kilpailu järjestetään tänä vuonna 16. kerran.

Vuoden Kaunein Sormus on alalla arvostelu kilpailu, jonka voittaja saa I love me -messujen myöntämän 3000 euron palkinnon. Kilpailu tuo voittajalle ja finalisteille myös näkyvyyttä ja on auttanut suunnittelijoita eteenpäin alalla. Kilpailun yleisöäänestykseen on osallistunut vuosittain jopa yli 10 000 korujen ystävää.

Seuraa kilpailun kulkua 

Vuoden Kaunein Sormus

Muokattu: 28.9.2023