Viimeisin Villitys: Kruunaa hääkampaus kukkasin!

Viimeisin Villitys: Kruunaa hääkampaus kukkasin!

Kukkaseppele on raivannut paikkansa morsianten häälookissa. Olipa kampauksesi silotellun klassinen tai hulmuavan romanttinen, olet häätrendien aallonharjalla valitessasi hiuskoristeen tai hunnun sijaan värikkäitä kukkia ja kasveja rönsyilevän hiuskukan.

Luonnollisuutta arvostavalle morsiamelle käy luonnonkukista itse tehty seppele. Hiusten kaunistajan voi teettää myös ammattilaisella, jos omat tai lähipiirin taidot eivät riitä.

Näin teet itse seppeleen!

1. Päällystä muutama paksu rautalanka kukkaliikkeistä saatavalla florateipillä.

2. Mitoita päällystetyt rautalangat sopivan mittaisiksi päänympärysmittaan.

3. Kasvit ja kukat leikataan sopivan mittaisiksi. Liian lyhyellä varrella kranssista tulee tiivis ja kompakti. Huomaat harjoitellessasi, mikä pituus on sopiva. Oikean pituiset varret mahdollistavat eri syvyyksiin upottamisen, ja struktuurista tulee mielenkiintoinen. Liian pitkät varret aiheuttavat pohjan muhkuraisuuden.

4. Kiinnitä kukat pohjakranssiin eli päällystettyihin rautalankoihin. Muista kiepauttaa lanka aina samansuuntaisesti, muuten kierrokset saattavat löystyä ja kukat irtoavat.

5. Kukkamateriaali kannattaa jakaa melko tasaisesti ympäri kranssia, jotta siitä tulee tasapainoinen.

6. Osa kukkien varsista kannattaa vahvistaa esimerkiksi myrttilangalla tai puolalangalla, ennen kuin kiinnittää ne kranssiin. Esimerkiksi inkaliljan yksittäisen kukan varsi katkeaa helposti, ja näin ollen se kestää kranssissa paremmin, kun se saa tukea ohuesta rautalangasta.

7. Lopuksi kranssi viimeistellään liimaamalla yksittäisiä lehtiä sisäpuolelle peittämään myrttilankaa. Muratin lehdet ovat täydellisiä tähän käyttöön.

Kukkakaunottaren voi valmistaa morsian itse, mutta kaason, äidin tai sulhasen käsin tekemä seppele on myösihastuttava lahjaidea.

Viimeisin Villitys: Kruunaa hääkampaus kukkasin!

Luonnonkukat käyttöön seppeleessä

Varsinkin loppukesästä luonnonkukat ovat kestäviä, koska ne ovat kehittyneet valmiiksi. Poimi kukat 24 tuntia ennen käyttöä, leikkaa veitsellä hyvät imupinnat varsiin ja laita kasvit kylmään veteen. Mitä paksumpi terälehti, sen kestävämpi kukka tai kasvi on. Kannattaa kokeilla ja harjoitella useamman kerran ennen lopullista h-hetkeä.

Kukat & kasvit Ingelan seppeleessä

Valkoista inkaliljaa
Valkoista nappikrysanteemia
Poimulehden kukintoa
Louise Odier -ruusua
Syyshortensiaa
Hopeaputousta
Mini-Phalaenopsiksen yksittäisiä kelloja
Kosmoskukkaa
Kerrottua tulilatvaa

Jutun mukaisen kukkaseppeleen hinta tilattuna noin 60 e.


Rockhenkinen Sarianna täydensi maanläheisen lookinsa kukkaseppeleellä.

Viimeisin Villitys: Kruunaa hääkampaus kukkasin!

Teksti Tanja Hakala
Kuvat Juha Jäntti
Ohjeet Ingela Waismaa / Flora Varia

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehdessä 1/2015

 

Jaa juttu