Vihkisormus löytyy kaikille budjeteille

Kuva Anne Edgar / StockSnap

Unelmien vihkisormuksen hinta saattaa kivuta kipurajojen yli. Poimi tästä säästövinkki, jonka avulla tyylistä ei tarvitse tinkiä.

Ideakuvien selaamisen jälkeen hintojen vertailu voi pudottaa rajusti maanpinnalle, mikäli juuri se oikea sormus on liian kallis. Sen sijaan, että pitäisi tehdä kompromissi ja tyytyä aivan erilaiseen sormukseen, voi taitava ja asiansa osaava kultaseppä johdatella kohti samannäköistä korua, mutta huokeammalla hinnalla.

Sormusostoksille parit lähtevät usein hyvin budjettitietoisina.

– Budjetti selviää viimeistään, kun aletaan kartoittaa millaista sormusta halutaan ja mitä se maksaa. On ollut ilo huomata, että asiakkaat oivaltavat meidän voivan valmistaa sormus juuri tietyn hintaisena, Jussi Louesalmi Au3 Kultasepiltä tietää.

– Kiven laadun laskeminen, halvempi kivi, kivien pienentäminen tai vähentäminen niin, ettei malli kärsi, ovat varsin hyviä keinoja. Mallia voidaan muuttaa pienitöisemmäksi tai materiaalia vaihtaa, Louesalmi kiteyttää.

Tänä päivänä voi myös miettiä, onko timanttien välttämättä oltava luonnontimantteja vai voisiko sormuksessa olla huokea hintaisempi laboratoriotimantta. Ei sovi unohtaa myöskään vaihtoehtona sitä, että selvittää mahdollisuuksia vähentää sormuksensa kullan karaateja. 18 tai 24 karaatin kulta vihkisormuksessa on hintana aivan erilainen kuin 9 karaatin.


Teksti Tanja Hakala

Juttu on julkaistu alunperin Häät-lehdessä 1/2016

Häät.fistä lisää tietoa laboratoriotimanteista

Häät.fi kertoo myös knoppitietoa kullasta

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset