Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Vastuullinen häämatka - Huippusuosittu matkabloggaaja Veera Bianca paljastaa vinkkinsä

Veera Bianca

Kuva Veera Bianca

Veera Bianca eli Veera Papinoja on kokenut reissaaja, jolle vastuullisuusasiat ovat tärkeitä. Tällä hetkellä Veera reissaa lähialueilla. Listalla on Kööpenhamina, Malmö, Tukholma ja Uppsala. Myöhemmin kesällä hänet voi bongata Genevestä, Vietnamista ja Jamaikalta.

Veera Bianca tietää, että häämatkalla kannattaa pitää silmät auki. Hän on itse joutunut viimeisimmällä Aasian matkallaan vaikeaan tilanteeseen osallistuessaan tietämättään retkelle, jossa villieläimiä pidettiin pienissä häkeissä turistien viihteen vuoksi.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Mornings just like this.???????? . *On an adventure with @qatarairways for a paid partnership* #kaupallinenyhteistyö #sponsored

Henkilön Veera Bianca ✈ Travel Blogger (@veerabianca) jakama julkaisu

Luota intuitioon

Matkailun kurjat puolet iskevät joskus tahtomattaan päin kasvoja. Siksi kannattaa kulkea silmät auki ja kyseenalaistaa asioita, jotka epäilyttävät.

– Koen vastuullisuuden olevan jatkuvasti tärkeämmässä roolissa omassa työssäni. Mitä suuremmiksi omat kanavani ovat kasvaneet, sitä suurempi merkitys on sillä, miten itse toimin matkustaessa. Monet kokemukset viime vuonna ovat herätelleet ajattelemaan vastuullisuutta yhä enemmän – niinkin paljon, että toivon syksyllä aloittavani maisteriopinnot vastuullisen matkailun saralla, Veera Bianca kertoo.

Mikä vastuullinen matkailu?

Vastuullinen häämatka tarkoittaa esimerkiksi paikallisen väestön arvokasta kohtelua. Vaikuttajaroolissa työskentelevä Veera kokee, että hänellä on vastuu toimia reilun matkailun sanansaattajana.

– Vastuullisuus matkailussa liittyy niin paikallisten ihmisten taloudelliseen ja kultturelliin tukemiseen, matkailusta aiheutuviin päästöihin kuin paikallisen luonnon suojeluun.

Veera Bianca

Kuva Veera Bianca

Kielletyt kohteet

Matkailu tuo mukanaan aina hyvää ja huonoa. Veera Bianca on nähnyt omin silmin monissa paikoissa kurjatkin epäkohdat. Hän ei kuitenkaan usko boikotointiin.

– Suurin osa kohteista, jotka kärsivät liikaturismista kuitenkin elävät turismista. Jos matkustat vastuullisesti, en näe syytä miksi et voisi viettää häämatkaa vaikka siellä Thaimaassa tai Balilla.

– Tietysti on paikkoja, joissa luonto ei yksinkertaisesti enää kestä kasvavaa turismia, kuten vaikka Beach -elokuvasta tuttu ranta Thaimaassa, joka on suuresta kuormituksesta johtuen muutaman vuoden kokonaan suljettu turismilta.

Valitse vastuullinen majoitus

Veeran mielestä häämatka on usein isompi rahallinen sijoitus, joten sillä on myös suurempi merkitys vastuullisuuden kannalta.

- Suosittelen aina valitsemaan majoituksen paikallisesta majoituskeskuksesta, jossa maksettu raha jää varmasti kohteeseen eikä ison kansainvälisen ketjun taskuihin.

Madeira

Kuva Johanna Lehtinen

Häät ulkomailla, käytä paikallisia osaajia

Destination wedding on suomalaisten keskuudessa rajusti kasvava trendi. Siksi silläkin on suuri merkitys reilun matkailun kannalta.

– On vastuullisempaa hyödyntää paikallisten tarjoamia palveluita. Itse olen asunut balilaisen hääkukkien tekijän luona kolmisen päivää ja hän toivoi, että kansainväliset varakkaat häämatkailijat käyttäisivät hänen palvelujaan, vaikka hän ei tiennyt miten niitä voisi markkinoida oikealle yleisölle.

Helpot vinkit vastuullisuuteen Veera Biancalta

Pienilläkin teoilla on merkitys. Ei tarvitse olla miljonääri ja ratkaista kaikkia ongelmia turismin saralla valtavilla ratkaisuilla. Häämatkalainen voi, kuten Veera Bianca, kompensoida lentojensa päästöjä. Palvelua tarjoaa esimerkiksi Finnair.

  • Valitse mahdollisimman ekologinen majoitus niin, että raha jää kohteeseen
  • Ota mukaan oma filtteröivä vesipullo
  • Syö paikallisissa ravintoloissa ja katukojuissa
  • Tutustu retkiin etukäteen, jotta tiedät, missä paikoissa vierailet

 

Veera Bianca

Kuva Veera Bianca

Veera Biancan viisi vinkkiä häämatkakohteeksi

Italian pienet rannikkokaupungit
Malediivit
Pohjoisen Balin rannikot
Seychellit
Etelä-Afrikan viinitilat

 

Veera Bianca

Veera Papinoja eli Veera Bianca on matkabloggaaja. Hän viettää suurimman osan vuodesta maailmalla töiden merkeissä. Koulutukseltaan Veera on matkailumarkkinoinnin ammattilainen. Blogia hän on kirjoittanut 11 vuotta.

 

Lue Veeran blogia

Kuuntele Veera Biancan ja Anna-Katrin Jetlagissa-matkailupodcastin jakso vastuullisesta matkailusta.

Veeran IG

 

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi

Muokattu: 6.6.2019