Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hurmaavat pisarat – Sadepisarat vangitsevat hääkuvissa

Hääkuva sateessa meren rannalla Aaro Keipi

Kuva Aaro Keipi / Aarography

Salamavalolla valaistu sateenvarjo on kaunis yksityiskohta kuvissa. Kannattaa luottaa valokuvaajan näkemykseen ja nauttia hetkestä rakkaan kanssa.

Suomessa ei voi välttyä sateelta kesällä. Juhlien ylle pilvet ovat aina luoneet tumman varjonsa ja stressinpilkahduksen, mutta entä jos muuttaisitkin asennettasi? Anna sateelle mahdollisuus ja murehdi vähemmän!

Valokuvaaja Aaro Keipi  Aarographysta nimittään lupaa, että sade tekee taikoja. 

1. Aurinkohan on hyvä juttu, vai?

– On melko yleistä, että hääpari kertoo unelmoivansa aurinkoisesta päivästä häiden viettoon. Hääkuvaajat kuitenkin yleensä toivovat aivan muuta. Paksut pilvet tuovat tasaisen, pehmeän valon, mikä mahdollistaa kuvauksen kaikista mahdollisista kulmista. Pilvetön taivas taas tuo haasteita ulkona kuvatessa, sillä kasvoille ilmestyy vahvoja varjoja tai vastaavasti kuvattavien pitää siristää silmiään. Pilvien lisäksi tykkään itse vielä dramaattisemmasta kelistä: sumusta ja vesi- tai lumisateestakin, Aaro Keipi tunnelmoi.

hääkuva lumisateissa Helsingissä Aaro Keipi

Kuva Aaro Keipi / Aarography

Hääpäivänä ei kannata antaa valtaa asioille, joihin ei itse pysty vaikuttamaan. Sade antaa paljon mahdollisuuksia potrettikuvaukseen, vaikka ihan heti ei uskoisi!

2. Miksi sateista hääpäivää ei kannata pelätä?

– Sadekuurot kuuluvat Suomen kesään. Ja kuurot ovat nimenomaan kuuroja. En suosittele kuvaamista rankkasateella, mutta jos jaksaa odottaa 10-20 minuuttia, kaatosade yleensä siirtyy pois ja paikalle jää mieluisan kevyt tihkusade. Tällaisella tihkusateella saa erittäin näyttäviä kuvia, varsinkin jos hääparin taakse laittaa salaman, joka valaisee sateenvarjon ja erottaa hääparin taustasta.

"Tehdään sateesta taidetta!"

– Jos ennustus uhkaa sadetta, on hyvä olla kahden hengen sateenvarjo valmiina. Itselläni on aina suuri valkoinen sateenvarjo mukana häitä kuvatessa, jotta parien ei tarvitse itse huolehtia siitä.

häääkuva hääpari sateessa metsän siimeksessä kuva Aaro Keipi

Kuva Aaro Keipi / Aarography

Sade luo kuvaan maagisen, katseet pysäyttävän tunnelman. Säästä ei tarvitse murehtia silloin, kun kameran takana on luotettava ammattilainen.

3. Puvut ja meikki menevät pilalle!

– Tähtään siihen, ettei hääpari kastu ollenkaan kevyessä sateessa kuvatessa. Heti oven ulkopuolella odottaa sateenvarjo, jonka ansiosta pysyy kuivana. Pitkiä matkoja ei tarvitse kävellä, yleensä parikymmentä metriä juhla paikan ovelta riittää. Jos on märkä maa ja pitkä mekko, niin morsian voi pitää laahusta kädessään, kun kuvataan sateenvarjon suojassa. Kengät toki voi kastua, joten on hyvä harkita varakenkien tai kumisaappaiden tuomista juhlapaikalle.

hääkuva sateessa kuva Aaro Keipi

Kuva Aaro Keipi / Aarography

4. Miten välttää säästä stressaaminen?

– Monessa kulttuurissa sateinen hääpäivä tuo onnea. Jos sade kuitenkin aiheuttaa stressiä, suosittelen panostamaan kuvaajaan, jolla on kokemusta kuvaamisesta eri tilanteissa. Jotkut kuvaavat mieluummin sisätiloissa kuin sateessa. Tällöin kannattaa tehdä varasuunnitelma etsimällä sopivan sisätian potretteja varten. Itse kuitenkin tykkään, että potrettikuvissa tulee esille päivän aito meininki ja tunnelma. Eli jos hääpäivä sattuu olemaan sateinen, niin suosittelen pareille, että tehdään yhdessä sateesta taidetta.

Lue sateesta lisää Häät.fistä

Varaudu sateiseen hääpäivänä – Tanja ja Jaakko päätti antaa sataa vaan!  Lue Häät.fistä >>

Oman ammattitaitoisen hääkuvajasi löydän helposti Häät.fin Hääpalveluista. Etsi oma hääkuvaajasi taitavien kuvaajien joukosta!

 

Teksti Tanja Hakala
Kuvat Aaro Keipi, Aarography

Muokattu: 9.4.2024