Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Värikkäät kesähäät kukkaiskoristein kevyellä kukkarolla

kukkaishäät hääkoristeluun luonnonkukkia

Kuva Eveliina Mustonen

Hääkoristelun kukiksi kerättiin puutahasta muun muassa ruiskukkia, krassia, espanjankurjenpolvea, päivänkakkaraa ja sen keltaista versiota Crown Daisyä. Ylimpänä keltaisena kukkii tilli, josta leviää herkullinen tuoksu pöytiin.

Usko tai älä, mutta värikkään ja lumoavan hääkoristelun kukkaishäihin voi loihtia pienelläkin budjetilla. Loppukesän häiden kukkakoristeluihin ei ole aina pakko käyttää rahaa tolkuttomasti. Rahan menon korvaat vaivalla, viitseliäisyydellä ja luovilla ratkaisuilla. Häät-lehdessä alunperin julkaistussa jutussa minimalistisia, mutta ihanan kesäisiä ideoita ja tee-se-itse -vinkkejä. Ota haltuun!

Pihistä koristelun materiaaleissa, älä tingi tunnelmasta!

Juhli häitä ilolla ja väreillä! Peitä juhlapöydät puuvillaisilla sängynpeitteillä tai vanhoilla pellavalakanoilla. Kokoa kukka-asetelmat kierrätettyihin tai lainattuihin lasipulloihin ja -purkkeihin erivärisistä luonnosta kerättyistä kukista ja yrteistä. Vala kynttilät itse vanhoihin eriparikahvikuppeihin.

kukkaishäät kesähäät väripaletti
Värikkäät kukkaishäät kevyellä kukkarolla

Kuva Eveliina Mustonen

KLIKKAA JA KATSO KUVAA ISOMPANA.

Hääkukat pienellä budjetilla? Näin onnistut!Hyödynnä hääpaikan koristelussa ilmaisia luonnon antimia. Kerää koristeet ojanpientareilta, metsästä tai omasta pihasta tai puutarhasta. Varpukasveista voit näyttävät hääkoristeet monena vuodenaikana.

Luonnonkasvien kerääminen on sallittua jokamiehenoikeuden turvin tietyin rajoituksin: oksia, sammalta tai jäkälää ei saa kerätä ilman lupaa. Jokamiehenoikeus velvoittaa myös pitämään huolta, ettei keräämisestä jää pysyviä jälkiä.

Loppukesän syyshäiden ja budjettihäiden koristeina toimivat luonnonkasvien lisäksi itse kasvatetut puutarhakukat. Istuta yksi- tai monivuotisia leikkokukkia ja yrttejä omaan puutarhaan, vuokratulle viljelypalstalle tai omalle parvekkeelle.

Älä unohda pyytää kasvatusapua kaasoilta, kummeilta, vanhemmilta tai isovanhemmilta. Tarkista myös, mitä monivuotisia perennoja tuttavapiirin pihoilla kasvaa.

Avaimet budjettiystävällisiin kukkaisshäihin

  • Kerää kukkia luonnosta ja / tai omasta puutarhasta, parvekkeelta
  • Pitsiliinat lainaa kummitädiltä ja mummoilta
  • Kahvikupit osta kirpputoreilta, pyydät myös lainaksi ystäviltä ja sukulaisilta
  • Maljakot omasta kodista kerättyjä lasipulloja ja -purkkeja
  • Pöytäliinoiksi käy vanhat pellavalakanat, eriparin pöytäliinat ja puuvillaiset sängynpeitteeet
  • Hääkutsut tee Itse kerätyistä ja prässätyistä kukista (Muista aloittaa kukkien kuivatus jo edellisenä kesänä)

Kukkaishäiden kekseliäät ja budjettiystävälliset ideat ilahduttavat häiden juhlijoita

tee itse hääkutsu luonnon kukista

Kuva Eveliina Mustonen

Hääkutsut

Valloittavat hääkutsun teet itse prässätyistä kukista. Kerää kutsuun lempikukkasi, prässää kukat ja lakkaa kiinni kutsukorttiin. Katso DIY-ohje Häät.fistä >>

hääkattaukseen kahvikuppi kynttilöitä

Kuva Eveliina Mustonen

Kahvikuppi kyttilät 


Ihastuttavien kynttilöiden valaminen onnistuu helposti kotikonstein. Hanki kuppikynttilöihin vanhoja kahvikuppeja, valmiita kannallisia sydänlankoja ja sulatettavaa kynttilämassaa. Kahvikupit Kierrätyskeskuksesta. Katso DIY-ohje Häät.fistä >>

Häiden herkkupuffaan kuivakakkuja

Kuva Eveliina Mustonen

Kahvikakkupuffa

Kokoa houkuttava jälkiruokabuffet perinteisistä kuivakakuista eli kahvikakuista. Sen voi toteuttaa myös nyyttäriperiaatteella: pyydä anoppeja ja tätejä leipomaan kukin oma kahvikakkupravuurinsa.

Kuivakakut ovat parhaimmillaan parin kolmen päivän päästä leipomisesta, jolloin leivonnan voi tehdä jo etukäteen. Muistakaa myös laktoosittomat ja gluteenittomat vaihtoehdot.

Katso DIY-ohje Häät.fistä >>

 

Tyyli ja teksti Kaarina Korventaka

Kuva Eveliina Mustonen

 
Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehdessä 2/2015.

Muokattu: 7.6.2022