Siskokset Anna ja Iina astuivat vihille vuoden välein samassa häämekossa

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Siskokset Anna ja Iina astuivat vihille vuoden välein samassa häämekossa

Siskokset vihille vuoden välein samassa häämekossa

Samanlainen maku ja siskosten läheiset välit mahdollistivat sen, että Anna ja Iina käyttivät samaa häämekkoa häissään, jotka järjestettiin peräkkäisinä kesinä.

Siskoksista vanhempi Anna meni naimisiin kesäkuussa 2022. Mieleinen häämekko oli löytynyt Tampereen Lavemista. Kaasoksi pyydetty pikkusisko Iina tiesi jo silloin, että omat häät olivat tulossa vuoden päästä ja pyysi, jos voisi sovittaa siskon hääpukua häiden jälkeen.

Annan hääpuku kesähäissä 2022 ja kaaso Iina

Kuva Kaisa Kivinen

Siskoksista vanhempi Anna meni naimisiin kesäkuussa 2022 äidin lahjoittamassa hääpuvussa. Pikkusisko Iina hoiti kunniatehtävää kaasona.

– Heti ihastuin mekkoon, mutta kävimme yhdessä siskoni ja äitini kanssa vielä tarkistamassa mekkotarjontaa kahdessa Tampereen liikkeessä, joista toinen oli Lavem. Lavemissa kävi selväksi, että valintani kohdistuu siskoni pukuun. Myyjä innostui ajatuksesta, ja suunnittelimme pienet muokkaukset pukuun. Kaula-aukkoa muutettiin, mutta muutoin mekko oli omissa häissäni kesäkuussa 2023 lähes samanlainen kuin vuotta aiemmin siskollani, Iina muistelee.

Lavemissa muokkaukset teki tälläkin kertaa sama ompelija.

– Ompelija sanoi, että hänen urallaan ensimmäistä kertaa tulee täysin sama mekko uudelleen muokattavaksi.

Iinan hääpuku kesähäissä 2023 ja kaaso Anna

Kuva Lotta Pellikka

Kesäkuussa 2023 Iina juhli häitään samassa mekossa isosisko Annan toimiessa kaasona.

– Oli spessua saada jakaa peräkkäisinä kesinä sama mekko oman siskon kanssa. Lisää tunnetta puvun kantamiseen toi sekin, että se oli lahja äidiltämme. Hauskaa tarinassa on myös se, että toimimme toistemme kaasoina. 

– Joskus ennen vanhaan olikin ilmeisesti tapana, että suvussa käytetään samaa mekkoa, mutta nykypäivänä harvemmin kuulee tällaista tarinaa häämekon osalta. Siksi on kiva tuoda tällainenkin vaihtoehto esiin, Iina kertoo.

Toisten häiden jälkeen kaunis häämekko jäi Iinan eli jälkimmäisen morsiamen vaatekaappiin säilytettäväksi. Löytyyköhän sille vielä joskus uusi kunniatehtävä suvun häissä?

Lue Häät.fistä myös 3 vinkkiä vastuullisille hääpukuostoksille.

Löydä häämekkosuosikkisi Häät.fi Hääpukukoneesta.

Muokattu: 9.4.2024