Satumaiset linnahäät - sulhanen teetti morsiamelle yllätykseksi upean sormuksen!

vanajanlinnahäät

Kuva Maria Hedengren

Niina oli autuaan tietämätön Harrin salamyhkäisistä suunnitelmista erääseen keskiviikkoiltaan asti. Silloin Niina valmisti kiireellä lasagnea seuraavaksi päiväksi. Uunin luukku napsahti kiinni ja Niina huomasi Harrin lattialla toinen polvi maassa. Hän piteli sormuksia kyynelsilmin ja sai juuri ja juuri kysyttyä puolisoltaan tärkeän kysymyksen, tulisitko vaimokseni?

– Itkun seasta sain soperrettua että suostun! Ilta oli niin ihana. Joimmme sampanjaa ja katselimme sormuksia.

Sormukset Harri oli teettänyt kaikessa hiljaisuudessa Kultaseppä Kulmalalla Helsingin Punavuoressa. Niinan nimettömään pujahti valkokultainen timanttisormus. Harrin sormeen pujotettiin hänen vanhempiensa vihkisormuksista sulatettu ja uudelleen valmistettu keltakultainen sormus.

vanajanlinnahaat

Kuva Maria Hedengren

Tinderissä tavanneet

Pari tapasi ensimmäisen kerran vuoden 2016 lopussa Tinderissä. Vuoden 2017 he tapailivat ja vuonna 2018 suhde syveni seurusteluksi.

– Kesä 2018 jäi mieleen sellaisena aikana, että löysimme suhteestamme aivan uuden tason, kumppanuuden, jota emme olleet kokeneet aiemmissa suhteissamme. Tämä oli varmasti pohjaa ajatustyölle kohti tulevaa kosintaa saman vuoden marraskuussa.

vanajanlinnahaat

Kuva Maria Hedengren

Juhlapaikka häille helppo valinta

Niina ja Harri tahtoivat ehdottomasti pitää häät ystävilleen ja sukulaisilleen. Vanajanlinna valikoitui juhlapaikaksi sen puitteiden ja miljöön vuoksi.

– Halusimme myös sellaisen paikan, jossa ihmisten ei tarvitse liikkua paikasta toiseen vaan voisimme viettää koko päivän samassa paikassa.

Vihkimisen oli määrä tapahtua ulkona, mutta epävakaa keli siirsi suunnitelmat sisätiloihin. Potrettikuvausten aikanakin koettiin melkoisia tilanteita, kun taivaalta alkoi sataa rytinällä rakeita.

vanajanlinnahaat

Kuva Maria Hedengren

Serenadi sähkökitaralla

Hääpäivä oli todella intiimi ja henkilökohtainen, sillä vihkijänä toimi morsiamen varatuomari-sisko Anna. Niinan lapsuudenystävä Maria siunasi liiton pastorina. Vihkitilaisuuden kruunasi morsiamen äidin puoliso Vesa Honkanen, joka soitti ja lauloi tilalisuudessa. Myös morsiamen siskon Annan mies Lauri Koskenniemi esiintyi soittaen sähkökitaralla serenadin.

Ruokailuun oltiin panostettu paljon. Hääillallinen oli tyylikäs, rento ja erittäin maukas. Menuun nimeltä Norden Social kuului kuusi erilaista alkuruokaa ja pääruoka.

– Tarjoilivat toivat ruokia pöytiin pikkuhiljaa ja tämä oli vieraiden mielestä ikimuistoinen kokemus.

vanajanlinnahaat

Kuva Maria Hedengren

vanajanlinnahaat

Kuva Maria Hedengren

Häämatka Japaniin

Häämatkalle pari suuntasi Japaniin. He lensivät ensin Tokioon, josta matka jatkui junalla Hakonen vuoristoalueelle upeisiin kylpylöihin. Luotijuna vei heidät vielä Kiotoon, jossa Niina ja Harri viettivät neljä päivää ennen paluutaan Tokioon.

vanajanlinnahaat

Kuva Maria Hedengren

Tyylin avaimet

NIINA

Mekko ja hiuskoru: Morsiuspukuliike Glamour

Hiukset ja meikki: Veera Putkonen

Korvakorut: Snö of Sweden

Sormus: Kultaseppä Kulmala

vanajanlinnahaat

Kuva Maria Hedengren

HARRI

Puku: Hugo Boss

Paita: Stenströms

HÄÄJUHLA

Catering: Vanajanlinna, seurustelumenu Menu Norden Social

Kakku: Laurell

Musiikki: Megaman Streetband

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi

Kuvat Maria Hedengren Photography

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

VihkisormuksetOikeat häät