Rakkautta keskellä Rauli-myrskyä

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Rakkautta keskellä Rauli-myrskyä

Rakkautta keskellä Rauli-myrskyä

Yksi vuoden 2016 kovimpia myrskyjä pauhasi täydellä voimalla, kun Petran ja Jarin hääkuvaa otettiin Porin Reposaaren Takarannassa elokussa 2016. Tuuli tuiversi paria niin, että heidän täytyi taistella pysyäkseen pystyssä. Näissä tunnelmissa syntyi Vuoden Hääkuva 2017.

Yleisö äänesti tuusulalaisen valokuvaaja Petri Mastin ottaman myrskykuvan ylivoimaiseen voittoon Häät.fissä järjestetyssä äänestyksessä.

 

VUODEN HÄÄKUVA 2017 Voittaja

No storm can hurt us

KUVAAJA PETRI MAST
PETRI MAST PHOTOGRAPHY, TUUSULA

Rakkautta keskellä Rauli-myrskyä

Petri Mastille diplomin luovutti Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki.

 

– Morsiamen hääpuku oli todella näyttävä ja suuri, ja tuuli sai sen näyttämään todella raskaalta. Se oli kuin tuulessa lepattavaa peltiä, kuvailee Petri Mast.

Myrskytuulessa syntyi upean hääkuvan lisäksi myös ystävyys.

– Petrasta ja Jarista tuli muutakin kuin asiakkaita. Heistä tuli myös ystäviä. Heidän luonaan on mahtavaa vierailla kahvikupposella aina kun siellä päin olen liikkeellä, Petri hymyilee tyytyväisenä.

Petri Mast on tehnyt hääkuvaajana töitä 11 vuoden ajan. Hän määrittelee itsensä dokumentaariseksi hääkuvaajaksi. Suomessa hän on voittanut aiemmin mm. Vuoden Hääkuva 2014 Dokumentaarinen hääkuva -sarjan sekä kansainvälisen The Wedding Photojournalist Associationin (WPJA) kilpailuissa kunniamainintoja.

– Aloitin dokumentaarisella hääkuvauksella vuonna 2006 ja olin silloin ensimmäisiä alan kuvaajia Suomessa, jotka sitä lähtivät tosissaan tekemään. Yhdentoista vuoden aikana olen tehnyt melkein 300 hääkuvauskeikkaa, Petri kertoo.

Petri Mast on innokas vaikuttaja kuvaajien keskuudessa, ja hän harmittelee usein sitä, että kuvauksesta puhuttaessa keskustelu kääntyy usein pelkkään tekniikkaan.

– Väline ei tee sitä kuvaa, vaan sinä itse teet. Tottakai ammattikalustolle on aikansa ja paikkansa, mutta mielestäni se ei saisi olla kuvallisen ilmaisun edellytys tai itseisarvo. Eikä myöskään kuvien tekninen toteutus. Sisältö ja fiilis on se mikä merkitsee, Petri muistuttaa.

Rakkautta keskellä Rauli-myrskyä

Vuoden Hääkuva 2017 -kilpailussa mitalisijoille ylsivät valokuvaajat (vas.) Liisi Järveläinen ja Jetro Stavén

 

 

VUODEN HÄÄKUVA 2017- 2. sija

The Kiss

KUVAAJA JETRO STAVÉN
JETRO STAVÉN PHOTOGRAPHY, HELSINKI

Rakkautta keskellä Rauli-myrskyä

 

VUODEN HÄÄKUVA 2017 - 3. sija

Loiste

KUVAAJA LIISI JÄRVELÄINEN
LIISI JÄRVELÄINEN PHOTOGRAPHY, HELSINKI

Rakkautta keskellä Rauli-myrskyä

Muokattu: 20.3.2023