Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Mitja Kortepuro voitti Vuoden Hääkuva 2011 -kilpailun

Mitja Kortepuro voitti Vuoden Hääkuva 2011 -kilpailun

Kuva Mitja Kortepuro

Mitja Kortepuron kuva Pupuliini voitti Vuoden Hääkuva 2011 -valokuvakilpailun. Tamperelainen Kortepuro työskentelee Studio Karlingilla ja osallistui nyt ensimmäistä kertaa ammattilaisten hääkuvakilpailuun.

Pupuliini kertoo upeasti parin läheisyydestä ja rakkaudesta, tuomaristo kiittelee Kortepuron kuvaa. Kun kuvaustilanne on huolellisesti suunniteltu ja tekninen osaaminen kohdallaan, on mahdollista vangita unohtumaton silmänräpäys, joka ei koskaan enää toistu. juuri sellaisen hetken, kahden toisilleen rakkaan ihmisen kohtaamisen, Mitja Kortepuro taidokkaasti tallensi – ja voitti kilpailun.

Kilpailutyöt arvostellut raati korosti arvostelussaan teknisen osaamisen ohella kuvien tunnelmaa. Lähes jokainen hääpari jännittää kuvaukseen tullessaan, mutta jännitys häviää ammattilaisen ohjauksessa. Raati koostui kilpailun järjestävän Häät-lehden sekä yhteistyökumppanien edustajista, ja lisäksi raatiin oli kutsuttu ammattivalokuvaus-koulutuksen grand old man Matti J. Kaleva.

Kilpailu on jaettu kolmeen sarjaan, jotka ovat miljöö-, studio- ja fantasiahääkuva. Kustakin sarjasta valitaan sarjavoittaja ja lisäksi kaksi kunniamaininnan saanutta kuvaa. Sarjojen voittajien joukosta valitaan kokonaiskilpailun voittaja. Vuoden Hääkuva 2011 -kilpailuun osallistui 282 hääkuvaa, ja suosituin sarja oli miljööhääkuvasarja.

Vuoden Hääkuva 2011 -kilpailuun lähetettiin kaikkiaan 282 häämuotokuvaa. Kilpailun järjestävät yhdessä Eirikuva, Nikon Nordic ja Häät-lehti.

Vuoden Hääkuva 2011 voittajat

Studiohääkuva 2011

Paras Studiohääkuva 2011 Mitja Kortepuro, Pupuliini, Studio Karling Tampere
Kunniamaininta Mikko Ovaska, Yhteiselle matkalle, Studio Ovaska, Nokia
Kunniamaininta Liisa Karling, Samanlaiset, Studio Karling, Tampere,

Miljööhääkuvat 2011
Paras Miljööhääkuva Janne Miettinen, Lumisade, Espoo
Kunniamaininta Sakari Röyskö, Rannalla, Helsinki
Kunniamaininta Antti Karppinen, Portailla,  Alias Studiot, Kuopio

Paras Fantasiahääkuva 2011
Paras Fantasiahääkuva Antti karppinen, Fall of Love, Alias Studiot, Kuopio
Kunniamaininta Johanna Karttunen,  Tien selvemmin näen, Alias Studiot, Kuopio
Kunniamaininta Janne Miettinen, Tähtitaivas, Espoo

Mitja Kortepuro voitti Vuoden Hääkuva 2011 -kilpailun

Muokattu: 20.3.2023