Mari Hakanen on Vuoden Hääkuva 2023 -kilpailun voittaja

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Mari Hakanen on Vuoden Hääkuva 2023 -kilpailun voittaja

Kuva Mari Hakanen Photography

Joensuussa asuvan valokuvaaja Mari Hakasen hääkuva Samassa veneessä on Vuoden Hääkuva 2023. Superromanttisessa hääkuvassa hääpari Susa ja Niko poseeraavat tasapainoa uhmaten veneessä.

– Kuvan takaa löytyy melkoinen tarina: suunnittelusta, suunnitelmien muuttumisesta, jopa aivan viime hetkellä, koska morsian sairasti hääpäivänään tietämättään keuhkokuumetta, ja oli hetkittäin hyvin huonovointinen, Mari kertoo.

Katso Instagramista Mari Hakasen Insta Reels, kuinka Susan ja Nikon hääkuva oikeastaan syntyi
 

 
Jos Reels ei näy, klikkaa linkkiä tästä.

– Kun näin kuvat ensimmäistä kertaa häiden jälkeen isossa koossa, tiesin heti, että tässä on käsittämättömän upea ruutu. Hääparin kanssa päätettiin, että kuva osallistuu Vuoden Hääkuva -kisaan ja toivoimme paikkaa finaalikymmenikössä. Jo pelkästään se oli  voitto meille, Mari sanoo.

– Pitää vieläkin oikein välillä pysähtyä ja todeta itselleen, että jestas, me muuten tosiaan voitettiin koko skaba, Mari iloitsee edelleen epäuskoisena.

Mari Hakasen kuva kisasi koko yleisöäänestyksen ajan rinta rinnan kisassa toiseksi sijoittuneen Miika Hämäläisen kanssa. Hakasen kuva voitti lopulta hiuksen hienosti saaden 25 prosenttia äänistä. Jo kahdesti aiemmin voittanut Miika Hämäläinen sai lopulta 24 prosentin äänisaaliin.

Vuoden parasta hääkuvaa kävi Häät.fi-palvelussa äänestämässä yhteensä 4241 lukijaa tammi-helmikuussa 2023. Tulokset julkistettiin osana kevään 2023 Häämessut netissä -tapahtuman ohjelmaa. Voit katsoa tulosten julkistusliven tallenteen täällä.

Kuva Miika Hämäläinen

Miika Hämäläisen Something blue jäi vain niukasti toiseksi

Norjan Blåvatnetissä kuvattu Marin ja Andreasin hääkuva on mykistävä syksyinen luontokuva. Miika kertoo, että kuvauspaikalle oli pitkä ja kivinen taival.

– Tämän hääparin kanssa poikkesimme alkuperäisestä suunnitelmasta satoja kilometrejä. Vaivannäkö todella kannatti, hymyilee Miika.

Miika Hämäläinen voitti Vuoden Hääkuva -tittelit vuosina 2021 ja 2022.

Kuva Sami Siilin Photography

Sami Siilin ja Stairway to Wedding oli kolmas

Kolmannen sijan sai helsinkiläinen Sami Siilin. Hänen kuvansa on maaginen mustavalkoinen otos hetkestä Tiinan ja Juhanan hääpotrettikuvauksista. Ruutuun on vangittu morsian Arkkitehtuurimuseon upeassa portaikossa. Stairway to Wedding keräsi 10 % äänistä.

 
Katso kaikki Vuoden Hääkuva 2023 -kilpailun finalistit täältä.


Löydä parhaat hääkuvaajat läheltäsi Häät.fin Hääpalveluiden avulla >> HÄÄKUVAUS


Vuoden parhaan hääkuvan 2024 etsintä käynnistyy jälleen marras-joulukuussa 2023. Lisää tietoa kilpailusta täällä.

Muokattu: 12.2.2024